reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

@Maja75 Dziękuję. Zdaje sobie sprawę, że jestem na starcie i sama mam koleżanki, które były młodsze i starały się po 2, 4 lata. Po prostu mnie samą zaskoczyła reakcja na niepowodzenie starań. Założyliśmy z mężem, że jeśli się nie uda to trudno. A tu co miesiąc, tak jak piszesz, żal chwyta za serce.
Szukam dla siebie sposobu, by sobie z tym poradzić i nie zniechęcać się oraz nie nakręcać tak, by jeszcze bardziej utrudniać sprawę. Na razie nie znajduję pocieszenia... Ale to pewnie przyjdzie z czasem, gdy nauczę się z tym radzić.
Dlatego proszę Was o chwilkę cierpliwości i zrozumienia :)
Mając nadzieję, że z czasem moje myślenie będzie bardziej pozytywnie :)

reklama
Martkaaa5 Ja już w ogóle przysnęłam z moim pierwszym :-D Ty masz chociaż już kawał chłopa do przytulania w domu ;)
Mam nadzieję, że wszystko w porządku po badaniach.

@Maja75 Dziękuję. Zdaje sobie sprawę, że jestem na starcie i sama mam koleżanki, które były młodsze i starały się po 2, 4 lata. Po prostu mnie samą zaskoczyła reakcja na niepowodzenie starań. Założyliśmy z mężem, że jeśli się nie uda to trudno. A tu co miesiąc, tak jak piszesz, żal chwyta za serce.
Szukam dla siebie sposobu, by sobie z tym poradzić i nie zniechęcać się oraz nie nakręcać tak, by jeszcze bardziej utrudniać sprawę. Na razie nie znajduję pocieszenia... Ale to pewnie przyjdzie z czasem, gdy nauczę się z tym radzić.
Dlatego proszę Was o chwilkę cierpliwości i zrozumienia :)
Mając nadzieję, że z czasem moje myślenie będzie bardziej pozytywnie :)
My tu jesteśmy nie tylko od tych dobrych informacji ,ale też od biadolenia , gorszych dni ,wkurzajacych myśli i cóż my baby tak już mamy.

Witam wszystkich jako nowa na forum.
Krótko i zwięźle, z powodu różnych problemów dopiero teraz od 3 m-cy staram się o swoje pierwsze dziecko. Na razie bezowocnie. I powiem szczerze, że nie myślałam, iż każdy miesiąc niepowodzenia będę tak strasznie przeżywać :( Mam totalnego doła, nawet pracować mi się nie chce (jestem na dg). Nie mogę się otrząsnąć z tego niepowodzenia. Z uwagi na wiek, mam 39 lat, nie ma co zwlekać i idę za 2 tygodnie na wizytę do ginekologa, by rozpocząć diagnostykę w celu sprawdzenia gdzie (poza wiekiem) tkwi przyczyna tego stanu. Oboje z mężem dbamy o siebie od kilku lat, teraz gdy podjęliśmy starania o dziecko, jeszcze bardziej. Jedyne co to zdiagnozowano u mnie wysoką prolaktynę, która będzie się przyczyniała do niepowodzenia.
Z uwagi na wiek liczyłam się z problemami z zajściem w ciążę, ale gorycz porażki jest dla mnie bardzo trudna.
Gratuluję wszystkim szczęśliwym już mamom :)
Mam nadzieję, że i mnie kiedyś będzie dane poczuć smak macierzyństwa.

Witaj wśród nas [emoji6]

Cześć. I ja się przywitam. Jestem w 14 t.c. i mam 42 lata. Kiedyś odwiedzałam to forum - bo rok temu straciłam ciążę. Obecnie tak jak wiele z Was oczekuję i z nadzieją, ale też z ogromnym lękiem który siedzi mi na ramieniu. Jesteśmy już po prenatalnych - na szczęście wyszły dobrze. Powodzenia dla wszystkich staraczek. Znam ten stres. Ja zaszłam, jak sobie starania odpuściliśmy, bo chyba jednak nakładałam na siebie zbyt dużą presję.

Witaj i oczywiście gratuluję, standardowo życzę nudnej i spokojnej ciąży [emoji6]

Witaj nie poddawaj się ,trzy miesiące to bardzo krótko.Tu na forum są dziewczyny dużo starsze i mają dzieciątka.Wiem ,że co miesiąc przychodzi rozczarowanie.Ja nauczyłam się z tym żyć(tak się mówi ,ale niekiedy żal chwyta za serce).
@Maja75 dobrze wiemy, że nie jest tak łatwo odpuścić a z każdą @ łezka popłynie [emoji22] [emoji6]
No, ale walczymy dalej [emoji110] [emoji110]

cześć dziewczyny! baaaardzo dawno tu nie zaglądałam a tu proszę proszę co się porobiło [emoji6] ale wysyp [emoji4] cudownie! wszystkim młodym mamusiom ogromne gratulacje i dużo radości z macierzyństwa, oczekującym spokojnej i bezproblemowej ciąży a staraczkom dużo cierpliwości i spokoju [emoji846]
wpadłam tylko się pochwalić, że mojemu synkowi w piątek stuknął roczek i robi się z niego prawdziwy łobuziak, tylko starsza siostra jest w stanie nad nim zapanować [emoji6]
mi za kilka tygodni stuknie 43 a zasuwam za młodym jak rasowa 20-tka [emoji16]
strasznie fajnie Was znowu poczytać, szczególnie takie radosne niusy [emoji4]

reklama
cześć dziewczyny! baaaardzo dawno tu nie zaglądałam a tu proszę proszę co się porobiło [emoji6] ale wysyp [emoji4] cudownie! wszystkim młodym mamusiom ogromne gratulacje i dużo radości z macierzyństwa, oczekującym spokojnej i bezproblemowej ciąży a staraczkom dużo cierpliwości i spokoju [emoji846]
wpadłam tylko się pochwalić, że mojemu synkowi w piątek stuknął roczek i robi się z niego prawdziwy łobuziak, tylko starsza siostra jest w stanie nad nim zapanować [emoji6]
mi za kilka tygodni stuknie 43 a zasuwam za młodym jak rasowa 20-tka [emoji16]
strasznie fajnie Was znowu poczytać, szczególnie takie radosne niusy [emoji4]
Witaj pamiętam ,ale ten czas leci

Do góry