reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Lilly wybacz, jak wyszłam z gabinetu to czułam się jakby mi ktoś obuchem w głowę dał.
A potem jak robot do domu i do działania.
Teraz już się oswajam. Ale jest to dla mnie cios. Jeszcze jutro muszę zrobić jakieś badanie w kierunku zmian nowotworowych...
Pewnie standardowo wykonywane ale stres mam...
Gina mówiła że tak duże torbiele jak moje mogą same pęknąć i to właściwie dobrze tylko mega boli..:oo: Ale jakby ten ból po dwóch nospach nie przeszedł to trzeba szybko do szpitala bo to oznacza że torbiel się na szypule skręciła i trzeba zabieg robić endoskopowo:szok:

Omg współczuje kochana ... masakra jakaś ... trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko zakończyło się jak najszybciej i bezbolesnie ....ściskam Cię mocno [emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Dziewczyny Kochane dziękuję za troskę- dopiero teraz doczytałam do końca.

Martwię się bo niedawno przeczytałam że torbiele zmniejszają płodność- chodzi o rezerwę jajnikową...
Ja tez po poronieniu mialam torbiele leczylam je orgamentilem i potem pigulkamiale lekarz mi mówił ze po takim leczeniu nie powinno byc problemu z zajsciem w ciążę i sie udało. Życzę Ci kochana tego samego.:)

Dziewczyny jutro jadę na planetarne. Powiedzcie jak któraś z Was wie czy lekarz od razu mi powie co i jak czy muszę czekac na jakies wyniki. Okropnie sie boję. Caly dzien mnie juz glowa boli a co dopiero jutro.:(:sad:

Dziewczyny jutro jadę na planetarne. Powiedzcie jak któraś z Was wie czy lekarz od razu mi powie co i jak czy muszę czekac na jakies wyniki. Okropnie sie boję. Caly dzien mnie juz glowa boli a co dopiero jutro.:(:sad:
Mi się wydaje ,że tak .Lekarz dokładnie bada i mierzy wszystko .Daj znać jak Ci poszło ,który to tydzień

Dziekuje za slowa otuchy:).. Nie boli Cię ta torbiel? Mnie właśnie ból do lekarza wygnał bo mam bardzo bolesne podbrzusze, mam wrażenie że do nogi ból promieniuje. Chodziło mi po głowie że to wyrostek. I lekarka powiedziala że stosunek przy tym moich zmianach będzie bolesny...
Na co dzień nie boli, ale podczas @ to mam dwa dni z życia wyjęte. Wtedy męczę się strasznie. Niestety mam skłonność do tworzenia się torbieli i nic na to nie poradzę. Kiedyś zażywałam hormony to urosły mi miesniaki, więc tzw. błędne koło.
Będzie dobrze nie martw się na zapas ;)

Powie Ci od razu mi nawet na 1szych powiedział płeć
Wszystko bedzie dobrze
trzymam kciuki za Was.

Super, że "sprawynabrały swojego biegu" :) Z chorobami możesz przechodzić ciążę trochę ciężej, ale może być też odwrotnie i objawy będą złagodzone :) Teraz to już tylko do przodu i dbanie o siebie :)
Będziemy trzymać kciuki. A jak reakcja męża?
Heja, taaa dokładnie sprawy nabrały swojego biegu - idealnie to ujęłaś! Teraz muszę dbać o siebie właściwie tak dużo zmian dla mnie a człowiek musi wyjsć ze strefy swojego komfortu;-) jestem na etapie testowania insuliny i to mnie przeraża ale co tam ... hmmm a mąż to najpierw szok, niedowierzanie a teraz dba o mnie i się cieszy;-)
A Ty na jakim etapie jesteś?
Pozdrawiam

reklama
Mnie się wydaje że pomiary od razu lekarz komentuje do pacjentki.
Wierzę że się denerwujesz. Spróbuj myśleć o czym innym choć trochę- dla swojego Maleństwa. Trzymaj się dzielnie- zobaczysz,jutro będziemy sie cieszyć razem z Tobą:tak: o ktorej masz badanie?

Ostatnia edycja:
Do góry