reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

misia antybiotyk dzialal, bo goraczka przestala rosnac po 2 dniach brania i wyleczyl zapalenie gardla. Lekarz mowil, ze 3-4 dni brania i byloby ok.
Ja na wyrwanie zeba bralam 10 dni raz i na drugiego zeba kolejne 10 dni.

katrina bez ironii prosze.

reklama
Misiu - jakos tego dostojeństwa u swego syna nie zauważam - ciągnie siostrę za włosy, grandzi, wspina się na krzesła, kłóci się z rodzicami... loczki na razie ocalone, choc ojciec chciał go juz pod nożyczki sadzać, bo jakiś Pan powiedział o Kubie - "dziewczynka" - ubrany był typowo po chłopięcemu.

A co do butów - przy Alince zawsze miałam na lato: crocsy lub sandałki, tenisówki, adidasy i kalosze. Kuba póki co ma te tenisówkowe, kalosze i na lato crocsy. Pewnie jeszcze trzeba bądzie kupić adidasy, może sandałki.

Ollena - chyba lekarz po cos skończył medycynę i wie co mówi lub zaleca, ale Ty zawsze jesteś mądrzejsza, no hello...
wiem, że Twoja mama pracuje w służbie zdrowia i nie jest zielona w tych sprawach, ale w takim razie po co chodzisz do lekarza??? Poza tym - jak napisała Misia - nie zawsze 7 dni jest potrzebne - ja w ciąży z Aliną miałam zapalenie oskrzeli - brałam antybiotyk 5 dni, poszłam profilaktycznie do kontroli i nie było juz potrzeby przedłużać jego brania.

Ostatnia edycja:
Ja mam manie ciuchowa a Wy butowa widze;-)
My mimo, ze w IE to kaloszy nie uzywamy, tzn Mia ma po Patryku (ubrala 2 razy i sie wywracala) a Patryk ma i tez ubral 2 razy.
Latem w PL rok temu nie ubrali nic oprocz crocsow, na tramoki bylo za goraco.

Katrina o Kubuli non stop ktoś mówi, że jest dziewczynka :-D w szpitalu pani się pyta: a jak dziewczynka ma na imię?
ja: Jakub, Kuba
Pani: No to co Kubusia będzie JADŁA ?
wszystko zależy od lata - mam nadzieję, że jednak będzie ciepło :-)
Kubul mnie właśnie zadziwił :-D Zbudował wieżę z 22 klocków :-D fakt że lego więc się zaczepiają ale ostatnio z drewnianych takie cudo postawił :-D podstawa szersza żeby konstrukcja stała :-D Kłaczku tylko proszę nie załamuj mnie i nie mów że to nie jest normą u 2.5 latka.

Misia - ubiegłe lato w Irl było cudne, Alina głównie urzędowała w sandałkach, ale na rower musiały być tenisówki, bo tak jak reszta dzieci zjeżdżając z górki, hamowała butami (po 2 mies. to były strzępy, nie buty). Ale kalosze u nas to konieczność. My nie mieszkamy w duzym mieście i jest dużo terenów zielonych (z ogródkiem włącznie) i na trawie bez kaloszy ani rusz. Poza tym Alinka uwielbia skakać w kałużach - jakoś bez kaloszy tego nie widzę. Podejrzewam, ze Kuba tez tak będzie chciał jak zobaczy co robi siostra.

Katrina chodze do lekarza bo sie nie znam na tyle zeby dziecko leczyc, a druga sprawa, ze recept sobie nie wypisze;-)
A tutaj w IE pierwszy raz spotkalam sie z tym, ze mozna przepisywac leki na mniej dni jak potrzeba. Bo on kaze lykac 7 dni a starcza ledwo na 5. W ciazy 3 razy antybiotyk przeciez bralam i za kazdym razem nie starczalo i zaraz bylam chora od nowa..
Dzis mi kumpel wytlumaczyl, ze oni tak malo przepisuja zeby za dlugo organizm na antybiotyku nie ucierpial a czlowiek i tak zaraz leci bo mu nie przeszlo albo przeszlo na chwile i zaraz trzeba nowy antybiotyk brac.. Takze tylko w IE takie kwiatki, w PL na 10 dni przepisywali nam zawsze.
Tak jak Mii organizm na pewno teraz mniej ucierpi jak mial 2 dni przerwy i znowu dostaje antybiotyk, sam nie wie co sie dzieje pewnie..

Katrina jak ciepły deszczyk to croscy idealne ale jak zimno to tylko gumowce. zresztą Kubul uwielbia biegać po sadzawce :-D

Ollena - w Polsce lekarz wypisuje całe opakowanie i każe brać np. przez 7 dni, a potem Ci reszta leku zostaje, a tu wypisuje na tyle dni, na ile zaleca - ja brałam 5 dni po 3 kapsułki dziennie i w buteleczce miałam 15 kapsułek.
Jest to z jednej strony nie głupi pomysł, bo co potem z resztą zrobić???
Ja sama nigdy się nie leczę antybiotykami, więc sama nie zdecydowałabym się na branie tego leku, co został, a na dłuższy czas to byłoby za mało.
Tak tu stosują i raczej tego nie zmienisz.

Misia - jak jest ciepło, to tez w klapkach, crocsach czy sandałach dzieciaki biegały po deszczu, ale jak juz jest tak sobie, a stoją takie piękne kałuże do wykorzystania.... to juz kaloszki idą w ruch.

Zapomniałam wcześniej napisać - fajnie się ogląda fotki Waszych dzieciaczków.

Ollena - u nas tez był dzień książki i niby z jednej mieli się brzebrać, ale w czwartek Alinka miała przyjść w dresie, bo przygotowują jakieś przedstawienie. Ubrałam ją zatem w dres, a do reklamówki wsadziłam przebranie - ale żadne dziecko nie przebrało sie, więc i ona była cały czas w dresie.

Ostatnia edycja:
reklama
Zoyka - przypomniałaś mi - ostatnio jak brałam antybiotyk, to byłam zaskoczona, bo co prawda na 5 dni, ale tylko 1 kapsułka na dobę... nigdy takich nie brałam. zazwyczaj 3 lub 4 razy na dobę i było liczenie godzin, żeby w nocy za bardzo nie wstawać.

No i wszystkiego dobrego (nawet się nie przyznała)!!!!!!

Kłaczku - spóźnione, ale Tobie również życzenia wszystkiego co najlepsze!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry