reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

ah, świat dzieci jest teraz taki piękny kolorowy.
Ale pamietam, że gdy byłam w ciazy i poszłam do sklepu kupić cos dla msleństwa, to stanęłam przy półkach i doznałam szoku, bo było tam tyle rzeczy o których nie miałam pojęcia, takie cuda, że aż mnie zatkało. Prawie 20 lat się nie interesowałam tym tematem.
Kiedyś pampersy były jedne i to sprowadzane z Niemiec a dziś, od koloru do wyboru i z 15 rodzai, musiałam zaczerpnąć pomocy sprzedawczyń i koleżanek żeby cos kupić dla noworodka. Świat stanął na głowie

Czuję się dokładnie TAK SAMO! Jak dziecko w składzie z zabawkami! Teraz to tylko mieć kasę i rodzić dzieci :-) wszystko jest, szok w trampkach!

reklama
Tak to prawda ale dużo jak się okazuje kupuje się zupełnie bez potrzeby:-DOj parę takich kupiłam bez sensu np mój pomysł by korzystać z pieluch tetrowych wybił mi się z głowy po 2 tygodniach nie ma to jak pielucha typu pampers.Koszulki też mało używałam body to je to:yes:Coś do odciągania kataru ani raz nie użyte:no:Szczotka do włosów:-D:-D:-Ddo jakich włosów:errr:takie coś do jedzenia owoców z siateczka tez u nas się nie sprawdziło.Mimo wiosny za to beciki jak najbardziej co prawda nie długo ale Amelka była maleńka i miała i ciepło i ja czułam się pewniej nosząc ją w becie.Karuzela Fischer Price :happy: jedynie żałuję ,że nie była na pilota no i konik morski też FP do dziś w użytku.No i dobry wózek jest bardzo ważny .Dla mnie duża bujana gondola ,a potem najlepsze wózki ze skrętnymi kołami u mnie duże najlepiej pompowane.

Dziekuje Flo. Czas leci niesamowicie.
Marbia, to Ty od czterech lat podczytujesz? Suwak pewnie mi normalnie szedl, mimo ze tu nie zagladalam, Karol ma cztery lata juz. Fakt, kupa chlopa jest. Tak. Macierzynstwo pozniejsze jest zupelnie inne.

Marbia, to Ty od czterech lat podczytujesz? Suwak pewnie mi normalnie szedl, mimo ze tu nie zagladalam, Karol ma cztery lata juz. Fakt, kupa chlopa jest. Tak. Macierzynstwo pozniejsze jest zupelnie inne.
Nie, ja zaczęłam czytać przed świętami i te cztery lata zleciały mi w 3 tygodnie

Witam :)
To mój pierwszy post na forum.
Mam 42 lata i w lipcu rodzę drugie dziecko, syn ma 18 lat :) Dziecię planowane i jesteśmy bardzo szczęśliwi. Pierwsze badania prenatalne wyszły dobrze, ryzyka niskie, teraz czekam na usg połówkowe.
Jakiś tam mały strach jest, żeby było wszystko ok, ale musi być dobrze :)
Pozdrawiam

Witamy nieufna
super, że do nas dołączyłaś. Gratuluję maleństwa i podziwiam za odwagę bo sama urodziłam 5 miesięcy temu w wieku lat 40 i chciałabym jeszcze jedno ale się boję. Raz boje się o siebie a raz o dzieciątko. Właściwie to nawet nie wiem, czy już mogę mieć następne dziecko, czy może muszę odczekać dłuższy okres po cc?
Maui nie jesteś już sama

reklama
Do góry