reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Misia my tez mamy samodzielne, ale przeciez "nie będę odpalał kominka, bo już go wysprzątałem na lato, ubierzmy się "

reklama
Zoyka - banany są alergenne, tak jak i cytrusy. Alinka miała skazę białkową właśnie po bananach.

Andzike - tak jak Misia napisała, a wczesniej tez Ollena - ten odczyn atopowy w zgięciach może być wynikiem przegrzania (spocenia).
Zgodnie z sugestią Misi najpierw smarowałabym tym specyfikiem natłuszczającym i zastanowiłabym się z czym nowym Kacperek miał kontakt.

Majuska - w IRL 20 stopni, to odczuwalne 30 stopni w Polsce. U nas tez był dzis upał, a termometr pokazywał 20 stopni. Jutro lata ciag dalszy. Podobno w sobotę ma się już zmienić - szkoda.

Zoyka mam co roku w okolicach maja mam uczulenie na dłoniach :-( w sumie zaczęłam mieć w czasie ciąży i mam nadal. Wyskakuje i znika po 2-3 tygodniach. Byłam u kilku dermatologów - kilka razy mi to zeskrobywali i NIC. Alergia kontaktowa - ale z czym kontakt mnie tak uczula ? Może coś pyli (no w maju dęby), nie myć tak często dłoni, nie stosować mydeł w płynie, stosować jelenia białego itd. ... Wg mnie dermatologia - jeśli nie jest wyprysk z grzybem działa po omacku.

Cześć,
dzisiaj w domku bo dzien wolny i zwołuję na kawę :-D
Pogoda zapowiada się fantastyczna, pójdziemy na spacer a potem ogródek zwyczajowo :))) Póki co Wanda śpi więc mam czas na spokojną kawę.

Ja też mam jakies takie dziwne uczulenie, które pojawia mi się od czasu do czasu tak jakby wychodziło spod pachy w kierunku pleców, takie placki swędzące i zaczerwienione i nie wiem co to, kombinowałam z różnymi kosmetykami, ale nie doszłam do ładu z tym, raz mam, raz nie mam stosując te same kosmetyki:no:czeski film

Kłócę się ze starym, żeby zgolił wstrętne zaczątki brody i się opiera, nie nawidzę, brody i wąsów:no:, a on do mnie: kochasz moją zewnętrzną powłokę, czy wewnętrzne piękno???:-D:-D Powiedziałam mu, że sobie dziś kija pod chałupą wystrugam i będe go nim od siebie odpychać bo się brzydzę:-D:-D:-D..tak miło upływa nam poranek:-)

Na razie nie pada..........

Obrzydliwe deszcze już 3 dzień nie odpuszczają ale mam w domu 2 letnie słoneczko :-) 100_2397.jpg100_2390.jpg100_2391.jpg100_2392.jpg

Załączniki

• 100_2397.jpg
    100_2397.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 59
  • 100_2390.jpg
    100_2390.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 58
  • 100_2391.jpg
    100_2391.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 84
  • 100_2392.jpg
    100_2392.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 56
hełoł :-)
Azula całusy dla Amelki :-)
Niech rośnie zdrowo i będzie zawsze taka pogodna jak na tych zdjęciach
.
Zoyka najważniejsze, że diagnoza postawiona i coś się ruszyło.
U nas pogoda ... barowa, łóżkowa ? jak kto woli ale taka aura powinna być ustawowo zakazana :-D Ciekawe kiedy przy tej pogodzie będą truskawki??
Idę tyrać :-(

reklama
Do góry