reklama
annauelle
Fanka BB :)
Kochana przespij sie z tym spokojnie i pomysl sobie...taką histerią napewno nie pomożesz maleństwu byc z sobą...ja rozumiem bo naprawde ostatnio bardzo duzo przeszłas,ale daj sobie psychiczne wyciszenie...Muszę wam się wyżalić chyba wybuchnę płaczem
Mam wyniki AMH 0,757 tragedia estradiol tez niski koniec pewnie wchodzę w menopauzę i nie urodzę nie uda mi się zajść w ciąże [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]jestem taka zła ze moja ostatnia szansa skończyła się w styczniu i mam synka w grobie a nie obok siebie [emoji17][emoji17][emoji17]to nie jest sprawiedliwe najgorszy rok w moim życiu !!! I jak tu żyć z ta świadomością ?? Ze przekwitam??
Badania to tylko badania i wcale nikt Ci nie powiedzial jak narazie ze nie masz szans zostac jeszcze mamą ja mam wyniki super a jak widzisz ponad 2 lata staran i nic z tego...
Moj gin w Klinice niepłodności mi powiedzial ze zawsze jest wyjscie...jesli bede bardzo chciala tak za wszelką cene to jest jeszcze inv. Juz nawet brał pod uwage dawczyni jajeczka...byłam bardzo zla jak mi o tym powiedzial ale nawet gdybysmy juz nie mogli z mężem poczac dzieciatka to sie i na to zdecyduje...
Kochana głowa do góry ja wiem ze latwo pisac ...ale pomysl przeciez juz bylas niedawno w ciazy...moze za miesiac sie okaze ze znow jestes w ciazy a całe te nerwy byly niepotrzebne
Trzymam za Ciebie, siebie i inne staraczki kciukasy
Angel12
Zaangażowana w BB
Kochana masz dobre wyniki, nie przekwitasz tylko zmniejszyła ci się rezerwa jajnikowa- jak pisałam nie ma to żadnego wpływu na płodność, bo jajeczka są. Ja przed leczeniem fsh miałam 51 i to był wstęp do menopauzy. Nie panikuj, uda się zajść w ciążę, zaufaj swojemu organizmowi, widocznie jeszcze nie jest gotowy....Muszę wam się wyżalić chyba wybuchnę płaczem
Mam wyniki AMH 0,757 tragedia estradiol tez niski koniec pewnie wchodzę w menopauzę i nie urodzę nie uda mi się zajść w ciąże [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]jestem taka zła ze moja ostatnia szansa skończyła się w styczniu i mam synka w grobie a nie obok siebie [emoji17][emoji17][emoji17]to nie jest sprawiedliwe najgorszy rok w moim życiu !!! I jak tu żyć z ta świadomością ?? Ze przekwitam??
Angel12
Zaangażowana w BB
Mi FSH 8.66 w 3dc wyszło estradiol 73,0 AMH 0,757
Wyniki super, rezerwę masz piękną nie jedna 20 latka o takiej marzy.Takie miałam tuż przed zajściem w cyklu poprzedzającym. Poniżej wklejka z diagnostyki (sorki za rozmiar) wraz z normami, ale wcześniej jak zdiagnozował były inne te poziomy (zaraz Wam wkleję) Jeśli któraś się zna to proszę komentować, ja się nie znam, powtarzam słowa lekarza
FSH FSH 9,65 mIU/ml
faza folikularna 3,03 - 8,08 mIU/ml
środek cyklu 2,55 - 16,69 mIU/ml
faza lutealna 1,38 - 5,47 mIU/ml
po menopauzie 26,72 - 133,41 mIU/ml
LH LH 3,78 mIU/ml
Prawidłowo miesiączkujące kobiety:
Faza folikularna 1,80 - 11,78 mIU/ml
Szczyt w środku cyklu 7,59 - 89,08 mIU/ml
Faza lutealna 0,56 - 14,00 mIU/ml
Kobiety po menopauzie
bez hormonalnej terapii 5,16 - 61,99 mIU/ml
zastępczej
Witamina D metabolit 25(OH) Wynik badania: 21,40 ng/ml
Niedobór <10 ng/ml
Poziom niewystarczający 10-30 ng/ml
Poziom wystarczający 30-100 ng/ml
Toksyczność >100 ng/mlBadanie wykonano metodą CLIA na analizatorze Liaison.
