reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Kochana dziekuje za zyczenia i oby sie spełniły...
Ja 3 razy w tygodniu chodze na silownie i gdyby nie dzieciaki i maz to pewnie bym wogole nie chodzila a tak mamy rodzinny rytuał :) swoja droga ciesze sie ze nasze dzieci nas sie nie wstydza i sa dumni ze z nimi chodzimy :)
I ja również życzę pomyślności w pełnoletnim małżeństwie ;)

reklama
@Marysia1976 super wieści. Ja na początku 2 kg schudłam, to normalne.
Trzymam kciuki za rzucenie papierosów. Ja rzuciłam z dnia na dzień.

Prenatalne 3 są na fundusz. Może chodzi o prenatalne 1 trymestru usg i badanie z krwi Pappa.
Póki co u mnie to dopiero szósty tydzień ,więc wszystko jeszcze może się wydazyc... Oczywiście jestem dobrej myśli :-)
Na następnej wizycie pewnie wszystkiego się dowiem dokładnie. Czytałam o teście Nifty, ten jest płatny ale może warto w razie czego zrobić i to badanie.

Póki co u mnie to dopiero szósty tydzień ,więc wszystko jeszcze może się wydazyc... Oczywiście jestem dobrej myśli :-)
Na następnej wizycie pewnie wszystkiego się dowiem dokładnie. Czytałam o teście Nifty, ten jest płatny ale może warto w razie czego zrobić i to badanie.
Wykonywałam Nifty w 10tc. Wynik był bardzo szybko...warto. Byłam spokojniejsza i nie stresowałam się aż tak bardzo na USG.

Podobno ten test jest bardzo dokładny ? Czy wyniki tego testu i tych innych które robiłaś były podobne? Czytałam gdzieś że np jedno badanie wychodziło źle a nifty dobrze...
Lekarz opowiedział mi historie pacjentki, której wynik pappa był niezły, USG tez ok. Mimo to postanowila jeszcze dodatkowo zrobić Nifty. Okazało się, że dziecko ma zespół Patau. Usunęła ciaze.
U mnie pierwsze USG było ok, polowkowe tez ok. Odnosnie testu pappa to zaznaczyła lekarzowi, że nie będę go robila ponieważ jest to statystyka i nie będę się stresować niepotrzebnie skoro wiedziałam od początku ciąży, że będę szła na Nifty. Test zrobiłam ze względu na wiek i tak dla swojego spokoju.

reklama
Do góry