Hej Dominika 1979, również miałam podobne dylematy co i Ty. Jestem od Ciebie starsza dwa lata. W tamtym roku mąż mnie namawiał, namawiał na kolejną ciaze i wkoncu namówił. Marzyła mu się córka. Wyszedł nam kolejny synek. Zaryzykowalam mimo, że miałam już ułożone życie, dzieci odchowane, duże. Już troszkę sami z mężem wyjezdzalismy. Chłopaki jeździli czasami do babci na weekendy wiec wykorzystywalismy takie dni na wypady tylko we dwoje. Bylo fajnie. Zdecydowaliśmy się na malca. Nie żałuję. Jest kochany, cudowny, wspaniały i gdybym miała podjąć jeszcze raz ta decyzję nie zmieniłabym jej. Ciaze przechodziłam książkowe. Wszystko było ok. Przechodziłam ja podobnie jak poprzednie ciaze mimo, że w poprzednich ciazach byłam o wiele mlodsza. Pomiędzy moimi dziećmi jest duża różnica wieku. Pomiędzy pierwszym a ostatnim dzieckiem 22 lata. Najgorszy był ten ostatni miesiac ale akurat on jest najgorszy prawie u każdej kobietki bez względu na wiek. Roznica byla taka, ze dużo więcej odpoczywam niż w poprzednich ciazach. Ważne jest żebyś starała się nie przytyć za dużo jeśli zdecydujesz się na ciaze żeby nie obciążać jeszcze bardziej kręgosłupa. Nie przejmuj się wiekiem, bo nie jesteś taka za stara. Posłuchaj samej siebie. Kiedy ja zaszłam w ciążę to mój lekarz nie widział w tym problemu ale niestety spotkałam na swojej drodze dwóch innych którzy podkreślali ile to ja mam lat. Diabli z nimi. Mam teraz cudownego, slicznego synka, a uczucia rozpieraja mi tak serce, że nie masz pojęcia. Rób co i Twoje podpowiada.
Witam ,
Gratuluje Wam bardzo :-)
Właśnie jestem na turnusie rehabilitacyjnym, ponieważ operacje kręgosłupa miałam 2 miesiące temu . W ostatniej ciąży mimo nadwagi przytyłam Ok 9 kg , wiec było Ok ... ogólnie dużo się ruszam bo lubię , a już nie moje doczekać się wizyty u fizjoterapeuty , który powie mi jakie ćwiczenia mogę już wykonywać . Katering dietetyczny również uruchomiony . Prosiłam o poradę , ponieważ w poprzednich ciążach czułam się rewelacyjnie , ale nie miałam jednak problemów z tarczycą i kręgosłupem ... No cóż ... czas pokaże , ale bardzo dziękuje za Wasza historie i wsparcie :-)