reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Flo, cos w tym stylu to wyglada! Tylko okno od frontu, parter i ze 4, moze 5m do ulicy. Zaglucone na maxa.
Andzike, Karol namietnie zaglada do wozkow dzieciecych, zawsze gada do dziecka typu "dida, ooo, maluutaa" i wyraznie go maluszki interesuja. Ale to moze kwestia osobnicza - niewiele maluchow ineresuje sie czyms, co jeszcze jest malo interaktywne.
Misia, olewaizm jest najlepsza kuracja,a spojrzenia i komentarze... Norma! Przejdzie! Kiedys przejdzie!

Dziecie nasze polozylam wieczorem do lozeczka. Spiace. Ile miejsca w lozku sie zrobilo! Kolo polnocy uslyszalam stanowcze "MAMA!" i cos po mnie przelazlo lokujac sie miedzy nami. Nawiasem mowiac, zrobilismy wieczorem wykladzik mlodemu o spaniu w swoim lozeczku, pod swoja kolderka... W sypialni dostal do reki kubek kakao i spytalam czy bedzie spal u siebie. "TAK!" - i szybciutko upakowal tylek na srodku naszego lozka. :-D

reklama
Co do gumiaków na nogach niestety nie dało rady bo sypia w śpiworku ale miała zamiar ukochane papy ulokować na odnóżach:tak:i spała cała noc.Ostatnio najwyżej raz się budzi ale to dlatego,że opóźniłam godziny chodzenia spać na pomiędzy 21,a 22.No dziś znów pochmurnie ale nie pada.

Misia - o dziwo z głupkowatymi komentarzami się spotykam nader rzadko. No, ostatnio mnie facet zirytował . Maks biegał w sklepie między regałami, coś tam porwał, ładował do koszyka. Ja się uganiałam za nim, z normalnymi w takich sytuacjach okrzykami ( wracaj, zostaw to, nie właź tam, to nie nasz koszyk) a tu nagle jakaś kutasina zaczepia moje dziecko z pytaniem " a czemu ty jesteś niegrzeczny i nie słuchasz mamy?" No też coś, będzie mi jakiś nadgorliwiec dziecko wychowywał... Złapałam Maksia na ręce i szepnęłam do uszka" pokaż język".Maksio pokazał, po swojemu - czyli palec do paszczy i stukanie w język.

Azula - podziwiam, że Amelka śpi w śpiworze.U na snie ma takiej opcji, musi być swoboda ruchów.

Kłaczku - bo ja wiem... to może uporczywie zapędzaj Karola do mycia okien, przez przekorę powinien stracić entuzjazm.

Anko - o to to, u nas podobnie. Bez łez, wrzask, czasem rzucanie się na podłoże ( Dorota go długo uczyła, aż nauczyła). Na szczęście te wybuchy nie trwają długo.

Andzike - a jak wyglądają interakcje Kacpra w klubiku? Maks ma niestety mało kontaktów z dziećmi, ale wyraźnie widzę że woli starsze, maluchy wózkowe olewa absolutnie. Dziewczynki - mogą być rówieśnice. Chłopcy - zdecydowanie woli starszych.

Flo ja ja dość wcześnie do śpiworka przyzwyczaiłam bez spała latem w upały:tak:IAmelka potrafi się bawić z dziećmi w różnym wieku .Niemowlaka pohuśta i pośpiewa mu aaaa robi to krótko ,z rówieśnikami potrafi bawić się dość długo ale tylko wtedy gdy jej nikt na siłę czegoś nie próbuje wyrywać sama chętnie da i pozwoli się bawić.A ze starszymi bawi się długo niestety starsze muszą być sporo starsze czyli bardziej opiekun bo z kolei trochę starsze mówiące nie potarfiąc kontaktu słownego nawiązać lub np Amelka zacznie pomagać w budowie zamku z piasku nie według koncepcji starszaka to starszak nudzi się zabawa z nią

Hej,

Mia tez uwielbia dzieci w wozkach i nie tylko.. krzyczy 'dzidzia, dzidzia' :-)

No ale krzykaczy tez zniesc nie moge i co wtedy robi? krzycze! ;-) Czasami siadam wieczorem i zdaje sobie sprawe, ze caly dzien krzyczalam.
Patryk chory, kaszle ma okropny, cos musi byc bo dostal antybiotyk jak nigdy, ale dr wypisal zwolnienie tylko na dzis..ot, irlandzka polityka.

misia pokaz Kubula z podcietymi wlosami! :-)
Mnie sie udalo sprzedac kolejna rzecz :-)

Wanda bawi sie z dziecmi, ale widze ze najlepiej jej jak sama sie ze soba bawi. Ze mna tez roznie, zalezy od humorku. Szyb nie myje i nie wylizuje bo okna sa wysoko i nie ma zadnych sprzetow zeby wlazla na parapet. Po moim zawale gdy biegala po nim radosnie odsunelam fotel i stolik a z krowy siega tak, ze widac tylko grzywke w oknie :))))
Zjadla wlasnie kotleta mielonego majac w glebokim powazaniu ziemniczki i surowke. Od jakiegos czasu dodatki sa beeee, tylko miesko :baffled: Pomijam juz sniadania bo wymyslam i cuduje a ona nie chce ich jesc. Hitem jest pomidorowa oraz zurek i chyba powinnam robic codziennie :-D
Ollena gratulacje :-D

Haha, Ania a jutro dziewczyna przychodzi po kolejna rzecz.. cegielka do cegielki ;-)
Aa i musze sie pochwalic bo milo mi sie zrobilo, jedna znajoma mi wczoraj napisala ze polecila mnie swojej kolezance zebym doradzila jej gdzie i co kupowac w Stanach dla dzieci (bedzie zamawiala) bo ja cudownie ubieram dzieci podobno i sie znam na tym ;-)
Juz gadalam dzis z kumplem, jak bede w PL zalozy mi bloga:-)

Cześć i czołem!!!

W piątek wieczorem spontanicznie umówiliśmy się na wizytę u znajomych w sobotę, ale mój mąż od razu zapowiedział, że jeśli my mamy "czytać książki", a on ma tylko patrzeć, to albo zostajemy na noc, albo nie jedziemy (szantażysta!!) - no to zostaliśmy na noc.
Nie muszę chyba pisać, że się nie wyspałam, bo - położyliśmy się do spania ok. 2.30, a w dodatku poczułam sie jak w reklamie Ikei - we czwórkę na materacu 2-osobowym i co chwilę Nika próbowała do nas dołączyć.... marzyłam o takiej nocy...

Ollena - kiedy Ty chcesz lecieć do Polski??? Pamiętaj, że po opuszczeniu przez dziecko 20 dni w szkole dostaniesz list ze szkoły z powiadomieniem Socialu i wtedy najlepiej jak masz do dołączenia zaświadczenie od lekarza, że dziecko było chore. Tak, że lepiej jak wcześniej porozmawiasz z dyrektorem szkoły i uzgodnisz wszystko - jak nie chcesz mieć kłopotów.

reklama
Ania Tak:-)

Katrina psa tez bierzecie w gosci?
CO do wyjazdu to lece 25 maja na wakacje juz. dzwonilam do Social Protection, juz im powiedzialam ze Patryka nie bedzie miesiac, szkola tez wie. Wole to wczesniej zalaywic niz pozniej w PL stresowac sie ze beda mnie szukac.Zaniose tylko zwolnienie lekarskie i tyle:-) wlasnie oczekuje az dojdzie poczta :-)

Ostatnia edycja:
Do góry