reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Misia my tez mamy samodzielne, ale przeciez "nie będę odpalał kominka, bo już go wysprzątałem na lato, ubierzmy się "

reklama
Zoyka - banany są alergenne, tak jak i cytrusy. Alinka miała skazę białkową właśnie po bananach.

Andzike - tak jak Misia napisała, a wczesniej tez Ollena - ten odczyn atopowy w zgięciach może być wynikiem przegrzania (spocenia).
Zgodnie z sugestią Misi najpierw smarowałabym tym specyfikiem natłuszczającym i zastanowiłabym się z czym nowym Kacperek miał kontakt.

Majuska - w IRL 20 stopni, to odczuwalne 30 stopni w Polsce. U nas tez był dzis upał, a termometr pokazywał 20 stopni. Jutro lata ciag dalszy. Podobno w sobotę ma się już zmienić - szkoda.

Zoyka mam co roku w okolicach maja mam uczulenie na dłoniach :-( w sumie zaczęłam mieć w czasie ciąży i mam nadal. Wyskakuje i znika po 2-3 tygodniach. Byłam u kilku dermatologów - kilka razy mi to zeskrobywali i NIC. Alergia kontaktowa - ale z czym kontakt mnie tak uczula ? Może coś pyli (no w maju dęby), nie myć tak często dłoni, nie stosować mydeł w płynie, stosować jelenia białego itd. ... Wg mnie dermatologia - jeśli nie jest wyprysk z grzybem działa po omacku.

Cześć,
dzisiaj w domku bo dzien wolny i zwołuję na kawę :-D
Pogoda zapowiada się fantastyczna, pójdziemy na spacer a potem ogródek zwyczajowo :))) Póki co Wanda śpi więc mam czas na spokojną kawę.

Ja też mam jakies takie dziwne uczulenie, które pojawia mi się od czasu do czasu tak jakby wychodziło spod pachy w kierunku pleców, takie placki swędzące i zaczerwienione i nie wiem co to, kombinowałam z różnymi kosmetykami, ale nie doszłam do ładu z tym, raz mam, raz nie mam stosując te same kosmetyki:no:czeski film

Kłócę się ze starym, żeby zgolił wstrętne zaczątki brody i się opiera, nie nawidzę, brody i wąsów:no:, a on do mnie: kochasz moją zewnętrzną powłokę, czy wewnętrzne piękno???:-D:-D Powiedziałam mu, że sobie dziś kija pod chałupą wystrugam i będe go nim od siebie odpychać bo się brzydzę:-D:-D:-D..tak miło upływa nam poranek:-)

Na razie nie pada..........

Obrzydliwe deszcze już 3 dzień nie odpuszczają ale mam w domu 2 letnie słoneczko :-) 100_2397.jpg100_2390.jpg100_2391.jpg100_2392.jpg

Załączniki

• 100_2397.jpg
    100_2397.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 63
  • 100_2390.jpg
    100_2390.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 62
  • 100_2391.jpg
    100_2391.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 88
  • 100_2392.jpg
    100_2392.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 60
hełoł :-)
Azula całusy dla Amelki :-)
Niech rośnie zdrowo i będzie zawsze taka pogodna jak na tych zdjęciach
.
Zoyka najważniejsze, że diagnoza postawiona i coś się ruszyło.
U nas pogoda ... barowa, łóżkowa ? jak kto woli ale taka aura powinna być ustawowo zakazana :-D Ciekawe kiedy przy tej pogodzie będą truskawki??
Idę tyrać :-(

reklama
Do góry