reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Znalazlam

@Magdamama nie ma co szukać u doktora goofle bo zaraz wszystkie z Toba będziemy swirowac. Nie jest jeszcze pozno. Dzwoń do swojego lekarza!!! Na pewno zrozumie że chcesz spokojnie przespać noc. I pamietap pappa to tylko statystyka!!!
Wysłałam mu wynik być może ma dyżur albo poród przyjmuje bo zaraz odpisuje albo dzwoni muszę czekać .

reklama
Hej dziewczyny, ja jestem po prenatalnych. Trafiłam na super lekarkę, weszliśmy wszyscy tj. ja, mąż i nasza najmłodsza córa. Wszystko dokładnie opisala, pokaxywala , serduszko słyszeliśmy. Z USG powiedziała że bardzo niskieo ryzyko wad. NT 1,00 wg niej im mniej tym lepiej bo to i tak się.ma wchłonąć. Nosek super widoczny. Termin z 13 na 9 czerwca. I na 75 procent mamy chłopca[emoji6] a to mój mały bąbelek
IMG_20181205_141354.jpeg

Załączniki

• IMG_20181205_141354.jpeg
    IMG_20181205_141354.jpeg
    44,3 KB · Wyświetleń: 755
@Magdamama spokojnie lekarz musi jeszcze te wyniki przeliczyć w specjalnym programie. kiedyś słyszałam że najlepiej jak te wyniki są właśnie koło 1,5 ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ja będę miała wyniki z pappy w środę. W piątek mąż jedzie do odbierze, bo badania robiłam w innej miejscowości.

Hej dziewczyny, ja jestem po prenatalnych. Trafiłam na super lekarkę, weszliśmy wszyscy tj. ja, mąż i nasza najmłodsza córa. Wszystko dokładnie opisala, pokaxywala , serduszko słyszeliśmy. Z USG powiedziała że bardzo niskieo ryzyko wad. NT 1,00 wg niej im mniej tym lepiej bo to i tak się.ma wchłonąć. Nosek super widoczny. Termin z 13 na 9 czerwca. I na 75 procent mamy chłopca[emoji6] a to mój mały bąbelekZobacz załącznik 922418
Gratuluję. Słodki mały bąbel...taki malusi człowieczek. Niech zdrowo rosnie[emoji7][emoji4]

Hej dziewczyny, ja jestem po prenatalnych. Trafiłam na super lekarkę, weszliśmy wszyscy tj. ja, mąż i nasza najmłodsza córa. Wszystko dokładnie opisala, pokaxywala , serduszko słyszeliśmy. Z USG powiedziała że bardzo niskieo ryzyko wad. NT 1,00 wg niej im mniej tym lepiej bo to i tak się.ma wchłonąć. Nosek super widoczny. Termin z 13 na 9 czerwca. I na 75 procent mamy chłopca[emoji6] a to mój mały bąbelekZobacz załącznik 922418
Cudenko !!!!!

cześć dziewczynki :) rzadko tu zaglądam a tu widzę dzieje się że ho ho :D
wszystkim zafasolkowanym gratuluję z całego serca, a za staraczki nadal trzymam kciuki :)
dla tych, które od niedawna na tym wątku przypomnę, że mi w tym roku stuknęło 43, a synka urodziłam rok temu
ciąża bezproblemowa, podobno książkowa i dużo lepiej ją przeszłam niż niejedna 20tka :D
mój synek kończy pojutrze rok i 3 miesiące i straszny z niego śmieszek :D
nic jeszcze nie mówi (tylko dużo po swojemu) i z tego i paru innych powodów pani neurolog skierowała nas ostatnio na diagnostykę w kierunku autyzmu :( to co przeżyłam dziewczyny przez ten miesiąc to moje, nikomu nie życzę... a najgorsze to czytać i "diagnozować" się w internecie...
całe szczęście okazało się, że to zaburzenia integracji sensorycznej i teraz rehabilitujemy się w tym kierunku, mamy różne zajęcia z fizjoterapeutami, neurologopedami etc.
no nic, oby do przodu ;)

@Magdamama trzymam kciuki za Ciebie, nic się nie martw, zrób Nifty (lub Harmony) dla świętego spokoju i zacznij cieszyć się ciążą :) będzie dobrze, Pappa to TYLKO STATYSTYKA! moja koleżanka (pierwsze i drugie dziecko urodziła po 40-tce) miała mocno podwyższone wszystkie parametry - dzieciaki są zdrowe i rezolutne :D
p.s. u dr Tomczyk-Małyjasiak prowadziłam swoją poprzednią ciążę, chodziłam do niej prywatnie bo bardzo jej ufałam, na NFZ do przychodni po drugiej stronie ulicy chodziłam tylko po skierowania ;)
chodzisz do niej czy byłaś tylko na usg?

