reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

U nas dzisiaj slonce po raz pierwszy od wielu dni :-D W związku z tym spacer a teraz był ogródek i Wanda wybiegana :) Właśnie wcina jogurt sojowy z czarną porzeczką i się oblizuje. Robert pojechał do Chesterfield po jakiś telewizor, bo cienko z kasą ostatnio jak nas rachunki dopadły wszystkie w jednym czasie :baffled: telewizor sie sprzeda i będzie na chociaż jeden do zapłaty. Trzeba kombinować jak się da żeby to opłacić, ech...
Na dzień dziecka akurat tatuś ma wolne i jeżeli będzie pogoda to wybierzemy się na zaległą wycieczkę do ZOO w ramach prezentu. Jak będzie padało to jakiś drobiazg tym bardziej że 24 Wanda ma imieniny i szaleć nie ma co.

reklama
Mielismy dzis wizyte HV - bilans 2,5 latka. Wzrost 100, waga 19,350kg. Pani stwierdzila, ze idealny... dla trzylatka. Rozwoj mowy (hmm... oceniac nie rozumiejac jezyka jakim posluguje sie dziecko...) na podstawie tlumaczenia - bdb. Ogolna wiedza - Karol pokazywal i nazywal rozne rysunki w ksiazkach, pokazywal i nazywal czesci ciala na sobie - bdb. Zdziwienie ciezkie, ze on liczy, odroznia niektore kolory, wiekszosc logo samochodow i niektore samochody (marki) na podstawie bryly pojazdu. Hmm... Sadzilam,z e to norma. Poza tym podkreslila, ze ma swietny poziom manualny - cos tam sie dopatrzyla, kiedy kartki przewracal w ksiazce - po mojemu to on normalny jest, tylko tajfun. Poszalal, pokazal co potrafi, nawet pospiewal i kumemu zdumieniu pani sie dosluchala w jego spiewaniu melodii "I will follow him" - ostatnio ukochany utwor.
Poza tym mam problem z netem - operator sieci wylaczyl mi opcje routera, czyli net mam, ale w telefonie. W lapie tylko wtedy, kiedy dorwe telefon Rajmunda. Przegladanie netu w moim telefonie to porazka.

Klaczku Karol ogromny! Patryk wazy 17 i jakies 10cm wyzszy od Karola...szał! A Ty mu chcialas ubranka na 3 lata kupowac;)

Misia, no, duzy...
Ollena, ale ja kupuje mu w tej chwili ubranka rozm. 3-4, czyli 98-104cm. I nie jest otyly, czy jakis olbrzymi - ma dosc duza glowe, jest szeroki, mocno zbudowany, taki klockowaty, ale zwarty i cholernie silny. No i proporcje - Karol jest dwulatkiem, wiec ma relatywnie dluzszy tulow, krotsze nozki. W obwodach wchodzi w ciuszki 2-3, z tym, ze koszulki sa ciasnawe w ramionach, ale spodnie spokojnie wklada. Na dlugosc sa krotkie.
Majuska, swieta racja.

hop hop!!!
Alleluja - pin znalazłam!
Majuska - :-D:-D:-D!!! Rewelacja!!!
Maks dziś ryczał z powodu klamki ( zapomniałam, że to on jest od otwierania drzwi), bo pies poczęstowany ciastkiem zabrał całe, bo nie pozwoliłam mu wrzucić do zlewu zawartości suszarki do naczyń, bo chciał masło bez chleba, a nie chleb z masłem, bo chciał umyć zęby mi, a nie sobie. Więcej nie pamiętam...

Azula - najlepszego synowi na ćwierćwiecze!

Anko - trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji finansowej.

Kłaczku - no.. Karol Wielki, po prostu! Waga słuszna, ale wzrost proporcjonalny, po prostu duży facet rośnie.
A z tymi markami samochodów to imponujące!
Taka wizyta to się w domu odbywa? Dobrze zrozumiałam?
Ja się boję bilansu dwulatka, bo Maks tak daje czadu u lekarza, że obawiam się żeby nie wyszedł na matoła - psychopatę.

Angelka - no fajny ten rowerek, ale faktycznie cena odstraszająca.

My na razie nie podjęliśmy decyzji co do prezentu urodzinowego. Piaskownicę mamy. Myślałam o trampolinie, bo Maks ostatnio skacze jak obłakany, przypomniał sobie o skakadle, czyli majtkach wiszących na sprężynie i szaleje w tym. Zobaczymy, czy nam się przetka finansowo do tego czasu. Na pewno plan jest taki, że zaliczymy zoo i wyszalnię. I będzie tort, oczywiście. Babcia obiecała wielki kubeł drewnianych klocków - bardzo są ostatnio lubiane, a mamy mało bo psi zjedli.

Paćka też chodzi w ciuchach na 3-4 lata:-)

Flo co Ty się bilansem stresujesz, toż to jeden wielki śmiech na sali jest :-D

Zapowiadaja u nas na jutro jakies straszne nawałnice:szok:..jakbym się nie odzywała tzn. że zalało:szok::szok:..aha i na 9 lezę do UP wsprawie dotacji, trzymajcie kciukasy!!!

reklama
Majuski wszystko trzymamy !! i daj jakoś odgłos paszczom !!
Mnie Azula natknęła (dzięki Azula!!) i się okazało, że ... na allegro są te stare wozy strażackie. No to czekamy :-)
Tak naprawdę to nie rozumiem tego zamieszania urodzinowo - prezentowego :-D obawiam się że to bardziej dla NAS :baffled:

Do góry