reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

U nas dzisiaj slonce po raz pierwszy od wielu dni :-D W związku z tym spacer a teraz był ogródek i Wanda wybiegana :) Właśnie wcina jogurt sojowy z czarną porzeczką i się oblizuje. Robert pojechał do Chesterfield po jakiś telewizor, bo cienko z kasą ostatnio jak nas rachunki dopadły wszystkie w jednym czasie :baffled: telewizor sie sprzeda i będzie na chociaż jeden do zapłaty. Trzeba kombinować jak się da żeby to opłacić, ech...
Na dzień dziecka akurat tatuś ma wolne i jeżeli będzie pogoda to wybierzemy się na zaległą wycieczkę do ZOO w ramach prezentu. Jak będzie padało to jakiś drobiazg tym bardziej że 24 Wanda ma imieniny i szaleć nie ma co.

reklama
Mielismy dzis wizyte HV - bilans 2,5 latka. Wzrost 100, waga 19,350kg. Pani stwierdzila, ze idealny... dla trzylatka. Rozwoj mowy (hmm... oceniac nie rozumiejac jezyka jakim posluguje sie dziecko...) na podstawie tlumaczenia - bdb. Ogolna wiedza - Karol pokazywal i nazywal rozne rysunki w ksiazkach, pokazywal i nazywal czesci ciala na sobie - bdb. Zdziwienie ciezkie, ze on liczy, odroznia niektore kolory, wiekszosc logo samochodow i niektore samochody (marki) na podstawie bryly pojazdu. Hmm... Sadzilam,z e to norma. Poza tym podkreslila, ze ma swietny poziom manualny - cos tam sie dopatrzyla, kiedy kartki przewracal w ksiazce - po mojemu to on normalny jest, tylko tajfun. Poszalal, pokazal co potrafi, nawet pospiewal i kumemu zdumieniu pani sie dosluchala w jego spiewaniu melodii "I will follow him" - ostatnio ukochany utwor.
Poza tym mam problem z netem - operator sieci wylaczyl mi opcje routera, czyli net mam, ale w telefonie. W lapie tylko wtedy, kiedy dorwe telefon Rajmunda. Przegladanie netu w moim telefonie to porazka.

Klaczku Karol ogromny! Patryk wazy 17 i jakies 10cm wyzszy od Karola...szał! A Ty mu chcialas ubranka na 3 lata kupowac;)

Misia, no, duzy...
Ollena, ale ja kupuje mu w tej chwili ubranka rozm. 3-4, czyli 98-104cm. I nie jest otyly, czy jakis olbrzymi - ma dosc duza glowe, jest szeroki, mocno zbudowany, taki klockowaty, ale zwarty i cholernie silny. No i proporcje - Karol jest dwulatkiem, wiec ma relatywnie dluzszy tulow, krotsze nozki. W obwodach wchodzi w ciuszki 2-3, z tym, ze koszulki sa ciasnawe w ramionach, ale spodnie spokojnie wklada. Na dlugosc sa krotkie.
Majuska, swieta racja.

hop hop!!!
Alleluja - pin znalazłam!
Majuska - :-D:-D:-D!!! Rewelacja!!!
Maks dziś ryczał z powodu klamki ( zapomniałam, że to on jest od otwierania drzwi), bo pies poczęstowany ciastkiem zabrał całe, bo nie pozwoliłam mu wrzucić do zlewu zawartości suszarki do naczyń, bo chciał masło bez chleba, a nie chleb z masłem, bo chciał umyć zęby mi, a nie sobie. Więcej nie pamiętam...

Azula - najlepszego synowi na ćwierćwiecze!

Anko - trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji finansowej.

Kłaczku - no.. Karol Wielki, po prostu! Waga słuszna, ale wzrost proporcjonalny, po prostu duży facet rośnie.
A z tymi markami samochodów to imponujące!
Taka wizyta to się w domu odbywa? Dobrze zrozumiałam?
Ja się boję bilansu dwulatka, bo Maks tak daje czadu u lekarza, że obawiam się żeby nie wyszedł na matoła - psychopatę.

Angelka - no fajny ten rowerek, ale faktycznie cena odstraszająca.

My na razie nie podjęliśmy decyzji co do prezentu urodzinowego. Piaskownicę mamy. Myślałam o trampolinie, bo Maks ostatnio skacze jak obłakany, przypomniał sobie o skakadle, czyli majtkach wiszących na sprężynie i szaleje w tym. Zobaczymy, czy nam się przetka finansowo do tego czasu. Na pewno plan jest taki, że zaliczymy zoo i wyszalnię. I będzie tort, oczywiście. Babcia obiecała wielki kubeł drewnianych klocków - bardzo są ostatnio lubiane, a mamy mało bo psi zjedli.

Paćka też chodzi w ciuchach na 3-4 lata:-)

Flo co Ty się bilansem stresujesz, toż to jeden wielki śmiech na sali jest :-D

Zapowiadaja u nas na jutro jakies straszne nawałnice:szok:..jakbym się nie odzywała tzn. że zalało:szok::szok:..aha i na 9 lezę do UP wsprawie dotacji, trzymajcie kciukasy!!!

reklama
Majuski wszystko trzymamy !! i daj jakoś odgłos paszczom !!
Mnie Azula natknęła (dzięki Azula!!) i się okazało, że ... na allegro są te stare wozy strażackie. No to czekamy :-)
Tak naprawdę to nie rozumiem tego zamieszania urodzinowo - prezentowego :-D obawiam się że to bardziej dla NAS :baffled:

Do góry