reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

@Marysia1976 jak dobrze pamietam ty dzisiaj wizytę masz ja na 1530 kolposkopia i już mam stresa ....
Hej hej dziewczyny :-)
Ja już po wizycie. Wszystko jest dobrze. Ciąża 9 tygodni, serduszko puka i.....
Lekarz dopatrzył się czegoś co pojawia się u chłopców właśnie w 9 tygodniu :-) :)
Oczywiście powiedział, że to zbyt wcześnie ,ale stawia na chłopaka według tego ,że coś tam się pojawiło w okolicach narządów płciowych. U dziewczynek wszystko zaczyna się około dwóch tygodni później :happy:
No zobaczymy ....
Dostałam skierowanie na badania prenatalne między 12 a 13 tygodniem, po otrzymaniu wyników będziemy myśleć co dalej . Jeżeli trzeba będzie to będzie dalsza diagnostyka . Póki co mam być dobrej myśli :)
Z dzidzią wszystko ok.
Chyba dopiero dziś dotarło do mnie że jestem w ciąży:happy::happy::happy:
Martuś ,a jak u Ciebie sytuacja?
Ja też pamiętałam o Tobie ,ale nie miałam czasu się odezwać ...Praca.
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Trzymam kciuki za każdą z Was :tak:
Pozdrawiam ;)

reklama
@Marysia1976 bardzo się cieszę że wszystko dobrze u ciebie mówiłam że jak usłyszysz serduszko to wtedy dotrze że jest dzidzia :tak:u mnie po badaniu ciśnienie zeszło doktor bardzo fajny wszystko wytłumaczył i najważniejsze Pana raka nie stwierdził reszta niegroźna trzeba czekać na histo ale powinno być ok także troszkę muszę poczekać i będę działać dalej 8-)

@Marysia1976 bardzo się cieszę że wszystko dobrze u ciebie mówiłam że jak usłyszysz serduszko to wtedy dotrze że jest dzidzia :tak:u mnie po badaniu ciśnienie zeszło doktor bardzo fajny wszystko wytłumaczył i najważniejsze Pana raka nie stwierdził reszta niegroźna trzeba czekać na histo ale powinno być ok także troszkę muszę poczekać i będę działać dalej 8-)
Działaj ,działaj :happy:
Bardzo dobrze ze u Ciebie też ok !
Ja teraz walczę z mdłościami. Najadlam się twarogu z cebulką, a że był pyszny to dokladki robiłam .Teraz mam za swoje :hmm:

Działaj ,działaj :happy:
Bardzo dobrze ze u Ciebie też ok !
Ja teraz walczę z mdłościami. Najadlam się twarogu z cebulką, a że był pyszny to dokladki robiłam .Teraz mam za swoje :hmm:
Ja w pierwszej ciąży przez 6 Mc zwracałam zamiast przytyć 6 kg schudłam oj nikomu nie życzę ... Dla ciebie dużo dużo zdrówka

cześć dziewczyny! baaaardzo dawno tu nie zaglądałam a tu proszę proszę co się porobiło [emoji6] ale wysyp [emoji4] cudownie! wszystkim młodym mamusiom ogromne gratulacje i dużo radości z macierzyństwa, oczekującym spokojnej i bezproblemowej ciąży a staraczkom dużo cierpliwości i spokoju [emoji846]
wpadłam tylko się pochwalić, że mojemu synkowi w piątek stuknął roczek i robi się z niego prawdziwy łobuziak, tylko starsza siostra jest w stanie nad nim zapanować [emoji6]
mi za kilka tygodni stuknie 43 a zasuwam za młodym jak rasowa 20-tka [emoji16]
strasznie fajnie Was znowu poczytać, szczególnie takie radosne niusy [emoji4]
Witaj @pitu- pitu, faktycznie dawno nie zagladalas. Ale ten czas leci. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Twojego małego mężczyzny. Ucaluj go od forumowych ciotek.[emoji257][emoji512]