AMH AMH 3,89 pmol/l
Kobiety zdrowe
Wiek 2.5 percentyl – 97.5 percentyl (pmol/l ) Mediana (pmol/l)
20-24 lat 8,71 -- 83,6 28,6
25-29 lat 6,35 -- 70,3 23,6
30-34 lat 4,11 - 58,0 20,0
35-39 lat 1,05 – 53,5 14,2
40-44 lat 0,193 – 39,1 6,29
45-50 lat 0,071 – 19,3 1,39
Kobiety z PCOS
13,3 – 135 48,6
Mężczyźni zdrowi
5,5 - 103 34,2
Niniejszy wynik AMH w pmol/l wygenerowany został za pomocą testu Elecsys AMH Plus i umożliwia wyliczenie indywidualnego dawkowania folitropiny delta Ferringa.
Współczynnik przeliczeniowy: pmol/l x 0,14 = ng/ml
Badanie wykonano testem Elecsys AMH Plus firmy Roche metodą ECLIA na aparacie Cobas. Wyniki uzyskane przy użyciu testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu.
Badanie należy wykonać ściśle wg zaleceń lekarza prowadzącego.
Uwaga! Zmiana metody.
Wyniki poprzedzające troszkę słabsze ale absolutnie nie menopauzalne...
Na Twoim przykładzie widać jak hormony sobie u nas skaczą, dlatego dziewczyny nie załamywać się wynikami tylko działać (hormony suplementy). Dziś może być gorzej a za tydzień idealnie.
Mamy smutne czasy, my jak to mówi moja koleżanka jesteśmy jeszcze z dobrych lat 70....jestem na forum gdzie zdrowe 20 letnie dziewczyny nie mogą zajść w ciąże i to jest tragedia, są tam też 25 latki po menopauzie...tak.. jemy żywność faszerowaną hormonami i organizmy się buntują....
Angel12
Zaangażowana w BB
Estrofem to lek zapisywany w przypadku niskiego estradiolu. Zrób koniecznie progesteron - to drugi ważny hormon w cyklu.A czy coś się bierze na niski estradiol???
I tak podsumowując żebym nie zapomniała w 3-5dc muszę zrobić:fsh, LH, estradiol, prolaktyne i D3 tak????
Vit D to obojętnie kiedy, nawet nie musi być na czczo hormony 3-5 dc najlepiej ponoć do 4 dn. Ja jak już się wybiorę to po prostu poszło razem.A czy coś się bierze na niski estradiol???
I tak podsumowując żebym nie zapomniała w 3-5dc muszę zrobić:fsh, LH, estradiol, prolaktyne i D3 tak????
Mi nawet nie badał progestronu tylko od razu dał duphaston, bo to bardzo częsty powód, że się zapładnia jajko ale nie zagnieżdża. Objawem niskiego progesteronu jest plamienie ( nawet lekkie bruntne) przed miesiączką. Tylko sprawdź kiedy ten progesteron trzeba zbadać bo to chyba jest problem drugiej fazy cyklu więc nie 3-5 dzień. Tu nie mam pewności bo nie badałam. Natomiast suplementacja estrogenu i progesteronu to już pochodzi chyba o tzn hormonalną terapię zastępczą a ona ma dość dużo znaczących skutków ubocznych (czytałam sporo na ten temat w necie) poczytaj zanim się zdecydujeszEstrofem to lek zapisywany w przypadku niskiego estradiolu. Zrób koniecznie progesteron - to drugi ważny hormon w cyklu.
Magdamama,Mi FSH 8.66 w 3dc wyszło estradiol 73,0 AMH 0,757[emoji17]
z tego co kojarzę masz juz córki z straciłaś chłopca tak? A wszystkie dzieci z tym samym ojcem? pytam bo może przyczyny nie jeżą w Twojej bezpłodności tylko w immunologii. Znam parę która rodziła wszystkie dziewczynki i roniła wszystkich chłopców. Mają dwie córki a trzech synów poroniła. Robiłaś badania u specjalisty zajmującego się tą przyczyną? U drugiej koleżanki facet dostał streryd jakiś do łykania ona dwa razy poroniła i dwie córki mu urodziła ( tak na zmianę) bo coś między nimi było nie tak
Progesteron robiłam jakieś 3 miesiące temu i miałam 18 w 16dc. To chyba dobry wynik wskazujący na owu?Estrofem to lek zapisywany w przypadku niskiego estradiolu. Zrób koniecznie progesteron - to drugi ważny hormon w cyklu.
reklama
Podziel się: