reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Słuchajcie zaczynam 17 tydzień , a nie przybrałam na wadze nawet 0,5 kg. Co prawda mam zapasik i podwyższone BMI, ale trochę mnie to niepokoi. Jak to jest u Was?
Jak masz na starcie wysokie BMI to też dla zdrowia Twojego i maluszka, lepiej jest mało przytyć. Ja też mam od zawsze nadwagę. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 6 kg, w obu kolejnych po 15 i 16 :( .

Koleżanka grubsza trzymała dietę cała ciążę bo straszyli cukrzyca i poszła rodzic z -10 kg
Ja miałam wysoka wagę z córką i ważyłam 1 kg więcej do porodu niż przed ciąża. Nic w tym złego wręcz przeciwnie.
Ja właśnie mam cukrzycę ciążową niewiele przekroczoną glukozę na czczo, a że moja ginekolog jest przewrażliwiona to dała mi skierowanie do diabetologa i dostałam dietę i glukometr do kontroli glukozy😖

Największe tycie i tak koło 7 miesiąca i końcówka.
Ja z córką byłam zadowolona bo wyszłam że szpitala sporo szczuplejsza niż przed ciąża a potem KP i jej kolki, spać to nie umiała i fajnie mnie wylaszczylo. Z chłopakami przytyłam 12 i 11 kg z pierwszym spadły a teraz kurde...Tyle co w szpitalu a reszta się pięknie rozlała i utrwaliła 😞🤦‍♀️ i mimo diety dzielnie się trzyma.

Koleżanka grubsza trzymała dietę cała ciążę bo straszyli cukrzyca i poszła rodzic z -10 kg
Ja miałam wysoka wagę z córką i ważyłam 1 kg więcej do porodu niż przed ciąża. Nic w tym złego wręcz przeciwnie.
Czyli w ciąży schudła 10 kg + waga dziecka, płynów i tych wszystkich innych dodatków :) . Urodziła zdrowe dziecko?

reklama
Tanita79, serdecznie gratuluję.

Kwiatek, ja daję cycka a później butelkę i się w ogóle tym nie przejmuję. Córka była na cycku ponad rok a z Oliwierem średnio idzie. Nam położne w szpitalu mówiły, że najważniejsze żeby najpierw z piersi i nie ważne ile tego będzie, najważniejsze że jest.

Pytanie mam do Was dziewczyny, Arona, Maja i kto tam jeszcze maluchy ma... Jak u Was wyglądał rozwój w 5 miesiącu. Mi się Mały zatrzymał kompletnie, do 3 miesiąca szedł jak burza a teraz nic. Zaczęłam z nim ćwiczyć bo córki się rehabilitował więc coś tam działamy ale zaczynam myśleć o neurologu żeby go obejrzał. Tylko z drugiej strony miał usg główki i miał gazometrie po porodzie i wyniki były ok. Jest z 34 tc więc wg wieku skorygowanego w sumie może być trochę do tyłu ale i tak się martwię ☹️

Co tam u Zosi? bo ja kilka dni nie zaglądałam i nie dam rady tyle się cofnąć.

Do góry