reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej!

Idę rypać , tymczasem.....

Miłego dnia, naszego święta :-)

dzien_kobiet_8_marca_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Załączniki

• dzien_kobiet_8_marca_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
    dzien_kobiet_8_marca_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Helloł, ale nadrukowałyście :-):-)
Wszystkiego, naj, naj z okazji naszego święta!
Ollena - możemy sobie podać rękę, Kacper też chory....:no: pisałam Wam, że pokasływał, było coraz gorzej, wczoraj P. poszedł z nim do lekarza, na szczęście osłuchowo czysto, nic nie ma w oskrzelach i płucach...
Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieją nasze chorowitki!

witam :-)
ponieważ nie potrafię wklejać żadnego badilka więc:
Dzień Kobiet! Dzień kobiet!
Niech żyją nam zdrowe
i pani nasza i mamy
i woźna kucharka,
przedszkolna lekarka.

Im wszystkim kwiaty rozdamy.

Dzień kobiet! Dzień kobiet!
Niech każdy się dowie,
że dzisiaj święto dziewczynek!
Uśmiechy są dla nich
zabawa i taniec.

Piosenka z radia popłynie.

poza tym umarłam w nocy :-(
dreszcze, temperatura 40 :-( lodowate odnóża :-(
miałam iść na zajęcia ale potem eRka by mnie chyba odebrała :-(

hejka

Misia - oj pamiętam jeszcze tę piosenkę

Ja również życzę Nam wszystkim najlepszego i miłego Dnia Kobiet!!!

Przedwczoraj juz dzwonił teść z życzeniami z tej okazji, co mąż skwitował - " Tatuś wiem, że jest różnica czasu, ale to tylko godzina, nie dwa dni!".
Wczoraj mąż wręczył mi kwiatka, a Alince zegarek.

Ollena - teraz jest jakiś wyjątkowo złosliwy wirus. Pamiętasz ile ja się kurowałam?? Dopiero drugi antybiotyk mi pomógł. Po pierwszym niby czułam poprawe, ale po tygodniu wszystko wróciło i to ze zdwojoną mocą.
Znajomych dzieci też dopiero po zmianie antybiotyku wykurowały się, tak, że do lekarza idź i na drugi raz sama umów się na wizyte kontrolną - jak nie jestem do końca przekonana, że dziecko mam na 100% zdrowe, a antybiotyk kończy, to sama się umawiam, żeby nie robić przerwy w podawaniu antybiotyku.

Jakąś chwilę temu (może 2-3 tyg.) kupiłam Kubie buciki, w ub. tygodniu chce mu je nałożyć i zonk!!! za małe - wymieniłam na większy rozmiar. Pani mi dała 6,5 G - wydaje mi się, że ciut przyduże, ale on ma bardzo wysokie podbicie i może dlatego, a są fajne i nie spadają, więc może być.
W czwartek w Lidlu były kalosze dla dzieci - tez nabyłam dla obojga, plus dla Alinki kurtkę p/deszczową. I nową folię na wózek.

Boys Sports Shoes - Azon Flex Fst in Green Combi from Clarks shoes
Offers - Thursday, 06.03. - Pepperts® Girls’ Rain Coat - Lidl Ireland

Hej,
Lekarz (inny jak tydzien temu) sam przyznal, ze antybotyk byl brany za krotko ( po cholere przepisuja tak malo?!) i przepisal inny, mocniejszy i 3 razy dziennie a nie 2. POszlo na ucho i juz minimalnie slychac cos w oskrzelach :-(

Katrina u Mii to nawet nie wirus bo ona od razu zaczela kaszle, smakrac i goraczkowac, wiec to od razu bakteria byla i to wyjatkowo chamska..gdyby antybiotyk byl brany ciagle 10 dni to pewnie byloby juz po chorobie.. plusem jest to, ze w poniedzialek mamy wizyte na laryngologii (1,5 roku czekania po Mii zap ucha dawno temu) wiec jej spawdza to ucho..
Fajne te adidaski!!

Anidzike zdrowka dla Kacpra i oby mu sie nic nie rozwinelo!

Zoyka, Majuska antybiotyk jest na minimum 7 dni, nie powinno podawac sie go krocej, bo zdarzy zadzialac ale nie wyleczy do konca tylko zalezy. Antyb na 3 dni? nie slyszalam. 7-10 dni to norma a oni tu w kulki leca i daja flaszke leku liczac, ze starczy eh a czlowiek zaraz znowu chory i ciekawe dlaczego...

My na lato crocsy, sandaly i trampki ale to z wiosny. Dla Patryka niezmiennie co roku 2 pary crocsow albo crocsy i trampki.
Te Bepti okropne jak dla mnie ;-)

Ostatnia edycja:
Ollena - najczęściej antybiotyki stosuje się przez 5-7 dni (wcale nie minimum 7 dni), ale czasami nawet 10-14 dni. Tutaj najczęściej antybiotyk przepisują na 5 dni, dlatego warto przed skończeniem podawania pójść na kontrolę i w razie czego kontynuować podawanie zachowując ciągłość.

Misia - chciałam Cię poinformować, że Pan Kuba juz jest normalnym Kubusiem - waga 12 kg, wzrost 86-87 cm. Dopóki nie chodził to był większy, teraz to wulkan energii i spala masakryczne ilości kalorii, więc juz ma normalną posturę. Poza tym w ubiegłym tygodniu przymusowa głodówka też zrobiła swoje.

Czytaj więcej na 10 zasad podawanie antybiotyków - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci

Katrina moja mama mowi, ze 7 dni to minimum, 5 dni nie wyleczysz do konca tylko przygasisz objawy, dlatego lekarze w PL mowia zeby nie przerywac do konca tylko brac min 7 dni.

reklama
zależy jaki antybiotyk i na co ma działać.
Gdy usuwałam zębola brałam antybiotyk 3-4 doby ? bo lekarze wola usuwać w ochronie antybiotykowej.
Kubul kiedyś brał trzy dni - dokładnie były TRZY dawki. Tylko Ollena, ciężko mi uwierzyć, że skoro antybiotyk nie działał - bo nie działał jednak - to Mia nie miała wcześniej temperatury. Bo jak lekarz nie trafił antybiotykiem u Kubula to po 3 dobach ja nie widziałam żadnej poprawy.
No ale ja się nie znam :-)
Katrina zasmuciłaś mnie :-) Pan Kuba brzmi dostojnie :-D ale ocal mu loczki !!

Do góry