@Chrząszczyk 1 jak tam maleństwo?? już nie takie maleństwo chyba, co? :D czas zasuwa kurka, mój jest taki duży już że jestem w szoku czasem jak na niego patrzę :D a do tego wygląda na dwa lata i w tym rozmiarze zresztą nosi ubranka ;) my od poniedziałku zaczynamy przygodę z państwowym żłobkiem (do tej pory korzystaliśmy z prywatnego punktu opieki krótko i parę dni w tygodniu) i chyba dopiero teraz będę mogła powiedzieć, że moje życie wskoczy z powrotem na poprzednie tory ;) wreszcie wracamy do poprzedniej organizacji czasowej a ja do pracy na pełen wymiar godzin, jupiiiiiii :D

dobra, idę walnąć gluta patelnią, nie chce zasnąć gamoń mały :D

Super GRATULACJE❤

cześć dziewczynki :) rzadko tu zaglądam a tu widzę dzieje się że ho ho :D
wszystkim zafasolkowanym gratuluję z całego serca, a za staraczki nadal trzymam kciuki :)
dla tych, które od niedawna na tym wątku przypomnę, że mi w tym roku stuknęło 43, a synka urodziłam rok temu
ciąża bezproblemowa, podobno książkowa i dużo lepiej ją przeszłam niż niejedna 20tka :D
mój synek kończy pojutrze rok i 3 miesiące i straszny z niego śmieszek :D
nic jeszcze nie mówi (tylko dużo po swojemu) i z tego i paru innych powodów pani neurolog skierowała nas ostatnio na diagnostykę w kierunku autyzmu :( to co przeżyłam dziewczyny przez ten miesiąc to moje, nikomu nie życzę... a najgorsze to czytać i "diagnozować" się w internecie...
całe szczęście okazało się, że to zaburzenia integracji sensorycznej i teraz rehabilitujemy się w tym kierunku, mamy różne zajęcia z fizjoterapeutami, neurologopedami etc.
no nic, oby do przodu ;)

@Magdamama trzymam kciuki za Ciebie, nic się nie martw, zrób Nifty (lub Harmony) dla świętego spokoju i zacznij cieszyć się ciążą :) będzie dobrze, Pappa to TYLKO STATYSTYKA! moja koleżanka (pierwsze i drugie dziecko urodziła po 40-tce) miała mocno podwyższone wszystkie parametry - dzieciaki są zdrowe i rezolutne :D
p.s. u dr Tomczyk-Małyjasiak prowadziłam swoją poprzednią ciążę, chodziłam do niej prywatnie bo bardzo jej ufałam, na NFZ do przychodni po drugiej stronie ulicy chodziłam tylko po skierowania ;)
chodzisz do niej czy byłaś tylko na usg?

@Chrząszczyk 1 jak tam maleństwo?? już nie takie maleństwo chyba, co? :D czas zasuwa kurka, mój jest taki duży już że jestem w szoku czasem jak na niego patrzę :D a do tego wygląda na dwa lata i w tym rozmiarze zresztą nosi ubranka ;) my od poniedziałku zaczynamy przygodę z państwowym żłobkiem (do tej pory korzystaliśmy z prywatnego punktu opieki krótko i parę dni w tygodniu) i chyba dopiero teraz będę mogła powiedzieć, że moje życie wskoczy z powrotem na poprzednie tory ;) wreszcie wracamy do poprzedniej organizacji czasowej a ja do pracy na pełen wymiar godzin, jupiiiiiii :D

dobra, idę walnąć gluta patelnią, nie chce zasnąć gamoń mały :D
Współczuję nerwów ja parę lat temu też przechodzilam nerwowke jak diagnozowali syna .Pamiętam Cię bo ja tu jestem dalej jako staraczka .Wszystkiego dobrego.Pozdrawiam

reklama
Do góry