reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Azula nie zalamuj mnie wielkoscia stopy Amelki, Wanda ma mniejsza stopke a jest ciutke starsza... 12,5 cm mierzone kilka dni temu a jak naciagnelam mierke to z trudem uzyskalam 13 cm.

reklama
Aniu to też byś sporo nie śmiganych używek nabyła :-)
Ollena ucałuj Mijkę biedna mała:-(PS to u was nie ma tzw wizyty kontrolnej?

Ostatnia edycja:
Ollena to jutro tuptaj do lekarza !! niech ją obsłucha !! a w czasie antybiotyku nie miała temperatury ?
Azula ja tez jestem przeciwna kupowaniu używek obuwniczych. Do ok 3-4 roku kształtuje się sposób chodzenia, ustawiania stóp - więc po co mi potem inwestować w ćwiczenia, ortopedów.

Ollena koniecznie jutro do lekarza, bardzo Ci wspolczuje.
Azula odpuszcze sobie te niechodzone uzywki, kupimy butki w next prawdopodobnie :-D

Misia ale ja kupuję nie używane sprzedawane jako używane sporo takich można znaleźć więc naprawdę nic się nie może wykrzywić .Na lato lubię sandały i właśnie trampki jeśli to nie conwersy to są to tanie buty ,a kalosze i owe croksy to buty które są odlane na sztywno i chyba tylko wrzątek je ukształtuje:-)A poza tym jak ktoś ma krzywa stopę to i tak go ortopeda nie minie nawet jak mu u szewca buty obstaluje się .Na razie szukam tzw używek nie chodzonych kupiłam nowe kozaki za 1 zł bo ktoś kupił i,a dziecko w sezon nie dorosło lub już przerosło zresztą nawet widać to po bucie czy noszony.
Anka dla mnie drogie ale Ty już w lepszym świecie

Ostatnia edycja:
Może twój M ma "mocna " stopę ja wcale odkształceń na Amelkowych nie widzę :-D.A sama mam ale ich nie cierpię:no:mój M ma tez nie odkształcone za to zajechane farba ,ziemia itp więc tez dla mnie blle:no:Zreszta jeszcze zależ od tego ile kto posiada obuwia i jak często używa .Nie wiem czy Kuba zajechał kalosze bo kapcie chyba tak ;-)

Ostatnia edycja:
Dzieki..
Jutro jedziemy na 9 do lekarza, powtorka z rozrywki.
KOntrolnej wizyty nie ma, dr powiedzial, ze bedzie poprawa za 2-3 dni i tak tez bylo, po 2 dniach brania antybiotyku goraczka minela. Byly 4 dni goraczki, antyb od soboty, goraczka skonczyla sie w poniedzialek. Mamy piatek i od nowa.. a wczoraj byla ostatnia dawka antyb. Kuzwa, ze nie walna antyb na 10dni tylko zawsze brakuje...
Ja jeszcze dzis rano sie cieszylam, ze mam dzieci zdrowe i termometr chowalam z mysla, ze chowam go na dlugo.. ale przez chwile w trakcie chowania pomyslalam 'czy aby na pewno?' nie myslalam, ze bede go wyciagac za 2h....
Pozalilam sie, glupie mysli miw glowie chodza, ide spac.

Ollena na drugi raz sama idź na tzw wizytę kontrolna .Przez takie postępowanie niewybite choróbska mutują i s.ą coraz groźniejsze albo się zabija na śmierć albo sensu w tym brak no ale nie jestem lekarzem po prostu tak mi się wydaje

reklama
Strasznie nadrukowałyście...nie jestem w stanie się odnieść:-D
Ollena ja odkąd pamiętam to pediatra nie kazał brać antybiotyku dłużej niż 7 dni, może czasem po prostu antybiotyk być za słaby i nie działać należycie, ale to nie chodzi o to, że 10 dni trzeba podawać....oby się szybko Mijce poprawiło!!!

Misia w Bepi sa tylko jedne i to w dodatku męskie clogi:sorry2:
Ollena co do rozmiaru, Paćka ma teraz 6-7 i wydają mi się być na styk....więc na nowy sezon chyba trza rozmiar większe, tym bardziej, że crocsy ogólnie powinny byc luźne;-) Ja myślę, mieć dla Paćki na lato crocsy - na wsi niezbędne, jakies szmaciane tenisówki, i coś skórzanego w razie gdyby był deszcz, kaloszki jeszcze jakieś tam mamy;-)

Do góry