reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny chyba się udało, są dwie kreseczki :) 12 września miałam ostatnią miesiączkę a 12 października wyszły dwie kreseczki na teście. Teraz myślę kiedy powinnam się udać do lekarza??
Najpierw może zrób betę, po 48h przyrost, sprawdź też progesteron. A później - zależy, co chcesz zobaczyć u lekarza. Tylko pęcherzyk, pęcherzyk żółtkowy, serduszko? Jeśli to ostatnie, to warto poczekać jeszcze co najmniej 2 tygodnie.

reklama
Witajcie!
Dziewczyny, mam 43 lata i 5 tydzień ciąży. Przy 3 prawidłowych plemnikach na 100 udało się naturalnie i starania tylko trwały 5 miesięcy. Jest to trzecia moja ciąża. Oczywiście mam mnóstwo obaw, o zdrowie, o to co ludzie powiedzą, o to czy uda się to utrzymać i o to czy wszystko jest ok. Czuję się bardzo dobrze, oprócz bolesnych piersi i huśtawki nastrojów. W poniedziałek pierwsza wizyta u lekarza. Trzymajcie kciuki kochane 🥺🫣🩷...

Witajcie!
Dziewczyny, mam 43 lata i 5 tydzień ciąży. Przy 3 prawidłowych plemnikach na 100 udało się naturalnie i starania tylko trwały 5 miesięcy. Jest to trzecia moja ciąża. Oczywiście mam mnóstwo obaw, o zdrowie, o to co ludzie powiedzą, o to czy uda się to utrzymać i o to czy wszystko jest ok. Czuję się bardzo dobrze, oprócz bolesnych piersi i huśtawki nastrojów. W poniedziałek pierwsza wizyta u lekarza. Trzymajcie kciuki kochane 🥺🫣🩷...
Tym co ludzie powiedza sie absolutnie nie przejmuj bo po co. Ludzue zawsze gadali i beda gadac.
Skup sie na sobie i malenstwu. Gratulacje

Witajcie!
To cudownie, gratuluję 😍. I tak jak dziewczyny mówią, kogo to obchodzi co ludzie powiedzą -zawsze coś powiedzą. Ja też, 42 lata, i sam początek ciąży z in vitro, dziś druga beta i przyrosło pięknie. Cieszmy się, pozdrawiam Cię cieplutko.

Gratulacje...🤗
wszystkie jesteście Kochane, w takich momentach potrzebne jest wsparcie. Chociaż mam je od partnera, ale od kobiet, które to przeżywają - wzajemne wsparcie - bezcenne.

reklama
Czesc Karla251,

zastanawiam sie, jak sie u Ciebie sytuacja toczy. Jakbys miala ochote sie podzielic, to by bylo super, przynajmniej mi byloby razniej. Ja zrobilam trzecia bete (8 dpt 118, 10 dtp 275 14 dpt 2632) i teraz czekam na kontrole usg w przyszlym tygodniu. Zadnych objawow ciazowych (no, moze raz czy dwa jakies ciagniecia w podbrzuszu). Tak ze czekam na wizyte nadzieja,ale i z lekiem, co sie okaze. Cieplo Cie pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry