reklama
K
Katijah
Gość
Trudno decyzja ale jeśli usg jest ok to bym chyba nie robiłaDrogie mamy, czy uważacie że w moim przypadku warto zrobić test Np. nifty gdy mam takie wyniki :
Ryzyko podstawowe tri 21 1:90, ryzyko po usg 1:459, ryzyko skorygowane 1:1424
Mój wiek 39 l
Dzieci wcześniej urodzone zdrowe
pozostale tri są powyżej 1:4000
Proszę o podpowiedz
Kasjopejja
Fanka BB :)
Jeżeli USG jest dobre, tzn. przezierność karku, kość nosowa, serce, przepływy - to ja bym nie robiła. Jeżeli są jakiekolwiek uchylenia w USG, to bym dla własnego spokoju zrobiła. A Twój lekarz co uważa?
W usg wszystko w normie NT - 1,6 BPD-17,00 , końca nosowa : obecna , lokalizacja łożyska : przednia ściana łożyskaTrudno decyzja ale jeśli usg jest ok to bym chyba nie robiła
nie chcę się pytać swojego gina, na pewno mnie namówi, bo oferuje w swojej ofercie test nifty...
K
Katijah
Gość
@doublimam jak praca???
arona
Ja nie robilam przesiewowych, usg bylo ok a amniopunkcje chcialam by wiedziec napewno. Nifty itp to kupa kasy i wynik w procentach , nie dalby mi spokoju nawet ten 1 % by mi zostawil niepewnosc.
Ze starszymi nie czulam potrzeby sprawdzania i poza usg prenatalnymi i zwyklymi nic nie robilam. Po 40 zupelnie inaczej....
Ze starszymi nie czulam potrzeby sprawdzania i poza usg prenatalnymi i zwyklymi nic nie robilam. Po 40 zupelnie inaczej....
Kasjopejja
Ja dokładnie tak samo , z poprzednimi dziećmi nawet nie zaglądałam w papiery, wystarczyło że gin powiedział , że jest Oki.Ze starszymi nie czulam potrzeby sprawdzania i poza usg prenatalnymi i zwyklymi nic nie robilam. Po 40 zupelnie inaczej....
a tu już tam coś za uszami mi mówi ....sprawdź dokładniej....
To rozumiem, że teraz zdecydowałabyś na amino?
arona
Ja robilam 3 lata temu, bez wskazan poza wiekiem. Nasluchalam sie ,ze ryzykuje, przesadzam ale ja musialam wiedziec, to nie byla planowana ciaza wiec nie znioslabym dodatkowej niespodzianki. Ryzyko dzis jest naprawde 0,5 procenta pewnie sie zdaza jak ktos zrobi nieudolnie lub poprostu ta ciaza i tak nie miala szans. Zaryzykowalam, nie zaluje. Od wyniku bylo mi znacznie lzej .... oczywiscie to indywidualna sprawa, nie namawiam i nie odradzam.Ja dokładnie tak samo , z poprzednimi dziećmi nawet nie zaglądałam w papiery, wystarczyło że gin powiedział , że jest Oki.
a tu już tam coś za uszami mi mówi ....sprawdź dokładniej....
To rozumiem, że teraz zdecydowałabyś na amino?
Kasja ja miałam ryzyko coś kolo 1:141 USG w porządku skorygowane podobne do twojego w wieku 38l. Nie robiłam żadnych badań, ponieważ ważniejsze jest skorygowane ryzyko oraz obraz USG. Takie jest moje zdanie. Córeczka zdrowa.Drogie mamy, czy uważacie że w moim przypadku warto zrobić test Np. nifty gdy mam takie wyniki :
Ryzyko podstawowe tri 21 1:90, ryzyko po usg 1:459, ryzyko skorygowane 1:1424
Mój wiek 39 l
Dzieci wcześniej urodzone zdrowe
pozostale tri są powyżej 1:4000
Proszę o podpowiedz[emoji253][emoji255]
D
doublimam
Gość
Pelna para a czy dobrze wykonania dowiemy sie w dzien testowania Okienko plodne dzis sie konczy mąż jutro wyjezdza na 5 dni@doublimam jak praca???
A jak u Ciebie?
Nie wiem czy zauwazylam ale my sie staramy I nakrecamy a inni zachodza w ciaze
reklama
Kasjopejja
Ja robilam 3 lata temu, bez wskazan poza wiekiem. Nasluchalam sie ,ze ryzykuje, przesadzam ale ja musialam wiedziec, to nie byla planowana ciaza wiec nie znioslabym dodatkowej niespodzianki. Ryzyko dzis jest naprawde 0,5 procenta pewnie sie zdaza jak ktos zrobi nieudolnie lub poprostu ta ciaza i tak nie miala szans. Zaryzykowalam, nie zaluje. Od wyniku bylo mi znacznie lzej .... oczywiscie to indywidualna sprawa, nie namawiam i nie odradzam.
Dziewczyny bardzo dziekuję za pomoc, dużo mi to wniosło. 30.04 mam konsultacje z genetykiem ( chyba genetykiem lub gin ) W poradni prenatalnej i jeśli powie ,że zrobi mi amino to ja się zdecydujęKasja ja miałam ryzyko coś kolo 1:141 USG w porządku skorygowane podobne do twojego w wieku 38l. Nie robiłam żadnych badań, ponieważ ważniejsze jest skorygowane ryzyko oraz obraz USG. Takie jest moje zdanie. Córeczka zdrowa.
dziękuję Wam
Podziel się: