reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

2 tabletki bromergonu?
To dziadostwo wprowadzasz bardzo powoli bo ma skutki uboczne dość uporczywe (ja jeżdzę dużo autem a to powoduje zwroty głowy). najpierw 1/4 tab rano, po 2 dniach 1/4 rano i 1/4 wieczorem, potem 3x 1/4 aż doszłam do pół rano i pół wieczorem ( choć lekarz rozpiszał 3x poł, ale nie miałam czasu w ciągu dnia na tabletki) to mi wystarczyło i od razu w pierwszym cyklu zaszłam. plus ten duphaston 10 tb po 16 dniu cyklu. Te dwie rzeczy na bank zadziałały ponieważ 10 lat bzykałam się totalnie bez zabezpieczeń a tu od pierwszego strzału ciąża

reklama
Dodam jeszcze wyjaśniając, że do lekarza udałam się w celu zdiagnozowania bardziej czy coś ze mną już menopauzalnie się nie zaczyna, bo nagle rozregulowały mi się cykle. I okazało się po wynikach że wchodze już we wczesną fazę menopauzy. Więc celem leczenia było to zatrzymać proces i nieco mnie jeszcze pobudzić i "odmłodzić" ;) Myślałam, że doktor mówiąc że za miesiąc przyjdę w ciąży nieco żartuje sobie i mu niedowierzałam. Ale efekt uboczny odmładzania bardzo nas zaskoczył i ucieszył :) Teraz po stracie jak już się nastawiliśmy to działamy celowo w tym kierunku :)

Dodam jeszcze wyjaśniając, że do lekarza udałam się w celu zdiagnozowania bardziej czy coś ze mną już menopauzalnie się nie zaczyna, bo nagle rozregulowały mi się cykle. I okazało się po wynikach że wchodze już we wczesną fazę menopauzy. Więc celem leczenia było to zatrzymać proces i nieco mnie jeszcze pobudzić i "odmłodzić" ;) Myślałam, że doktor mówiąc że za miesiąc przyjdę w ciąży nieco żartuje sobie i mu niedowierzałam. Ale efekt uboczny odmładzania bardzo nas zaskoczył i ucieszył :) Teraz po stracie jak już się nastawiliśmy to działamy celowo w tym kierunku :)
A po jakich wynikach lekarz stwierdzil ten efekt wczesnej menopauzy?
Muszę zrobić tą prolaktyne. To w 3-5dc się robi, tak? I jeszcze zdobyć ten bromergon bo mój gin nie przepisuje leków profilaktycznie jak wyjdzie ta prolaktyne ok a jednak może pomóc

Tak napewno po badaniu AMH stwierdzil ze juz powolutku zaczyna sie faza menopauzy...ale jak juz wczesniej pisane bylo ten wynik tez nie swiadczy o niczym...ja mam wyniki AMH super a w ciazy nie jestem...leki jak pisalam wyzej biore od ponad 2 lat...wiec nawet jak AMH jest zbyt niskie to nie martwilabym sie tym...natura lubi płatac figle :) ja jakis czas temu brałam bromka i po pierwszych chyba 2 tabletkach muslalam ze odjade...tak sie zle czulam ze odstawilam je od razu...teraz mam przepisane brac od 1/4 tabletki na noc i dojsc do połówki tez na noc....z uwagi na to zle sie czuje po tym leku i tez sporo autem śmigam to wlasnie mam go brac tak a nie inaczej.

A po jakich wynikach lekarz stwierdzil ten efekt wczesnej menopauzy?
Muszę zrobić tą prolaktyne. To w 3-5dc się robi, tak? I jeszcze zdobyć ten bromergon bo mój gin nie przepisuje leków profilaktycznie jak wyjdzie ta prolaktyne ok a jednak może pomóc
Hej, menopauzę stwierdza się po wynikach fsh i lh- jak są wysokie tzn że jest coś na rzeczy, amh służy głównie do zbadania rezerwy jajnikowej.
Znam młode dziewczyny, które mają niskie amh i o menopauzie nawet nie myślą, takie mamy czasy, że niepłodność i zmiany hormonalne pojawiają się w każdym wieku , koszmar

a co dokladnie ci zalecil w celu odmlodzenia ?

Muszę wam się wyżalić chyba wybuchnę płaczem
Mam wyniki AMH 0,757 tragedia estradiol tez niski koniec pewnie wchodzę w menopauzę i nie urodzę nie uda mi się zajść w ciąże [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]jestem taka zła ze moja ostatnia szansa skończyła się w styczniu i mam synka w grobie a nie obok siebie [emoji17][emoji17][emoji17]to nie jest sprawiedliwe najgorszy rok w moim życiu !!! I jak tu żyć z ta świadomością ?? Ze przekwitam??

Hej, menopauzę stwierdza się po wynikach fsh i lh- jak są wysokie tzn że jest coś na rzeczy, amh służy głównie do zbadania rezerwy jajnikowej.
Znam młode dziewczyny, które mają niskie amh i o menopauzie nawet nie myślą, takie mamy czasy, że niepłodność i zmiany hormonalne pojawiają się w każdym wieku , koszmar

Mi FSH 8.66 w 3dc wyszło estradiol 73,0 AMH 0,757[emoji17]

Ostatnia edycja:
reklama
A konsultowalas wyniki czy sama sobie wrozysz ?
Muszę wam się wyżalić chyba wybuchnę płaczem
Mam wyniki AMH 0,757 tragedia estradiol tez niski koniec pewnie wchodzę w menopauzę i nie urodzę nie uda mi się zajść w ciąże [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]jestem taka zła ze moja ostatnia szansa skończyła się w styczniu i mam synka w grobie a nie obok siebie [emoji17][emoji17][emoji17]to nie jest sprawiedliwe najgorszy rok w moim życiu !!! I jak tu żyć z ta świadomością ?? Ze przekwitam??

Do góry