reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

W sumie to czuje sie nadwyraz dobrze pomimo plamien na poczatku ciazy i lezenia do góry nogami[emoji23]w imie wyzszego dobra ,czyli malucha, tak na wszelki wypadek . Tak teraz wszystko robie choc raczej staram sie nie forsowac . Ale doczekac sie juz nie moge zeby zobaczyc to cudo ,zazdroszczę troche poprzedniczkom ktore juz sa po i moga cieszyc sie bobasami, no ale cóż pozostaje tylko czekac.
Rowniez trzymam kciukasy za staraczki i myślami jestem z Wami .[emoji11]
Jestem jedną z tych poprzedniczek o, których wspominasz[emoji38]mój mały brzucholek właśnie zasnął. Mam chwilkę wiec chyba napięcia się kawy...choc zwykle jak siadam z filiżanka to ten mój czujnik odrazu się budzi[emoji6]

reklama
Vesper, na pewno bedzie dobrze! Oj wiem jaki to stres, trzymam kciuki :)
Wiek jest jednym do wskazan profilaktycznego stosowania accardu. Przystepnie pisze o tym Mamaginekolog na swoim blogu. Chodzi przede wszystkim o dobre przeplywy w lozysku i zmniejszenie ryzyka porodu przedwczesnego. Ja poza wiekiem nie mam innych wskazan.

Mam wyniki , wszystko w normie ale! w uwagach jest napisane : „ pośrednie” ryzyko trisomii 21 1:457 - brak wskazań do diagnostyki inwazyjnej , można rozważyć test NIFTY/Harmony . Wizytę mam dopiero w poniedziałek i nie wiem na ile to uspokajający wynik a na ile niepokojący ?

Ja mialam dokladnie taki wynik. Mi profesor robiacy badanie powiedzial, ze Nifty lub Harmony (on polecal Harmony) tez wyjdzie dobrze. I wyszedl dobrze! Bo ja dla wlasnego spokoju zrobilam tez Nifty.

Mam wyniki , wszystko w normie ale! w uwagach jest napisane : „ pośrednie” ryzyko trisomii 21 1:457 - brak wskazań do diagnostyki inwazyjnej , można rozważyć test NIFTY/Harmony . Wizytę mam dopiero w poniedziałek i nie wiem na ile to uspokajający wynik a na ile niepokojący ?
Dobre wieści[emoji4] dobrze, ze brak wskazań do diagnostyki inwazyjnej. Podczas mojej ciazy skupilam się odrazu na Nifty i nie zawracam sobie głowy innymi badaniami prenatalnymi. Około 10-11tc pobrali mi krew do badania. Wszystko było ok[emoji4]

Ja mialam dokladnie taki wynik. Mi profesor robiacy badanie powiedzial, ze Nifty lub Harmony (on polecal Harmony) tez wyjdzie dobrze. I wyszedl dobrze! Bo ja dla wlasnego spokoju zrobilam tez Nifty.
Super ! Dziękuje za wsparcie :)
Świetny ten wpis o Acardzie na Mamaginekolog i w ogóle dużo ciekawych informacji . Powoli dopuszczam myśl , że wszystko będzie dobrze :)

reklama
Witajcie dziewczynki. Zaglądam do Was choć teraz inaczej niż po poprzednich stratach szybko wróciłam do pracy. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie.

Chloe.chloe może jeszcze z kimś się skonsultuj, tak dla własnego spokoju.

Chrząszczyku fajnie że Twoje szczęście czasem pozwala Ci usiąść z kawką.;)

Basiek76 trzymam kciuki żeby udało Ci się rodzić w domu- to musi być piękne doświadczenie.:)

Do góry