reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Co do staran to Wam powiem ze zauwazylam ze tzw. chwilowe zapomnienie u mnie nic nie daje...nie mam juz takiego swira w glowie jak poltorej roku temu ze co @ to placz...jakos tlumaczymy sobie z mezem ze widocznie nie tym razem...
Dzisiaj bylismy na badaniach żołnierzyków mojego meza...za dwa tygodnie wyniki...co bedzie to bedzie...chociaz tez troche stres ale musimy jakos dac rade...
Wazne ze sie oboje nawzajem wspieramy a to bardzo wazne.
Ja dwa lata temu mialam nadzerke i tez wyniki cytologii nie byly najlepsze...gin, wymrozil mi ja dał leki i ponowna cytologia byla juz ok....
Kasiunia trzymamy kciuki :)
A wiesz mi ten świr też minął ,tzn ja dla mojego chciałam bardziej ,bo on dzieci nie ma ,ale już wyluzowalam ,co ma być to będzie ,tym bardziej że to właśnie on się mało starał a ja świrowalam . .niech się wykaże to będzie miał :D

reklama
nie martw się, na pewno wszystko pójdzie gładko. Myślę, że mimo wszystko od kilku lat w naszych szpitalach naprawdę zmieniło się na lepsze . Stresa pod koniec to ma chyba każda z nas :). Ważne, żeby tylko położne były sympatyczne bo te min 2 dni trzeba jednak w tym szpitalu przesiedzieć .
A Twój lekarz pracuje w szpitalu w którym będziesz rodzić ?
Moja lekarka tam kiedys pracowala, a ja bylam na konsultacji u ordynatora w sprawie cc. Mam od niego "kwit" na cc. Ja wiem, ze dam rade te trzy dni tam pobyc. Najwazniejsze dla mnie jest zdrowie dziecka (moje samopoczucie bedzie lepsze jak bede spokojna o dziecko), apobyt w szpitalu to tylko kilka dni.

Moja lekarka tam kiedys pracowala, a ja bylam na konsultacji u ordynatora w sprawie cc. Mam od niego "kwit" na cc. Ja wiem, ze dam rade te trzy dni tam pobyc. Najwazniejsze dla mnie jest zdrowie dziecka (moje samopoczucie bedzie lepsze jak bede spokojna o dziecko), apobyt w szpitalu to tylko kilka dni.
robiłaś dodatkowe badania. Leon bedzie na pewno zdrowy i silny ale wiem ze dopóki go nie zobaczysz i nie upewnisz sie to ten strach jest ( mam tak samo);)

robiłaś dodatkowe badania. Leon bedzie na pewno zdrowy i silny ale wiem ze dopóki go nie zobaczysz i nie upewnisz sie to ten strach jest ( mam tak samo);)
Dzisiaj byla u mnie polozna i powiedziala mi kilka pozytywnych rzeczy, a w sumie prostych: ze dziecko bylo badane wiec jest zdrowe i ze ja jestem zdrowa skoro zaszlam w ciaze w moim wieku :). Dla mnie te slowa byly bardzo uspokajajace. Oczywiscie, ze czekam i bede spokojniejsza troche po ;). Powiem szczerze, ze tez widok forumowych dzieciaczkow, ktore tak pieknie sie rozwijaja napawa mnie optymizmem :).

Cześć dziewczynki :-)
Już od kilku dni planowałam coś tu skrobnąć, ale wiecznie coś....A to praca,a to obiad, sprzątanie i tak w kółko . Zresztą każda z Was to zna. Samopoczucie u mnie do wczoraj było coraz lepsze aż tu wieczorem jak mnie mdłości chwycily to do teraz mnie męczy. Mam nadzieję że znowu odpuści. Jestem po wizycie u lekarza, ciąża potwierdzona, ja przerażona
Jutro szósty tydzień. Schudłam 2 kg.Biorąc pod uwagę zmianę diety na taką mega zdrową myślę, że ten spadek jest naturalny. Kawy nie piję wogole, jednak wciąż palę. Od tego dziadostwa niestety mnie nie odrzuca :-(
Mówiłam lekarzowi o tym i powiedział że stopniowo mam się ograniczać. Tak też robię. Z paczki dziennie zeszlam do 9 papierosów. Wydłużam czas między paleniem i tak do drugiego trymestru mam zamiar już nie palić. Wierzę że mi się uda. A może uda się wcześniej.... Trzymajcie kciuki.
11 września kolejna wizyta. Teraz jeszcze nie było bijącego serca bo za wcześnie.
Lekarz mówił o jakichś dwóch badaniach na NFZ, które są bardzo wiarygodne. Wiecie które są na kasę? Czytałam o Nifty ale te raczej prywatnie się robi. Koszty spore, ale jeżeli trzeba będzie nie będę żałowała pieniędzy.
Lecę szykować się do pracy. Trzymam za Was wszystkie kciuki.
Staraczkom dwóch kresek na teście życzę, ciężarowkom nudnej ciąży a Tym z Was które już na mecie, szybkiego i bezpiecznego rozwiązania :happy:

reklama
Cześć dziewczynki :-)
Już od kilku dni planowałam coś tu skrobnąć, ale wiecznie coś....A to praca,a to obiad, sprzątanie i tak w kółko . Zresztą każda z Was to zna. Samopoczucie u mnie do wczoraj było coraz lepsze aż tu wieczorem jak mnie mdłości chwycily to do teraz mnie męczy. Mam nadzieję że znowu odpuści. Jestem po wizycie u lekarza, ciąża potwierdzona, ja przerażona
Jutro szósty tydzień. Schudłam 2 kg.Biorąc pod uwagę zmianę diety na taką mega zdrową myślę, że ten spadek jest naturalny. Kawy nie piję wogole, jednak wciąż palę. Od tego dziadostwa niestety mnie nie odrzuca :-(
Mówiłam lekarzowi o tym i powiedział że stopniowo mam się ograniczać. Tak też robię. Z paczki dziennie zeszlam do 9 papierosów. Wydłużam czas między paleniem i tak do drugiego trymestru mam zamiar już nie palić. Wierzę że mi się uda. A może uda się wcześniej.... Trzymajcie kciuki.
11 września kolejna wizyta. Teraz jeszcze nie było bijącego serca bo za wcześnie.
Lekarz mówił o jakichś dwóch badaniach na NFZ, które są bardzo wiarygodne. Wiecie które są na kasę? Czytałam o Nifty ale te raczej prywatnie się robi. Koszty spore, ale jeżeli trzeba będzie nie będę żałowała pieniędzy.
Lecę szykować się do pracy. Trzymam za Was wszystkie kciuki.
Staraczkom dwóch kresek na teście życzę, ciężarowkom nudnej ciąży a Tym z Was które już na mecie, szybkiego i bezpiecznego rozwiązania :happy:
Marysia, gratuluje ciazy. Fajnie, ze udalo Ci sie zmienic diete, ale papierosy to zlo. Wiem, ze sie starasz rzucic i to super. Jednak pamietaj, ze pierwszy trymestr to powstawanie czlowieka z dwoch komorek i wszystkie czynniki sa najbardziej szkodliwe wlasnie wtedy. Moze to bedzie dla Ciebie impuls do rzucenia? Robisz to dla tego malego cudu, ktory w Tobie rosnie :).
Co do badan to po 35 rż na NFZ przysluguja dwa usg: pierwsze tzw.genetyczne z testem PAAPA i polowkowe. Tu warto poszukac sobie dobrego lekarza. Skad jestes? Moge polecic dobrych lekarzy w W-wie w ramach tych bezplatnych badan.
Dzieki za zyczenia i powodzenia :).

Do góry