reklama
Andzike
Fanka BB :)
Helloł, ale nadrukowałyście :-):-)
Wszystkiego, naj, naj z okazji naszego święta!
Ollena - możemy sobie podać rękę, Kacper też chory....
pisałam Wam, że pokasływał, było coraz gorzej, wczoraj P. poszedł z nim do lekarza, na szczęście osłuchowo czysto, nic nie ma w oskrzelach i płucach...
Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieją nasze chorowitki!
Wszystkiego, naj, naj z okazji naszego święta!
Ollena - możemy sobie podać rękę, Kacper też chory....

Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieją nasze chorowitki!
witam :-)
ponieważ nie potrafię wklejać żadnego badilka więc:
Dzień Kobiet! Dzień kobiet!
Niech żyją nam zdrowe
i pani nasza i mamy
i woźna kucharka,
przedszkolna lekarka.
Im wszystkim kwiaty rozdamy.
Dzień kobiet! Dzień kobiet!
Niech każdy się dowie,
że dzisiaj święto dziewczynek!
Uśmiechy są dla nich
zabawa i taniec.
Piosenka z radia popłynie.
poza tym umarłam w nocy :-(
dreszcze, temperatura 40 :-( lodowate odnóża :-(
miałam iść na zajęcia ale potem eRka by mnie chyba odebrała :-(
ponieważ nie potrafię wklejać żadnego badilka więc:
Dzień Kobiet! Dzień kobiet!
Niech żyją nam zdrowe
i pani nasza i mamy
i woźna kucharka,
przedszkolna lekarka.
Im wszystkim kwiaty rozdamy.
Dzień kobiet! Dzień kobiet!
Niech każdy się dowie,
że dzisiaj święto dziewczynek!
Uśmiechy są dla nich
zabawa i taniec.
Piosenka z radia popłynie.
poza tym umarłam w nocy :-(
dreszcze, temperatura 40 :-( lodowate odnóża :-(
miałam iść na zajęcia ale potem eRka by mnie chyba odebrała :-(
katrina115
Potrójna Mama
hejka
Misia - oj pamiętam jeszcze tę piosenkę
Ja również życzę Nam wszystkim najlepszego i miłego Dnia Kobiet!!!
Przedwczoraj juz dzwonił teść z życzeniami z tej okazji, co mąż skwitował - " Tatuś wiem, że jest różnica czasu, ale to tylko godzina, nie dwa dni!".
Wczoraj mąż wręczył mi kwiatka, a Alince zegarek.
Ollena - teraz jest jakiś wyjątkowo złosliwy wirus. Pamiętasz ile ja się kurowałam?? Dopiero drugi antybiotyk mi pomógł. Po pierwszym niby czułam poprawe, ale po tygodniu wszystko wróciło i to ze zdwojoną mocą.
Znajomych dzieci też dopiero po zmianie antybiotyku wykurowały się, tak, że do lekarza idź i na drugi raz sama umów się na wizyte kontrolną - jak nie jestem do końca przekonana, że dziecko mam na 100% zdrowe, a antybiotyk kończy, to sama się umawiam, żeby nie robić przerwy w podawaniu antybiotyku.
Jakąś chwilę temu (może 2-3 tyg.) kupiłam Kubie buciki, w ub. tygodniu chce mu je nałożyć i zonk!!! za małe - wymieniłam na większy rozmiar. Pani mi dała 6,5 G - wydaje mi się, że ciut przyduże, ale on ma bardzo wysokie podbicie i może dlatego, a są fajne i nie spadają, więc może być.
W czwartek w Lidlu były kalosze dla dzieci - tez nabyłam dla obojga, plus dla Alinki kurtkę p/deszczową. I nową folię na wózek.
Boys Sports Shoes - Azon Flex Fst in Green Combi from Clarks shoes
Offers - Thursday, 06.03. - Pepperts® Girls’ Rain Coat - Lidl Ireland
Misia - oj pamiętam jeszcze tę piosenkę
Ja również życzę Nam wszystkim najlepszego i miłego Dnia Kobiet!!!
Przedwczoraj juz dzwonił teść z życzeniami z tej okazji, co mąż skwitował - " Tatuś wiem, że jest różnica czasu, ale to tylko godzina, nie dwa dni!".
Wczoraj mąż wręczył mi kwiatka, a Alince zegarek.
Ollena - teraz jest jakiś wyjątkowo złosliwy wirus. Pamiętasz ile ja się kurowałam?? Dopiero drugi antybiotyk mi pomógł. Po pierwszym niby czułam poprawe, ale po tygodniu wszystko wróciło i to ze zdwojoną mocą.
Znajomych dzieci też dopiero po zmianie antybiotyku wykurowały się, tak, że do lekarza idź i na drugi raz sama umów się na wizyte kontrolną - jak nie jestem do końca przekonana, że dziecko mam na 100% zdrowe, a antybiotyk kończy, to sama się umawiam, żeby nie robić przerwy w podawaniu antybiotyku.
Jakąś chwilę temu (może 2-3 tyg.) kupiłam Kubie buciki, w ub. tygodniu chce mu je nałożyć i zonk!!! za małe - wymieniłam na większy rozmiar. Pani mi dała 6,5 G - wydaje mi się, że ciut przyduże, ale on ma bardzo wysokie podbicie i może dlatego, a są fajne i nie spadają, więc może być.
W czwartek w Lidlu były kalosze dla dzieci - tez nabyłam dla obojga, plus dla Alinki kurtkę p/deszczową. I nową folię na wózek.
