reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Basiu umiem takie rzeczy robic w koncu kiedys miałam działalnosc budowlana to dziwne zebym nie umiała ,no wiem ze nie musze i dla swojego bezpieczenstwa i Klaudusi nie wspinam sie po tych drabinach i nie robie nic ,a tak mnie korci ze masakra ,
Córka pojedzie do mamy pac dywany bo ona na wsi mieszka i sa tam super warunki na te pranie

reklama
I tak Cię podziwiam :) A gdzie się tego nauczyłaś? Szkołę taką skończyłaś, czy życie Cię zmusiło? No bo zakładając działalność to już raczej musiałaś to umieć.

cześć dziewczyny:)

na wstepie gratuluje wszystkim stanu błogosławionego:):)
pisze do was bo mam kilka pytań. otóż ja nie jestem w ciąży ale skończyłam właśnie 37 lat i mój wiek mnie przeraża (jesli chodzi o dziecko*). czy trudno było wam się zdecydować na dziecko?
czy nie jesteście przerażone ciążą?
czy naturalnie zaszłyście w ciąże? ( ja jestem po 2 in vitro i dupa, teraz mysle o crio ale nie wiem kiedy).
czy nie uważałyście że jesteście juz za stare>?

najmocniej przepraszam was za te pytania, napewno większość stwierdzi że jestem nienormalna a być może niektóre się poczują urażone, jeszcze raz przepraszam. ale albo mam doła albo nie chę mieć dzieci (strach ma większe oczy).
dziękuje jeśli ktoś odpowie:)

pozdrawiam was serdecznie

Dorocica - witaj. Ja w tym roku skończę 41 lat. Staramy się o dziecko od 3 lat. Dwa razy zaszłam w ciążę ale obydwie obumarły. Mamy jeszcze nikłą nadzieję. Może za trzecim razem się uda? Ja już mam jednego syna a mój mąż jeszcze nie ma dzieci. Chcemy się udać do kliniki leczenia niepłodności. Może tam nam pomogą. Ciąży i macierzyństwa się nie obawiam. Czuję się młodo i młodo wyglądam. Mój mąż jest młodszy ode mnie o 6 lat. Chcemy mieć wspólnego potomka. moja prababcia urodziła syna wieku 49 lat. Mam nadzieję, że ja też jeszcze mam szansę :)

Dorocia ja mam 40 lat i jako nie czuje sie staro wrecz przecinie , a juz doczekac sie nie moge małego szkraba , szczerze to wydaje mi sie ze jestem juz bardziej doswiadczona co do wychowywania dziecka małego nie to co jak miałam 19 lat , to tez 1 dziecko mojego Miska moja jednak 3 ciaza

Jesli chodzi o zajscie w ciaze to nie było zadnego problemu , co prawda mówiła mi lekarka ze wiecej dzieci miec nie bede jednak jej słowo w ***** sie obróciło i jestem bardzo szczesliwa ze maluszek bedzie

Basiu u mnie w domu to chyba tradycja rodzinna bracia budowlancy ojciec tez , ja kiedys pracowałam w fabryce domów cos tam umiałam a jak nie to po to byli ludzie tzn pracownicy co musieli to umiec , ale ja taka byłam i jestem ze musiałam wszystkiego sama popróbowac , i sie uczyłam

Witaj Dorocica :)
Przede wszystkim myślę, że Twoje pytania nikogo tu nie urażą, są naturalne przecież ;) W końcu 40 lat to nie 20 ;)
Ja w sierpniu skończę czterdzieści lat, ale czuję się młodo i też mówią, że staro nie wyglądam :zawstydzona/y:;-). Ale nie w tym rzecz przecież ;) Co prawda wątpliwości czy mieć dziecko nie miałam, ale pewnie, że jest trochę strachu. Tylko, że o zdrowie dziecka to pewnie każda przyszła mama w każdym wieku się martwi. Raz już byłam w ciąży, a teraz jestem mamą jednego aniołka (9tc) Za drugim razem wszystko jest ok, zaszłam w ciążę naturalnie i dość szybko. Na początku miałam trochę problemów - (krwawienie i plamienie) leżałam, brałam tabletki, teraz się oszczędzam i jest ok, dzidzia rośnie i jest zdrowa.
Nie mam doświadczenia bo to będzie nasze pierwsze dziecko, ale pewnie w naszym wieku inaczej do wielu spraw się podchodzi no i życiowe doświadczenie jest też większe (co może się przydać trochę później, jak dziecko podrośnie)
Tak, że nic się nie martw, zwłaszcza na zapas tylko do roboty ;) A ja za Ciebie mocno trzymam kciuki. I zajrzyj czasem tu do czterdziestek ;)

Zjolu, witaj :) Wiesz, mój P jest też młodszy ode mnie - chociaż tylko o rok, a teraz są dwa miesiące kiedy jesteśmy równolatkami - on już ma 39 lat a ja jeszcze 39 - do sierpnia ;)

Marzenko, zaimponowałaś mi, naprawdę :) Kobieta, a takie rzeczy potrafi - to się nazywa równouprawnienie :)

:-D:-D:-D:-D:-D Zjolu, ale mnie rozbawiłaś. Coś w tym jednak jest - muszę mojemu P powiedzieć - bo on twierdzi, że starszy decyduje, a ponieważ ja jestem starsza prawie cały rok, to mam przewagę ;) Jak mu powiem o tym XXI wieku to go trochę podbuduję ;)

Marzenko, a za co nagrodę dostałaś - w sensie za jaki wyrób?

reklama
Do góry