reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Ja też kocham góry, dobrze się tam czuję. Za polskim morzem nie przepadam, no chyba że mówimy o spacerach w świetle księżyca lub o wschodzie słońca[emoji6] nad innym nie byłam... Dawniej bywałam częściej w górach niż na plaży, chociaż mieszkam w... Gdańsku[emoji6]
@Agda, ja właśnie za te wschody i zachody, za te spacery kilometrami, za szum fal i sztormy , klify, wydmy i nawet za te parawany je kocham . Kiedyś byłam w połowie sierpnia 8 dni i nie weszłam do wody powyżej kolan, miała 11 stopni bo była fala zwrotna , obraziłam się na dwa lata... i znowu tam jeżdżę, ale zatoki nie lubię, zawsze na otwarte morze.

Arona ja mam 30km z Krasnegostawu do Zamościa. A do porodu jadę na Lublin na Staszica.

Brzuch mam już taki napięty. Mimo dużej wagi to nowych rozstępów nie mam jakaś elastyczna jestem. Wczoraj wymyłam podłogi tylko mi łazienka została a ja tak nie lubię jej myć.
Czasami odnoszę wrażenie że mała w brzuchu się przekręciła ale czuję ją na lewej kości biodrowej. Usg równo za tydzień. A od dzisiaj zaczynam 38tc. Boli mnie kręgosłup pewnie dlatego że się przerobiłam. Już nie mam siły małej odwozić i przywozić z przedszkola.
Wczoraj byłyśmy karmić kaczki ale średnio były głodne. Pogoda ma się popsuć to skoczymy tam po niedzieli.
Śpię sama na łóżku w sypialni bo ten brudas nòg nie umyje nie ma opcji że go tu wpuszczę. Śpi na kanapie kotka sobie wziął do spania ale jak kotek o 5 miauczy bo chce wyjść to ja go idę wypuścić. W szlafroku muszę przez długi korytarz zejść na dół a potem wgramolić się po schodach. Nie wiem jak to będziejak pójdę do szpitala. Moja mama ma się zająć małą bo ten mówił że wilne weźmie ale on jej nie zaprowadzi do przedszkola bo mu się nie zechce. Còrka ma wybiórczość pokarmową serio ciężko jest ją nakarmić ale jakoś daję radę a ten to krzykiem i wmuszaniem chciałby wszystko załatwić.
W sobotę mam ostatnią wizytę a dzisiaj jak tylko mała pójdzie do przedszkola to jadę na badania. Ja już byłam tyle razy kłuta że serio nie chce mi się. Poszłabym spać i tak obudziła się pod koniec kwietnia 😉

Arona ja mam 30km z Krasnegostawu do Zamościa. A do porodu jadę na Lublin na Staszica.

Brzuch mam już taki napięty. Mimo dużej wagi to nowych rozstępów nie mam jakaś elastyczna jestem. Wczoraj wymyłam podłogi tylko mi łazienka została a ja tak nie lubię jej myć.
Czasami odnoszę wrażenie że mała w brzuchu się przekręciła ale czuję ją na lewej kości biodrowej. Usg równo za tydzień. A od dzisiaj zaczynam 38tc. Boli mnie kręgosłup pewnie dlatego że się przerobiłam. Już nie mam siły małej odwozić i przywozić z przedszkola.
Wczoraj byłyśmy karmić kaczki ale średnio były głodne. Pogoda ma się popsuć to skoczymy tam po niedzieli.
Śpię sama na łóżku w sypialni bo ten brudas nòg nie umyje nie ma opcji że go tu wpuszczę. Śpi na kanapie kotka sobie wziął do spania ale jak kotek o 5 miauczy bo chce wyjść to ja go idę wypuścić. W szlafroku muszę przez długi korytarz zejść na dół a potem wgramolić się po schodach. Nie wiem jak to będziejak pójdę do szpitala. Moja mama ma się zająć małą bo ten mówił że wilne weźmie ale on jej nie zaprowadzi do przedszkola bo mu się nie zechce. Còrka ma wybiórczość pokarmową serio ciężko jest ją nakarmić ale jakoś daję radę a ten to krzykiem i wmuszaniem chciałby wszystko załatwić.
W sobotę mam ostatnią wizytę a dzisiaj jak tylko mała pójdzie do przedszkola to jadę na badania. Ja już byłam tyle razy kłuta że serio nie chce mi się. Poszłabym spać i tak obudziła się pod koniec kwietnia 😉
Kawosxka co to jest ta wywiorczosc pokarmowa? Zainteresowal mnie Twoj wpis.Od mego brata corka tak nie chce jeść, a chodzi do zerówki jest drobna chuda

Moj mały też tylko kilka rzeczy je a i to nie zawsze, zresztą starsi też wybredni. Masakra z tym bo zwykle to co jednemu pasuje drugiemu już nie. Do tego jeszcze my z mężem staramy się dietetyczne i kurde gotuj na kilka garów.
Kwiatek jak sytuacja?
Tanita jak się czujecie?

Słuchajcie zaczynam 17 tydzień , a nie przybrałam na wadze nawet 0,5 kg. Co prawda mam zapasik i podwyższone BMI, ale trochę mnie to niepokoi. Jak to jest u Was?
Przez całą ciążę przytyłam 6kg. Czasem były skoki,a czasem spadki wagi,ale lekarz mówił że jest ok. Zaczynałam ciążę z nadbagażem,a teraz mam -12kg 😉

reklama
Do góry