cześć dziewczynki
rzadko tu zaglądam a tu widzę dzieje się że ho ho
wszystkim zafasolkowanym gratuluję z całego serca, a za staraczki nadal trzymam kciuki
dla tych, które od niedawna na tym wątku przypomnę, że mi w tym roku stuknęło 43, a synka urodziłam rok temu
ciąża bezproblemowa, podobno książkowa i dużo lepiej ją przeszłam niż niejedna 20tka
mój synek kończy pojutrze rok i 3 miesiące i straszny z niego śmieszek
nic jeszcze nie mówi (tylko dużo po swojemu) i z tego i paru innych powodów pani neurolog skierowała nas ostatnio na diagnostykę w kierunku autyzmu
to co przeżyłam dziewczyny przez ten miesiąc to moje, nikomu nie życzę... a najgorsze to czytać i "diagnozować" się w internecie...
całe szczęście okazało się, że to zaburzenia integracji sensorycznej i teraz rehabilitujemy się w tym kierunku, mamy różne zajęcia z fizjoterapeutami, neurologopedami etc.
no nic, oby do przodu
@Magdamama trzymam kciuki za Ciebie, nic się nie martw, zrób Nifty (lub Harmony) dla świętego spokoju i zacznij cieszyć się ciążą
będzie dobrze, Pappa to TYLKO STATYSTYKA! moja koleżanka (pierwsze i drugie dziecko urodziła po 40-tce) miała mocno podwyższone wszystkie parametry - dzieciaki są zdrowe i rezolutne
p.s. u dr Tomczyk-Małyjasiak prowadziłam swoją poprzednią ciążę, chodziłam do niej prywatnie bo bardzo jej ufałam, na NFZ do przychodni po drugiej stronie ulicy chodziłam tylko po skierowania
chodzisz do niej czy byłaś tylko na usg?
@Chrząszczyk 1 jak tam maleństwo?? już nie takie maleństwo chyba, co?
czas zasuwa kurka, mój jest taki duży już że jestem w szoku czasem jak na niego patrzę
a do tego wygląda na dwa lata i w tym rozmiarze zresztą nosi ubranka
my od poniedziałku zaczynamy przygodę z państwowym żłobkiem (do tej pory korzystaliśmy z prywatnego punktu opieki krótko i parę dni w tygodniu) i chyba dopiero teraz będę mogła powiedzieć, że moje życie wskoczy z powrotem na poprzednie tory
wreszcie wracamy do poprzedniej organizacji czasowej a ja do pracy na pełen wymiar godzin, jupiiiiiii
dobra, idę walnąć gluta patelnią, nie chce zasnąć gamoń mały