Witam wszystkich jako nowa na forum.
Krótko i zwięźle, z powodu różnych problemów dopiero teraz od 3 m-cy staram się o swoje pierwsze dziecko. Na razie bezowocnie. I powiem szczerze, że nie myślałam, iż każdy miesiąc niepowodzenia będę tak strasznie przeżywać :( Mam totalnego doła, nawet pracować mi się nie chce (jestem na dg). Nie mogę się otrząsnąć z tego niepowodzenia. Z uwagi na wiek, mam 39 lat, nie ma co zwlekać i idę za 2 tygodnie na wizytę do ginekologa, by rozpocząć diagnostykę w celu sprawdzenia gdzie (poza wiekiem) tkwi przyczyna tego stanu. Oboje z mężem dbamy o siebie od kilku lat, teraz gdy podjęliśmy starania o dziecko, jeszcze bardziej. Jedyne co to zdiagnozowano u mnie wysoką prolaktynę, która będzie się przyczyniała do niepowodzenia.
Z uwagi na wiek liczyłam się z problemami z zajściem w ciążę, ale gorycz porażki jest dla mnie bardzo trudna.
Gratuluję wszystkim szczęśliwym już mamom :)
Mam nadzieję, że i mnie kiedyś będzie dane poczuć smak macierzyństwa.
Witaj! Jedyne co moge poradzic to cierpliwosc. Nawet mlodziutkim dziewczynom starania zajmuja wiecej czasu. My staralismy sie rok i udalo sie zaraz jak zdecydowalismy sie na kompleksowe badania i poszlismy do kliniki leczenia nieplodnosci. Juz pisalam tu na forum, ze jestem za diagnostyka, bo moze trzeba wdrozyc jakies leczenie, ale tez za korzystaniem z zycia, bo ciaza moze nas zaskoczyc i wielu rzeczy nie bedzie mozna, albo bedzie teudna i niewiele rzeczy bedzie mozna ;). Trzeba robic co sie lubi i nie zyc obsesyjnie mysla o ciazy.

Cześć. I ja się przywitam. Jestem w 14 t.c. i mam 42 lata. Kiedyś odwiedzałam to forum - bo rok temu straciłam ciążę. Obecnie tak jak wiele z Was oczekuję i z nadzieją, ale też z ogromnym lękiem który siedzi mi na ramieniu. Jesteśmy już po prenatalnych - na szczęście wyszły dobrze. Powodzenia dla wszystkich staraczek. Znam ten stres. Ja zaszłam, jak sobie starania odpuściliśmy, bo chyba jednak nakładałam na siebie zbyt dużą presję.
Witaj! Gratuluje fasolki i dobrych wynikow :). Jak sie czujesz i przechodzisz ciaze?

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny! baaaardzo dawno tu nie zaglądałam a tu proszę proszę co się porobiło [emoji6] ale wysyp [emoji4] cudownie! wszystkim młodym mamusiom ogromne gratulacje i dużo radości z macierzyństwa, oczekującym spokojnej i bezproblemowej ciąży a staraczkom dużo cierpliwości i spokoju [emoji846]
wpadłam tylko się pochwalić, że mojemu synkowi w piątek stuknął roczek i robi się z niego prawdziwy łobuziak, tylko starsza siostra jest w stanie nad nim zapanować [emoji6]
mi za kilka tygodni stuknie 43 a zasuwam za młodym jak rasowa 20-tka [emoji16]
strasznie fajnie Was znowu poczytać, szczególnie takie radosne niusy [emoji4]
No Kochana myslalam ze juz tutaj nie zagladasz....jak ten czas szybko leci...fiu fiu...Twoj synek ma juz roczek a ja nadal w ciazy nie jestem....Duzo zdrówka dla synka :)

Witajcie Dziewuszki Bardzo dawno mnie tu nie było ale czytałam Was często . U mnie po prostu nudna ciąża . 30 tydzień mały ma się świetnie .
Serdeczne gratulacje dla wszystkich mam , bardzo się cieszę razem z Wami . Postanowiłam napisać głównie ze względu na Staraczki . Nie poddawajcie się !
Dowiedziałam się właśnie , że moja przyjaciółka jest w ciąży . Wiek 43 lata , żaden
wyczyn ale niecałe 5 miesięcy temu usunięto jej tarczycę z powodu nowotworu , miała przerzuty między płatami i dlatego usunięto również węzły chłonne . Onkolog powiedział jej że ciąża jej nie grozi . A tu niespodzianka 9 tydzień i wyglada na to że ciąża zdrowa .

Witajcie Dziewuszki Bardzo dawno mnie tu nie było ale czytałam Was często . U mnie po prostu nudna ciąża . 30 tydzień mały ma się świetnie .
Serdeczne gratulacje dla wszystkich mam , bardzo się cieszę razem z Wami . Postanowiłam napisać głównie ze względu na Staraczki . Nie poddawajcie się !
Dowiedziałam się właśnie , że moja przyjaciółka jest w ciąży . Wiek 43 lata , żaden
wyczyn ale niecałe 5 miesięcy temu usunięto jej tarczycę z powodu nowotworu , miała przerzuty między płatami i dlatego usunięto również węzły chłonne . Onkolog powiedział jej że ciąża jej nie grozi . A tu niespodzianka 9 tydzień i wyglada na to że ciąża zdrowa .
Dzięki za wpis .Dobrze ,że u Ciebie wszystko ok.

reklama
Miło, że do nas zawitałaś :) Dzięki za słowa otuchy. Zawsze daje to trochę nadziei, kiedy komuś się udaje.
Życzę Tobie nadal tak spokojnej ciąży :tak: Chłopczyk. Marzenie :-D

Do góry