reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Moja królewna dziš pięknie noc przespała, a teraz tańcowałyśmy prze blisko 3h.
Wczoraj ją zważyłam w przychodni dla noworodków i okazało się, że przybiera teraz bardzo dobrze ok.38gr dziennie, a dawałam jej przez ostatno tydzień nie 3x60 ml, jak prosiła położna, a 4x90ml i czasem leķko plus jak pozwolił mi lekarz ogólny i jest ok, a nawet lepiej. Élodie teraz lepiej śpi, jak jest obudzona, to jest bardziej aktywna, dla mnie bomba. W nocy jest tylko nan cycu, w dzień, na cycu i mleko co jakiś czas🤷‍♀️💪🐥😀
Netki dawno nie było, co??❤
No i ja czekam na wieści o nowych ciążach??
Np. od pracownika miesiąca...I 🥰

reklama
Ja to robiłam na badania i do bikini co skutkowało potem maściami itp. W ciąży się tego bałam na dodatek teraz nagonka na golące, naczytałam się i też obawiałam czy nie będą pouczać, że to nie zdrowe.
Kiedyś było inaczej, słyszałam o takich co im gin potrafił przywalić, że nie wygolone.
Jak nie zrobisz to stres 🙄
Położna mi tłumaczyła, że one używają specjalnych sterylizowanych maszynek jak trzeba i nie można ryzykować. Zresztą gdzieś był artykuł mamy ginekolog na ten temat też.
Po porodzie u mnie i tak lepiej to wygląda przystrzyżone niż zaognione i pełne krost 🙈
Właśnie Asia, dostalas@?
Netka daj znać co u was!
Teredka bo Ty musisz tu zaglądać regularnie😂
Kwiatek jak tam u was z jedzeniem itp?
Dziewczyny jak tam wokół was z covidem?
U nas nie ma przypadków a mamy czerwona strefę, w regionie jest ogrom ale skumulowalo się dość daleko od nas i płacimy i za nich.
Już mi się marzy i sni ta stara normalność.
Tez ciekawa jestem co u Asi i Netki 🤔
A w uk mam wrażenie, ze covid odpuszcza nieco. Tzn wciąż jest lockdown ale dzieci do szkoły chodzą. Od połowy kwietnia będą otwierać siłownie, fryzjerów itp ( całe szczescie, bo mój mąż wyglada już jak gorsza wersja Foxa Mouldera z początków Archiwum X ;) )
No i maja ambitny plan znieść wszystkie obostrzenia do połowy czerwca . Zobaczymy.
Np. od pracownika miesiąca...I 🥰
😂 pracownika miesiąca chyba trzeba będzie wywalić z roboty ;)
W 19 tygodniu, ale dzisiaj biegunka już ustąpiła .
Ufff , dobrze , ze minęło :)
@kwiatek250 cieszę się, ze malutka pięknie je i wyglada na to , ze znaleźliście wspólny rytm - tak trzymać 😘

Kwiatek super, ze się dopasowałyście. Nie caly miesiąc i wszystko idzie jak trzeba🤗
A królewna Twoja slodka jak cukiereczek.
Niech dalej zdrowo rośnie.

Ja też jestem ciekawa, czy pracownik miesiąca normę wypracował?😆

Mamapo40 dobrze, że sytuacja opanowana. Dalej uważaj na siebie.

Miłego dnia wszystkim😊

Nelja dlaczego zwolnic ?
W uk macie ekstra wskazniki , bardzo ladny efekt zaostrzen , milionow testow i szczepien. I jaka ostroznosc w otwieraniu, dla mnie szacun 🥂
Kwiatek cudnie sie czyta jak wam sie poukladalo 🏆
Co do biegunki w ciazy to wegiel jest ekstra, to naturalne i swietnie dziala. Tylko trzeba z dala od lekow bo zaburza ich wchlanianie.

Kwiatek super, ze się dopasowałyście. Nie caly miesiąc i wszystko idzie jak trzeba🤗
A królewna Twoja slodka jak cukiereczek.
Niech dalej zdrowo rośnie.

Ja też jestem ciekawa, czy pracownik miesiąca normę wypracował?😆

Mamapo40 dobrze, że sytuacja opanowana. Dalej uważaj na siebie.

Miłego dnia wszystkim😊
Jak sie czujesz? Myslisz o pracy nad dzidzia?

reklama
Do góry