Boys Sports Shoes - Azon Flex Fst in Green Combi from Clarks shoes
Offers - Thursday, 06.03. - Pepperts® Girls’ Rain Coat - Lidl Ireland
Hej,
Lekarz (inny jak tydzien temu) sam przyznal, ze antybotyk byl brany za krotko ( po cholere przepisuja tak malo?!) i przepisal inny, mocniejszy i 3 razy dziennie a nie 2. POszlo na ucho i juz minimalnie slychac cos w oskrzelach :-(
Katrina u Mii to nawet nie wirus bo ona od razu zaczela kaszle, smakrac i goraczkowac, wiec to od razu bakteria byla i to wyjatkowo chamska..gdyby antybiotyk byl brany ciagle 10 dni to pewnie byloby juz po chorobie.. plusem jest to, ze w poniedzialek mamy wizyte na laryngologii (1,5 roku czekania po Mii zap ucha dawno temu) wiec jej spawdza to ucho..
Fajne te adidaski!!
Anidzike zdrowka dla Kacpra i oby mu sie nic nie rozwinelo!
Zoyka, Majuska antybiotyk jest na minimum 7 dni, nie powinno podawac sie go krocej, bo zdarzy zadzialac ale nie wyleczy do konca tylko zalezy. Antyb na 3 dni? nie slyszalam. 7-10 dni to norma a oni tu w kulki leca i daja flaszke leku liczac, ze starczy eh a czlowiek zaraz znowu chory i ciekawe dlaczego...
My na lato crocsy, sandaly i trampki ale to z wiosny. Dla Patryka niezmiennie co roku 2 pary crocsow albo crocsy i trampki.
Te Bepti okropne jak dla mnie ;-)
Lekarz (inny jak tydzien temu) sam przyznal, ze antybotyk byl brany za krotko ( po cholere przepisuja tak malo?!) i przepisal inny, mocniejszy i 3 razy dziennie a nie 2. POszlo na ucho i juz minimalnie slychac cos w oskrzelach :-(
Katrina u Mii to nawet nie wirus bo ona od razu zaczela kaszle, smakrac i goraczkowac, wiec to od razu bakteria byla i to wyjatkowo chamska..gdyby antybiotyk byl brany ciagle 10 dni to pewnie byloby juz po chorobie.. plusem jest to, ze w poniedzialek mamy wizyte na laryngologii (1,5 roku czekania po Mii zap ucha dawno temu) wiec jej spawdza to ucho..
Fajne te adidaski!!
Anidzike zdrowka dla Kacpra i oby mu sie nic nie rozwinelo!
Zoyka, Majuska antybiotyk jest na minimum 7 dni, nie powinno podawac sie go krocej, bo zdarzy zadzialac ale nie wyleczy do konca tylko zalezy. Antyb na 3 dni? nie slyszalam. 7-10 dni to norma a oni tu w kulki leca i daja flaszke leku liczac, ze starczy eh a czlowiek zaraz znowu chory i ciekawe dlaczego...
My na lato crocsy, sandaly i trampki ale to z wiosny. Dla Patryka niezmiennie co roku 2 pary crocsow albo crocsy i trampki.
Te Bepti okropne jak dla mnie ;-)
Ostatnia edycja:
katrina115
Potrójna Mama
Ollena - najczęściej antybiotyki stosuje się przez 5-7 dni (wcale nie minimum 7 dni), ale czasami nawet 10-14 dni. Tutaj najczęściej antybiotyk przepisują na 5 dni, dlatego warto przed skończeniem podawania pójść na kontrolę i w razie czego kontynuować podawanie zachowując ciągłość.
Misia - chciałam Cię poinformować, że Pan Kuba juz jest normalnym Kubusiem - waga 12 kg, wzrost 86-87 cm. Dopóki nie chodził to był większy, teraz to wulkan energii i spala masakryczne ilości kalorii, więc juz ma normalną posturę. Poza tym w ubiegłym tygodniu przymusowa głodówka też zrobiła swoje.
Czytaj więcej na 10 zasad podawanie antybiotyków - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci
Misia - chciałam Cię poinformować, że Pan Kuba juz jest normalnym Kubusiem - waga 12 kg, wzrost 86-87 cm. Dopóki nie chodził to był większy, teraz to wulkan energii i spala masakryczne ilości kalorii, więc juz ma normalną posturę. Poza tym w ubiegłym tygodniu przymusowa głodówka też zrobiła swoje.
Czytaj więcej na 10 zasad podawanie antybiotyków - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci
katrina115
Potrójna Mama
Ollena - nie będę polemizować z Twoją wszechwiedzącą mamą...
reklama
zależy jaki antybiotyk i na co ma działać.
Gdy usuwałam zębola brałam antybiotyk 3-4 doby ? bo lekarze wola usuwać w ochronie antybiotykowej.
Kubul kiedyś brał trzy dni - dokładnie były TRZY dawki. Tylko Ollena, ciężko mi uwierzyć, że skoro antybiotyk nie działał - bo nie działał jednak - to Mia nie miała wcześniej temperatury. Bo jak lekarz nie trafił antybiotykiem u Kubula to po 3 dobach ja nie widziałam żadnej poprawy.
No ale ja się nie znam :-)
Katrina zasmuciłaś mnie :-) Pan Kuba brzmi dostojnie
ale ocal mu loczki !!
Gdy usuwałam zębola brałam antybiotyk 3-4 doby ? bo lekarze wola usuwać w ochronie antybiotykowej.
Kubul kiedyś brał trzy dni - dokładnie były TRZY dawki. Tylko Ollena, ciężko mi uwierzyć, że skoro antybiotyk nie działał - bo nie działał jednak - to Mia nie miała wcześniej temperatury. Bo jak lekarz nie trafił antybiotykiem u Kubula to po 3 dobach ja nie widziałam żadnej poprawy.
No ale ja się nie znam :-)
Katrina zasmuciłaś mnie :-) Pan Kuba brzmi dostojnie

Podziel się: