reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Witam,
Nic nie pisałam, bo musiałam trochę przemyśleć swoją wizytę.
No to teraz moja relacja z wczoraj. Niestety zadowolona nie wyszłam z gabinetu - inny lekarz.
O pecherzyku przerosnietym nic nie powiedział, bo go nie widział. Tydzien temu mial ok 3,5 cm na usg brzucha, teraz brak🤔
Jesli chodzi o mutacje MTHFr nie powinno się robić, bo ma to polowa społeczeństwa i on nic z tym nie robi. Pozostałe pai-1 i czynnik v2 się nie zna tutaj sie nie wypowiedział.
Kwas foliowy mam za duzo, bo jak brałam to normalne.
A na końcu cos na usg wypatrzył, podejrzewa maly miesniak. Ale trudno nawet go uchwycić w obrazie.
Zasugerowal, że mozna go usunąć w szpitalu (jesli mysle o ciąży). Ale to i tak nie gwarantuje sukcesu w ciąży ani porażki.
Moim zdaniem inny lekarz moglby tego nie zauważyć, bo go tak dlugo szukał.
W sumie do acardu ani heparyny nie widzi wskazań na teraz.
Wyszlam bardziej zakręcona niż przed wizytą.
Trochę mnie zniechęciło to wszystko.
Popłakałam się w domu, bo sama nie wiem co robić....chce ale tak bardzo się boje. A na koniec kwietnia chciałam działać. Masakra niedługo oszaleję.
Przepraszam, że tylko o sobie😒
Spokojnie. Mi wynalezli (juz po CC) ze mam trzy miesniaki. Ostatnio okazaki sie ze dwa juz sa bardzo male a trzeci sie wchlonal. Brak przeciwskazan do ciazy. I ponoc jezeli sa niewielkie to w ciazy nie przeszkadzaja.
Jezeli byl taki maly, ze go nie widział ( a szukal czegos na sile) to miesniak do opserwacji a nie operacyjnego usuniecia.... moge tak powiedziec a tego co mowili rożni ginekolodzy wykonujacy mi usg. Nie lam sie bedzie dobrze. Odpocznij, zrelaksuj sie I bedzie dobrze

Moja mama mnie późno urodziła, ja również będę cieszyć się późnym macierzyństwem bo jestem przed 40 a planuję drugie. Nie ma się co zamartwiać, głowa do góry, czasy się zmieniły i teraz coraz częściej kobiety późno decydują się na dzidziusia
Ja za miesiąc skończę 39. Nigdy nie chciałam mieć dzieci w tym wieku. Ale los zdecydował za mnie.... Jaś skończył już 3 miesiące.
Nigdy bym dzieci w tym wieku nie planowala,bo czuję sie staro i zdrowie dokucza... prędzej spodziewałabym się wnuków....syn ma już 17 lat.

Czesc dziewczyny, ale naprodukowałyście :) wchodze od czasu do czasu tutaj bo nie chce sie sama nakrecac... dzis u mnie bardzo kiepsko... wymioty, zawroty glowy, kaszel, bol piersi I bol podbrzusza jakas mascara. Jakby nie to, że do @ jeszcze grubo po nad tydzien to bym obstawiala, że stoi ona juz u mych drzwi.
Probuje sie dodzwonic do lekarki ale nikt nie odbiera u ginekologa tez :( jak pech to pech :(
Na dokladke wieje I leje :(

Ja za miesiąc skończę 39. Nigdy nie chciałam mieć dzieci w tym wieku. Ale los zdecydował za mnie.... Jaś skończył już 3 miesiące.
Nigdy bym dzieci w tym wieku nie planowala,bo czuję sie staro i zdrowie dokucza... prędzej spodziewałabym się wnuków....syn ma już 17 lat.
Staro się czujesz coś Ty . Ja w grudniu skończę 43 lata i jestem pełna energii i urodzę pierwsze nieplanowane dziecko. Jedyne co mnie przeraża to to , że nie mamy kompletnie nikogo do pomocy. Nagotuję i zamrożę obiadów na miesiąc i jakoś się ogarnie te pierwsze dni🙂

