reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

wstydzę się, oj wstydzę i zapłaczę :-D
A matka nad Tobą zapłakała, a ojciec za czoło się złapał bo wiedzieli, że już dzieckiem ich nie jesteś, a demona wielkiego, który nosi imię Gender. A nakazał Ci Gender domowe obowiązki dzielić równo i prawo do zabaw dał takie samo i chaos radości zapanował w Twym domu bo każdy czuł się jednakowo ważny.

reklama
Mój bachor raczył zasnąć... 10 minut temu. Nie mam pojęcia co go ugryzło. Może przynajmniej rano da pospać dłużej...
Nie mam siły nawet na gender!

A ja właśnie popsułam laptopa. Dobrze, że mam jeszcze neta w tel. Ale niestety wiele rzeczy jest możliwe do zrobienia tylko w lapku.

Zwołuję na kawę :-)
Wczoraj wróciłam po pogrzebie do roboty, posiedziałam chwilę i zmyłam się do domu. Pogrzeb koszmarny, tzn msza koszmarna.... miałam wrażenie, że ksiądz klepie formułkę, wstawiając ze dwa razy imię zmarłej:no: zero jakiegoś personalnego podejścia, po prostu klepania frazesów :-(
A jeszcze w kościele była taka malutka dziewczynka, mniej więcej w wieku Kacpra i kaszlała tak strasznie, że aż się serce krajało:no:
Padłam wczoraj usypiając Kacpra... do niedawna usypianie było domeną P. ale jak znów zaczęłam kiblować w pracy to wprowadziłam zmianę, że usypiamy Kacpra jeden wieczór on, jeden ja. I póki co za każdym razem usypiam razem z synkiem :-D
Zoyka - jak byłam piękna i młoda to dwa razy w roku wyjeżdzałyśmy z przyjaciółkami na babski wyjazd gdzieś gdzie jest ciepło - wymagania były proste - all inclusive, przy plaży i max. 1500zł za osobę - więc głównie lądowałyśmy w Hurghadzie albo w Monastyrze, chociaż zaliczyłyśmy też Kretę i Alanye w Turcji. Z tych miejsc na wyprawę z dzieckiem zdecydowanie polecam Kretę - Egipt i Tunezja niespecjalnie się nadają (chociaż były rodziny z małymi dziećmi) a Alanya to stolica imprez :-D
My w tym roku znów jedziemy w to samo miejsce na Mazury - spełnia wszystkie nasze wymagania, jest tanio i nie ma zasięgu :-D na zagraniczne podróże jeszcze przyjdzie czas (no i mam nadzieję, że jak dzieciaki podrosną to wrócimy z dziewczynami do babskich wyjazdów nad ciepłe morze :tak:)
Flo - dobrze, że Maksiowi nic nie jest. U nas też jakiś wir robi pogrom :no:
Ollena - cudna Mia!
katrina - biedny laptopik, współczuję:sorry2:

Przytarłam dziś kijankę przy cofaniu, a w zasadzie nadziałam się na coś progiem... W środku próchno, nie wiem czy nam się ten samochód nie rozsypie wcześniej niż po planowanych trzech latach kiedy chcemy kupić nowy :no::baffled:

Zoyka Egipt jest obecnie niebezpieczny:tak:
Andzike to przykre ,że trzeba żegnać tych których się znało nie wiem czy śp koleżanka była praktykująca czy ksiądz ją znał w sumie co Ty byś niby miała mówić o kimś kogo nie znasz.?.
Amelka czasem tez tak brzydko kaszlnie i wczoraj w kościele niestety ludziska tez kaszleli jakiś taki wirus kaszel,katar no i trzeba mieć to pod kontrola bo tez sobie nie wyobrażam by z Amelka nie wyjść bo poza tym rozrywa ja energia
Ollena jak Ty to robisz ,ze Mija nie ściąga tych spinek i gumek?.No bo Julka Zoyki to w sumie prawie od urodzenia ;-) miała włoski spinane .Moja za Chiny nie chce nosić :no:PS Mija słodka:-)

Czesc
Jestem zewłokiem bez zwłoki - jak mawiala Chmielewska - stanelam o 7.30 do deski z prasowaniem i skonczylam 10 minut temu. Szlag, przerobilam ostatnie trzy dni tylko prania, ale krzeselko puste :) Regeneruje sie druga kawa i kanapka z polska szyneczka :-D Wandula cudownie grzecznie bawila sie kolo mnie grajaca ciuchcia i nie wsadzala lapek pod zelazko.
Andzike wspolczuje takiego pogrzebu, klepanie formulek za 500 lub wiecej zlotych jest po prostu nieprzyzwoite :baffled:
Zoyka ja jednak bym wybrala Bulgarie, tamto morze jest cudowne.... pal licho resztki komuny ale smaku swiezych fig na plazy nic nie pobije :-D

Hurghada mi sie marzy! moi znaomi co roku leca tam z dziecmi..:-) no i chyba najtaniej!

Andzike a jak Kacpra trzeba usypiac?

Azula
Mia juz przyzwyczajona, sama sie wkurza jak musi co chwile wlosy poprawiac wiec nie oponuje jak jej cos przypinam. Zreszta ona wie, ze taka kolej rzeczy.. rano mycie zebow (nienawidzi!) i czesanie :-)

Patryk z dzis (Dzien Ksiazki mieli, matka wymyslila stroj w jeden wieczor)...za darmo! ;-))

Zobacz załącznik 613796Zobacz załącznik 613797

Ostatnia edycja:
Ollena fajny strój:tak::-)
Egipt pod znakiem zapytania tanio fakt ale wolałabym nie ryzykować mało się teraz o tym mówi ale nie tylko nasz MSZ ale i ministrowie innych państw radzą obecnie raczej unikać

Azula z Egiptem to jest tak, ze Ty jako turystka widzisz tylko piekne rzeczy, nic poza tym Ciebie nie dotyczy. Stety lub niestety...

Zniknela opcja Dziekuje?

reklama
A ja nie prasuje i dobrze mi z tym :-)
A Zoyka tez zalezy z jakich biur. Mam kolezanke ktora ma biuro podrozy w Wawie, ona wlasnie bardzo czesto lata WSZEDZIE i kilka razy mi polecala cos tam, chcesz namiary? mozesz u niej zalatwic jakiegos LastMinuta:-)

Do góry