reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ollena fakt w kościele wirus pt Amelia szaleje:-),a ja myślałam ,że są żółte bo cena nawet logiczna i nawet myślałam co by Ci zlecenia na nie nie dać bym Ci kasę w złotówkach wysłała.No nic mam sandałki w złotawych odcieniach :tak:,a granatowe według mnie właśnie dość pasowne np do dżinsówek ,spódnic ,lubię jeszcze białe i w kolorze naturalnej skóry ale białe no to białe wiadomo pasują w sumie do wszystkiego ale znów szalenie łapią kurze.W sumie sama musisz pomyśleć jakie masz ubranka i ile z nich właśnie z tymi butami będzie fajnie wyglądać jak większość to zostaw :-)

reklama
Mam polewke z dzecia mego. Zwykle, kiedy sie wywroci, pytamy "gleba?" i jest ok. Przed chwila w tv widzial, jak samochod policyjny zaliczyl dluuugi lot i gwaltowne przyziemienie. Pomyslal chwile... "Gleba agn?" Potwierdzilam. "Uiuiui gleba?" :-D
Do tej pory woz strazacki byl "uiuiui", teraz jest "siadat Siam jezie". :-D

Misia wyrazy:-(....musi być jutro lepiej, bierzesz jakieś dragi ??

Ollena wydaje mi się, że te granatowe super, w miarę pasujący do większości kolor no i nie widać tak na nich brudu;-)

Moje dziecię ząbkuje, ale taka grzeczna, że hej, tylko lekka woda z noska i rzadka kupa:sorry2:

Zoyka całkiem smakowicie to wygląda:tak: gratki :tak:

hełoł :-)
jak to się stało że to pokrzykuje: KAWA :-)
Majuska - biorę antybiotyk, przeciwzapalne, przeciwbólowe. Dziś już lajcik - mam siłę sama wstać :cool: ruchomość nadal mam nieco ograniczoną ale to już naprawdę jest świetnie :-D
Natomiast chyba Kubul dołączy do grona chorowitych :-( nie ma to jak egzorcysta o poranku. Jeden, drugie, trzeci ... m. pojechał z nim do lekarza - nie wiem czy to nie gardło :-( ode mnie.
Zdrowia, zdrowia, zdrowia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mówiłam Wam o swej "fascynacji" przeterminowaną żywnością ? Danonek po terminie nie traci swe atrakcyjności (zmusiłam nawet m. do zjedzenia łyżeczki !!! i potwierdził) a dziś "znalazłam" serek który jest reklamowany jako robiony bez konserwantów ... no i co ?? po 2 tygodniach też cudownie świeży !! Jakbym nie sprawdziła daty - zawsze tak robię zwłaszcza jak znajduję serek w szufladzie z warzywami :baffled: to spokojnie bym zrobiła sobie z nim kanapeczkę. Co oni tam walą że po tygodniu, dwóch nie zmienia się ani smak, ani konsystencja ?????
Miłego dnia.

I ja sie dołączam z poniedziałkową kawą :-)
misia - wyrazy współczucia, mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie... I dla Kubuli też dużo, dużo zdrówka!
Zoyka - sushi wygląda imponująco:-) aż nabrałam ochoty. Wczoraj wyczaiłam nowootwartą susharnie na moim osiedlu (na miejscu starej, która zbankrutowała:baffled:) musimy się wybrać, przetestować :-)

Z Kacprem lepiej - wczoraj wieczorem znów miał "zjazd do bazy",ale rano obudził się w zdecydowanie lepszym humorze. Na wszelki wypadek nie zawoziłam go dziś do mamy, tylko przyjechała do nas, ale mam nadzieję, że od jutra wracamy do starego rytmu, zanim mama zacznie znów wprowadzać swoje porządki u nas w mieszkaniu :-)

Oglądacie polski Project Runway? jak wiecie nie pałam miłością do szmat, ale bardzo mi się podobała ta edycja prowadzona przez Heidi Klum. Z ciekawości zaczęłam oglądać polską wersję i jest spoko :-D wkręcam się :tak:

Dzięki Andzike :-) Kacper też mam nadzieję, że się szybko ogarnie :-) zazdroszczę Ci - jak mam chorego Kubula to mamy kombinacje no i możemy liczyć tylko na teścia który nie jest dobry opiekunem gdy dziecię chore. Wg niego temperatura to objaw zdenerwowania, druga grupa chorób to wynik ciśnienia - wysokiego bądź niskiego :-) Ostatnio sam miał 39 (pojechał na ryby a było zimno okrutnie) pytam swojego czy dowiedział się czym się ojciec tak zdenerwował, że mu taka temperatura wyskoczyła :-)
Dobre sushi niestety ale musi być drogie - przede wszystkim surowa ryba która musi być świeża no i ta do sushi nie wiem czemu ale kosztuje sporo więcej :-( poza tym sushi to nie kaszana i musi być drogie :-D
Kubul po wizycie u lekarza - gardło lekko zaczerwienione - ale to od egzorcysty, temperatury brak, osłuchowo czysty ... pani dr wypisała profilaktycznie receptę na antybiotyk (ale wg niej raczej sie nic nie rozkręci OBY) a Młody wciąga drugą michę kaszki oglądając jakiś ... kotomobil ?
Z rzeczy cieszących serce - m. wrzucił do pralki pościel ....... no cudnie tylko że w środku poszwy na kołdrę był podkład :-) naprawdę resztą sił się powstrzymałam od komentarza.
Zoyka gratulacje - prawda że sushi jest łatwe do zrobienia ?
poza tym liczyłam, że poleżakuję dziś a tu mam uroczy dzionek z syneczkiem :-)

Ostatnia edycja:
misia zdrowka dla Was...
Co do jogurtow i reszty 2-3 dni po terminie to na nic sie temu nie dzieje, mozna jesc. 2 tyg po juz bym nie tknela.

My zaraz do szpitala na laryngologie, zobaczymy co rzeknie doktorek. Goraczka w nocy znowu byla..

Projekt Runway musze zobaczyc wreszcie..

EDIT. Mia ma wysypke.. jak przy trzydniowce:(

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena ja nie tykam nawet po 2-3 dniach ale mam absolutną fascynację "naturalnymi" produktami "bez konserwantów" które po tygodniu od daty spożycia wyglądają, pachną i smakują NORMALNIE !!!! bo nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała :-D i nie zmusiła m. do spróbowania :-D
Może to trzydniówka ?

Do góry