reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

No mam nadzieję, że to o te skoki rozwojowe chodzi i lada chwila mnie zaskoczy. Pediatra trochę mnie ostatnio wkurzyła bo poubierała sie w maski, przyłbice, czepki, fartuchy, kalosze i co tam jeszcze miała pod ręką i ta wizyta może z 5 minut trwała. Nie wiem nawet czy w tym wszystkim co miała na sobie to go dobrze widziała ;) Generalnie jest zapóźniony o 2 miesiące, dobrze by było poćwiczyć żeby mu pomóc.
Na moje oko ma słabą prawą stronę, nie obraca się, sięga po zabawki ale bez szału i nie przekłada z ręki do ręki. Ręką sięga do kolana, stopy nie złapie, tyłek ledwo podnosi, taki ociężały jest a waga w normie, nie jest gruby ani duży. Tak jak pisałam Mai wszystkie moje dzieci wcześniaki i wszystkie wolno szły do przodu ale z nim to co innego, wyczekany, wystarany i pod czujną obserwacją ;)
No to jest wkurwia...... teraz my jak bylismy na szczepieniu to prz3z body badala i to hest tak ze sie zapomni co sie chcialo zapytac jak widzisz ich pospiech na odpieprz szybko i zmykaj

reklama
Siostra ma blizniaki z 32 tyg i dlugo fajnie sie rozwijaly i super sprawne byly a w pewnym momencie szok bo nie mowia jakby nie rozumialy i ogolniie podejrzejie autyzmu itp. Wyszlo , ze powinni miec rehabilitacje od poczatku, cwiczyc polkule itp. Dluo to trwalo i wyrownali pieknie ale tyle stresu, ktory mozna bylo zaoszczedzic. Dobry pediatra to skarb!

Nelja błagam no... 51 kg
Te 51 kg to było jakieś 3 lata temu , teraz dupsko urosło jak ta la la 🙄😉

Dziś mam szczepienie jak ja nie lubie szczepien (odra ,swinka ,rozyczka)
Trzymaj się kochana na tych szczepieniach , ja płakałam razem z dzieckiem - nie lubię

Rzeczywiście dawno wieści o Zosi nie było 🤔

Cześć Dziewczyny,
Mały niedzielny Książe zawitał o 9.40😁 Waga 3450.
przepraszam za ciszę, ale myślałam tylko o tym kiedy umrę.
Bóle od 1ej regularne ale takich nie pamiętam, o takiej mocy.
Poród zakończył się luksusowo bo w wannie😁 jestem zmęczona ale mega szczęśliwa 🤩
Gratulacje super że już po wszystkim.

UUU to teraz następna jestem ja. :)

Wczoraj płakała nam od 9 wieczorem do 3.30 rano.... padliśmy ze zmęczenia, a tu o 10.30 mielismy gosci...i jeszcze na dpacer chcielismy pójść, bo piękna pogoda była... w każdym razie padam twarz!
Ale wczoraj poznalismy jedną z przyczyn jej płaczu,coś jest nie tak z moim mlekiem, a właściwie sprawdziliśmy, że niby cycki kem ogromne (naszy skromnym zdaniem), a mleka brak lub jest go bardzo niewystarczająco... od wczorajszej nocy dokarmiamy ją mlekiem modydikowanym🤔🤷‍♀️ i dziś śpi i nie szuka cyca ... na razie.
to ja miałam tak podobnie jak Ty
teraz też mleko mm kupię 1 opakowanie w razie czego.

reklama
Mam nadzieje, ze waszej samopoczucie dzis jest lapse niz moja... rano eufiria a teraz mega spadek energii ( inna kwestia, że corcia dzis wstala dzis o 2 I grasowala do 5. Poczym zasenela na 2 godziny I ponownie wstala :( ahh zero litosci nad matka ;) boli mnie brzuch jak na okres I z prawej strony... aplikacja oszlala I przesunela termin owulacji o 2 dni niewiedziec czemu, piersi bola a nastepna @ dopiero 24 :( juz przestaje ogarniac.

Do góry