Staro się czujesz coś Ty . Ja w grudniu skończę 43 lata i jestem pełna energii i urodzę pierwsze nieplanowane dziecko. Jedyne co mnie przeraża to to , że nie mamy kompletnie nikogo do pomocy. Nagotuję i zamrożę obiadów na miesiąc i jakoś się ogarnie te pierwsze dni🙂
Ja tak miałam 15 lat temu, w obcym kraju tylko my i dziecko. Daliśmy radę 👍ty też dasz

Jaś to moje czwarte dziecko, z piątej ciąży. Sytuacje mam jednak mocno pogmatwaną- starsze dzieci niestety nie mieszkają ze mną 😑. Uciekłam od męża alkoholika i awanturnika, który wykańczał mnie psychicznie. Przed ciążą brałam leki na depresję. Tą ciążę przechodziłam najgorzej, niedosc że psychicznie ze mną ciężko było to jeszcze zdrowie mocno dokuczało- w 7mym miesiącu ciąży wypadł mi bark 🤦. Do tego dochodziło zmęczenie ciążą, rozchodzące się kości i mięśnie. Nie szło chodzić, siedzieć, spać, jeść 😔. Dlatego podziwiam Dziewczyny które w tym wieku świadomie decydują sie na ciążę. Jaś urodził sie zdrowy,ale w drugiej dobie życia było z nim już coraz gorzej. Nie jadł, nie płakał,kupki nie robił,tylko spał. Przewieźli go do szpitala w Olsztynie i tam postawili diagnoze- choroba Hirschsprunga... Ma 3 miesiące a na tą chwilę w szpitalu spędziliśmy 6 tyg. Mały ma wyłonioną stomię, słabe napięcie mięśniowe. Bujamy sie od lekarza do lekarza.

Jaś to moje czwarte dziecko, z piątej ciąży. Sytuacje mam jednak mocno pogmatwaną- starsze dzieci niestety nie mieszkają ze mną 😑. Uciekłam od męża alkoholika i awanturnika, który wykańczał mnie psychicznie. Przed ciążą brałam leki na depresję. Tą ciążę przechodziłam najgorzej, niedosc że psychicznie ze mną ciężko było to jeszcze zdrowie mocno dokuczało- w 7mym miesiącu ciąży wypadł mi bark 🤦. Do tego dochodziło zmęczenie ciążą, rozchodzące się kości i mięśnie. Nie szło chodzić, siedzieć, spać, jeść 😔. Dlatego podziwiam Dziewczyny które w tym wieku świadomie decydują sie na ciążę. Jaś urodził sie zdrowy,ale w drugiej dobie życia było z nim już coraz gorzej. Nie jadł, nie płakał,kupki nie robił,tylko spał. Przewieźli go do szpitala w Olsztynie i tam postawili diagnoze- choroba Hirschsprunga... Ma 3 miesiące a na tą chwilę w szpitalu spędziliśmy 6 tyg. Mały ma wyłonioną stomię, słabe napięcie mięśniowe. Bujamy sie od lekarza do lekarza.

O rety a jakie są rokowania? Z ojcem małego chociaż dobrze Ci się układa?
Łatwo nie masz 😞

reklama

Kochana to pewnie przez ten miesiąc będzie spało 😂 z dzieckiem to tylko planować 😬 tak się porobi, że się skomplikuje 😉 w każdym razie i tak dasz radę, oby było zdrówko z całą resztą sobie poradzisz, zobaczysz. Wiele straci znaczenie...
Wiecie ja poza wiekiem odczułam też inna sytuację, to, że to 3 dziecko.... Jedno nawet późno jest zrozumiałe ba nawet dwoje ale trzecie?
Przynajmniej w IT to dość niespotykane 😜

Do góry