reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Witajcie dziewczyny ja chyba zwariuję albo już mi odbija 8-)
Wczoraj dostałam @ przynajmniej tak myślałam, normalnie tak jak zawsze zaczyna się u mnie od plamienia. Niestety dzisiaj nadal plamienie, brzuch boli, krzyż boli ale nie jest to @ jak zawsze u mnie. Zrobiłam test ciążowy oczywiście negatywny. Sama już nie wiem co o tym myśleć :(
Ja tak miałam właśnie w sierpniu cykle mam jak w zegarku 25 dniowe no i 8 w terminie @ pojawiło się jednodniowe plamienie mysłalam że to @ ale tylko jeden dzień i koniec napalona po test wyszedł negatywny wizyta u lekarza i niestety działam dalej :)

reklama
Ja tak miałam właśnie w sierpniu cykle mam jak w zegarku 25 dniowe no i 8 w terminie @ pojawiło się jednodniowe plamienie mysłalam że to @ ale tylko jeden dzień i koniec napalona po test wyszedł negatywny wizyta u lekarza i niestety działam dalej :)
Ja też mam zawsze reguralne @, kurcze jeśli mogę wiedzieć to co Ci @Martkaaa5 wtedy ginekolog powiedział to jakaś infekcja czy dostałaś potem normalną @

@znadziejami zrobił usg stwierdził że tak wyszło normalnej @ już nie dostałam z usg mówił że w weekend będzie owulacja a byłam na wizycie jakoś w czwartek wiec działałam także tu chyba nasza podświadomość płata figle tak mi się wydaje teraz czekam na 2go bo termin @ oby nie przyszła a z drugiej strony martwię się bo źle wyszła mi cytologi i 11go idę na kolposkopię i tak zawsze coś ahhh

@znadziejami zrobił usg stwierdził że tak wyszło normalnej @ już nie dostałam z usg mówił że w weekend będzie owulacja a byłam na wizycie jakoś w czwartek wiec działałam także tu chyba nasza podświadomość płata figle tak mi się wydaje teraz czekam na 2go bo termin @ oby nie przyszła a z drugiej strony martwię się bo źle wyszła mi cytologi i 11go idę na kolposkopię i tak zawsze coś ahhh
Może to już początki menopauzy :-D pierwszy raz mi się coś takiego zdarza, zawsze miałam @ coś czuję że może to jakaś torbiel. Kurde do ginekologa mogę iść najszybciej w poniedziałek.
Ja akurat zawsze mam dobrą cytologie, ale jak coś Ci wyszło nie tak to dobrze że idziesz na badanie, na pewno wszystko będzie dobrze ;)

Może to już początki menopauzy :-D pierwszy raz mi się coś takiego zdarza, zawsze miałam @ coś czuję że może to jakaś torbiel. Kurde do ginekologa mogę iść najszybciej w poniedziałek.
Ja akurat zawsze mam dobrą cytologie, ale jak coś Ci wyszło nie tak to dobrze że idziesz na badanie, na pewno wszystko będzie dobrze ;)
Na manopauze mamy jeszcze czas ;)8-)

U mnie tez podobnie ,rozwiodłam się wiele lat temu ,mąż wymienił mnie na młodszy model :Da mój obecny dzieci nie ma ,a bardzo chciałby ,ja dojrzewałam do tej myśli aż 3 lata ;)az w końcu sama zapragnęłam ...apropo mój młodszy o 7 lat :D
A mój wymienil mnie na starszy model;) - ze wzgledu na pieniądze. Ja mam nowa rodzinę, a on się rozstał z ta panią i zmienia cały czas kobiety. Mój obecny mąż też nie miał dzieci - tez długo myślałam i mamy nasza Laure od 3 tygodni. To już był dla nas ostatni dzwonek i ciesze się, że mogłam dać mu dziecko. Nie ma się nad czym zastanawiać - tylko trzeba działać.;)

Dzieki, to juz ostatnia (oby) prosta. Nie moge w to uwierzyc kompletnie ;).
Mi lekarz tlumaczyl, ze wczesniejszy termin rozwiazania wynika z poznych komplikacji lozyskowych zwiazanych z wiekiem matki.
Ech, mnie to wkurza, ze pacjentka ma sie martwic o medyczne sprawy... od tego sa lekarze, do ktorych chodzimy regularnie zwykle jeszcze placac gruba kase...
Oj nie bede narzekac, ale mam kilka kolezanek, ktore rodzily za granica (rozne kraje: Austria, Belgia, Szwajcaria i Hiszpania) i wszystkie mowily, ze sie nie martwily porodem, bo mialy dobra opieke i wiedzialy, ze lekarze zrobia wszystko co potrzeba.
Tak mi sie zamarzylo, zeby u nas tak sie zajmowano rodzacymi...ech
We Włoszech tez miałam pelno stresów i niewiadomych i czasami myślę, że w Polsce to lepiej wygląda ( badania i wizyty u ginekologa). Chociaż z pobytu w szpitalu jestem zadowolona. Trzymam mocno kciuki i koniecznie daj znać jak juz będzie po wszystkim;)

Jestem z Żor i mam dobrego lekarza ,ale dziękuję bardzo za dobre chęci :-)
Co do papierosów, to nie jest takie proste :-( ale jestem na dobrej drodze.
Co do szkodliwości w pierwszym trymestrze to słyszałam że jest inaczej...wiadomo, że papierosy same w sobie są złe, ale bardziej szkodzą wtedy kiedy jest już łożysko . Teraz za ciąże odpowiedzialne są hormony. Jak jest naprawdę? Nieistotne....
Trzeba poporostu to rzucić! Tak z dnia na dzień nie mogę....pozabijałabym wszystkich :-)
O proszę ja Tez pochodzę z Zor;) mieszkam teraz we Włoszech.;)

reklama
Do góry