reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Katrina bomba, wcale bym się nie zdziwiła, gdybyś to Ty go popełniła:-D, dokładam buziaka z najlepszymi życzeniami dla Alinki:-)

A tak BTW , tydzień po naszym minizlociku, muszę urządzić staremu 40-tkę, odbędzie się to w formie grila, macie jakiś pomysły co bym mogła fajnego i oryginalnego wrzucić na ruszt ??

Hej girls!
Cos tam doczytalam, ale weny w PL brak a teraz tymbardziej brak z powodu dola..
Wczoraj jechalam o 8 rano w krotkim rekawku po bulki na rowerze a dzis kurtke na bluze zakladalam..zalamka.

Klaczku
co do okularow to Ty nie masz tzw Medical Card? tj darmowej opieki lekarskiej? my mamy i podejrzewam, ze bylyby duze znizki na okulary czy soczewki.

Dzieci w PL przeszczesliwe, Mia zakochana w babci po uszy, matka jej nie interesowala... no i padala czasami w dzien na babci cyckach, szkoda ze dopiero ok 15 ;) No ale tyyyyle powietrza i ruchu to szok dla dziecka ;-)
Rozebrani juz bylismy, byly krotkie spodenki, crocsy i rozne takie.

Zoyka rajstopy Mia miala moze ze 2 razy tej 'zimy', wiec nie wiem o czym mowisz piszac, ze Julka JUZ rajstop pod gietrami nie nosi ;-)
ALE juz nic mnie nie zdziwi..dzieci w wieku Mii u sasiadow wszelakich mialy czapki welniane i rekawiczki przy 16-25st! Chocby wczoraj 4 latek sasiadow mial czapke i kurtke a my smigalismy w krotkich rekawkach przy 25 st w cieniu!

Zobacz załącznik 621395

Btw kiedy zlot i gdzie??

Ollena poradzisz sobie z dołem, nie pierwszy i nie ostatni;-)
Sprawy zlotowe są omawiane na GZ w dziale ZLOT, nie będziemy się tu afiszować, bo prasa i TV oraz stado paparazzich mogłoby się na nas rzucić:-D

Klaczku moze zlozcie aplikacje, tam sie przestawia zarobki wiec moze sie zalapiecie. Wiem, ze nie tylko beneficiarze.

Majuska ołki. A jak Kasia?

Katrina ten tort to cudo!
Ollena sliczna Mia i coraz bardziej blond :-D
Majuska dla mnie na grilla tylko chrupiaca kaszanka, monotematyczna jestem pod tym wzgledem :-D

Wieczorem 37.3 ale juz przed samym zasnieciem temperatura skoczyla nieco w gore. Nie wiem co sie z tego wykluje :baffled:

Tort - nie moje dzieło. Siostra mego mensza (znaczy się szwagierka) jechała do Tesco i poprosiłam ją, żeby kupiła torta gotowca - ale zapomniała i zrobiła sama. Kasia (szwagierka) robi genialne torty - do tego lubi to robić - SZACUN!!!!

reklama
Nie chce któraś kupić starej kijanki? Trójkąt ostrzegawczy dam gratis, przyda się na pewno:wściekła/y: Pewnie pięknie będzie się prezentować w jakimś ogródku, bo chyba do niczego innego się nie nadaje... :no:
Ręce mi opadają do tego samochodu... Dziś pojechaliśmy na działkę do dziadków, było przemiło, Kacper biegał po ogrodzie jak nakręcony. Wracałyśmy w gigantycznym korku (piątek wieczorem, majówka zaraz:wściekła/y:) i nagle spod maski zaczął się wydobywać siwy dym.... :no: Ja w panice, kazałam mamie tylko wypiąć Kacpra, zjechałam na pobocze. Spod samochodu coś się leje, spod maski dymi, stoję i dumam, wokół mnóstwo samochodów, nawet qrwa pół faceta się nie zatrzymało z pytaniem czy nie pomóc (nadmieniam, że byłyśmy z mamą, z Kacprem i trzema psami). W końcu podjechała do nas jakaś babka, zaproponowała, żebyśmy się z całym majdanem przesiadły do niej i zawiozła nas pod sam dom, mimo, że jechała w zupełnie innym kierunku:sorry2: Normalnie Anioł Stróż, a ja z tego wszystkiego zapomniałam jak ma na imię i nie wziełam do niej żadnych namiarów :sorry2:
Teraz P. ze szwagrem pojechali sholować trupa, okazało się, że wywaliło jakiś korek (od oleju? od silnika? hgw...:no:), samochód odpalił bez problemu i wracają prosto do mechanika, od którego jak pewnie pamiętacie w środę odebralam kijankę po wymianie alternatora...
No brak mi słów zupełnie.... a tak się cieszylam, że znalazłam w końcu dobrego mechanika... :sorry2:
majuska - u nas zawsze na grillu poza standardem (szaszłyki, kiełbasa, skrzydelka, kaszanka - której ja akurat nie lubię) są plastry pomidora z fetą i ziołami, a na deser banany z czekoladą :-D a ostatnio brat P. robił sobie takie zwykłe paluszki rybne z Biedronki :-D
Paćka z konewką boska, my też dziś wykonywaliśmy drobne prace w ogrodzie, z niedrobną konewką :-)

Zobacz załącznik 621402Zobacz załącznik 621403Zobacz załącznik 621404Zobacz załącznik 621405

Ollena - pozbierasz się :-) jak zawsze :tak: zresztą pewnie niedługo znów polecicie do PL?
Mia cudna jak zawsze :-) Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale mamy wyjątkowo urodziwe dzieci :-D
katrina - boski tort i też mam wrażenie, że jest Twoim dziełem :-D moja koleżanka zajęła się amatorsko robieniem tortów dla przyjaciół, robiła na urodziny P. a ostatnio naszym wspólnym znajomym upiekła takie coś - nie dość, że piękny, to jeszcze genialnie smakował :-D
Zobacz załącznik 621407

misia - Kacpra do tej jednej konkretnej czapki w ogóle nie trzeba przekonywać, mało tego, jak mu ją zdejmuje to się drze i każe sobie zakładać :-D nie wiem co w niej jest, bo normalnie czapek nie znosi, a tą uwielbia:tak:
ania - zdrówka dla Wandzi! oby nic się nie wykluło...
a gdzie Flo? pisala ostatnio, że usypia razem z Maksiem, ale żeby codziennie? :szok:

Do góry