reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witajcie dziewczyny ja chyba zwariuję albo już mi odbija 8-)
Wczoraj dostałam @ przynajmniej tak myślałam, normalnie tak jak zawsze zaczyna się u mnie od plamienia. Niestety dzisiaj nadal plamienie, brzuch boli, krzyż boli ale nie jest to @ jak zawsze u mnie. Zrobiłam test ciążowy oczywiście negatywny. Sama już nie wiem co o tym myśleć :(
Ja tak miałam właśnie w sierpniu cykle mam jak w zegarku 25 dniowe no i 8 w terminie @ pojawiło się jednodniowe plamienie mysłalam że to @ ale tylko jeden dzień i koniec napalona po test wyszedł negatywny wizyta u lekarza i niestety działam dalej :)

reklama
Ja tak miałam właśnie w sierpniu cykle mam jak w zegarku 25 dniowe no i 8 w terminie @ pojawiło się jednodniowe plamienie mysłalam że to @ ale tylko jeden dzień i koniec napalona po test wyszedł negatywny wizyta u lekarza i niestety działam dalej :)
Ja też mam zawsze reguralne @, kurcze jeśli mogę wiedzieć to co Ci @Martkaaa5 wtedy ginekolog powiedział to jakaś infekcja czy dostałaś potem normalną @

@znadziejami zrobił usg stwierdził że tak wyszło normalnej @ już nie dostałam z usg mówił że w weekend będzie owulacja a byłam na wizycie jakoś w czwartek wiec działałam także tu chyba nasza podświadomość płata figle tak mi się wydaje teraz czekam na 2go bo termin @ oby nie przyszła a z drugiej strony martwię się bo źle wyszła mi cytologi i 11go idę na kolposkopię i tak zawsze coś ahhh

@znadziejami zrobił usg stwierdził że tak wyszło normalnej @ już nie dostałam z usg mówił że w weekend będzie owulacja a byłam na wizycie jakoś w czwartek wiec działałam także tu chyba nasza podświadomość płata figle tak mi się wydaje teraz czekam na 2go bo termin @ oby nie przyszła a z drugiej strony martwię się bo źle wyszła mi cytologi i 11go idę na kolposkopię i tak zawsze coś ahhh
Może to już początki menopauzy :-D pierwszy raz mi się coś takiego zdarza, zawsze miałam @ coś czuję że może to jakaś torbiel. Kurde do ginekologa mogę iść najszybciej w poniedziałek.
Ja akurat zawsze mam dobrą cytologie, ale jak coś Ci wyszło nie tak to dobrze że idziesz na badanie, na pewno wszystko będzie dobrze ;)

Może to już początki menopauzy :-D pierwszy raz mi się coś takiego zdarza, zawsze miałam @ coś czuję że może to jakaś torbiel. Kurde do ginekologa mogę iść najszybciej w poniedziałek.
Ja akurat zawsze mam dobrą cytologie, ale jak coś Ci wyszło nie tak to dobrze że idziesz na badanie, na pewno wszystko będzie dobrze ;)
Na manopauze mamy jeszcze czas ;)8-)

U mnie tez podobnie ,rozwiodłam się wiele lat temu ,mąż wymienił mnie na młodszy model :Da mój obecny dzieci nie ma ,a bardzo chciałby ,ja dojrzewałam do tej myśli aż 3 lata ;)az w końcu sama zapragnęłam ...apropo mój młodszy o 7 lat :D
A mój wymienil mnie na starszy model;) - ze wzgledu na pieniądze. Ja mam nowa rodzinę, a on się rozstał z ta panią i zmienia cały czas kobiety. Mój obecny mąż też nie miał dzieci - tez długo myślałam i mamy nasza Laure od 3 tygodni. To już był dla nas ostatni dzwonek i ciesze się, że mogłam dać mu dziecko. Nie ma się nad czym zastanawiać - tylko trzeba działać.;)

Dzieki, to juz ostatnia (oby) prosta. Nie moge w to uwierzyc kompletnie ;).
Mi lekarz tlumaczyl, ze wczesniejszy termin rozwiazania wynika z poznych komplikacji lozyskowych zwiazanych z wiekiem matki.
Ech, mnie to wkurza, ze pacjentka ma sie martwic o medyczne sprawy... od tego sa lekarze, do ktorych chodzimy regularnie zwykle jeszcze placac gruba kase...
Oj nie bede narzekac, ale mam kilka kolezanek, ktore rodzily za granica (rozne kraje: Austria, Belgia, Szwajcaria i Hiszpania) i wszystkie mowily, ze sie nie martwily porodem, bo mialy dobra opieke i wiedzialy, ze lekarze zrobia wszystko co potrzeba.
Tak mi sie zamarzylo, zeby u nas tak sie zajmowano rodzacymi...ech
We Włoszech tez miałam pelno stresów i niewiadomych i czasami myślę, że w Polsce to lepiej wygląda ( badania i wizyty u ginekologa). Chociaż z pobytu w szpitalu jestem zadowolona. Trzymam mocno kciuki i koniecznie daj znać jak juz będzie po wszystkim;)

Jestem z Żor i mam dobrego lekarza ,ale dziękuję bardzo za dobre chęci :-)
Co do papierosów, to nie jest takie proste :-( ale jestem na dobrej drodze.
Co do szkodliwości w pierwszym trymestrze to słyszałam że jest inaczej...wiadomo, że papierosy same w sobie są złe, ale bardziej szkodzą wtedy kiedy jest już łożysko . Teraz za ciąże odpowiedzialne są hormony. Jak jest naprawdę? Nieistotne....
Trzeba poporostu to rzucić! Tak z dnia na dzień nie mogę....pozabijałabym wszystkich :-)
O proszę ja Tez pochodzę z Zor;) mieszkam teraz we Włoszech.;)

reklama
Do góry