reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

No przecież pisze ,że ja z moja dziennie wychodzę by miała wiele wrażeń raz tu raz tam .A żłobek czy pomaga z jednej strony tak z drugiej może tez szybciej uczyć tych nie chcianych zachowań.Myślę dopiero o przedszkolu(może miejsc się zwolni jak dzieci szybciej pójdą do szkoły )na żłobek nawet nie mam szans :rofl2:.A bystrzak Kuba ma to po mamie ,a nie ze żłoba :-)i też się możesz nie zgadzać :-D

reklama
Azula w 2015 roku - czterolatki musza mieć zapewnione miejsca w przedszkolach - tak MÓWI ustawa i łachy bez !! Także zaczynaj się rozglądać za miejscem i to masz ustawowo zagwarantowane bezpłatnie jesli dziecko przebywa w placówce poniżej 5 czy 6 godzin. Poszukam i wrzucę tutaj.

ech, opisałam się jak głupia, wzięło i zjadło...
To tylko Wam pokażę mycie okien u nas:
DSC_0819.jpgDSC_0823.jpg
A, nadmieniam że u nas okna są szczelnie i dokładnie zaplute, tak gdzieś do wysokości metra od ziemi....

Załączniki

• DSC_0819.jpg
    DSC_0819.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 72
  • DSC_0823.jpg
    DSC_0823.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 64
Misia przedszkole to mam o rzut beretem integracyjne ,chłopaki do niego chodziły .Nasze przedszkolaki zawsze wygrywają lub są w czołówce różnych konkursów wokalno-instrumentalnych :-)czyli coś dla mojej małej :tak:,a link wrzuć coś więcej się dowiem:-D
Z innej beczki dziecię dorwało kalosze pół dnia w tym chodziła rozebrałam ja do kąpania ,a ona uciekła wdziała je na nogi musiałam ja dość długo przekonywać ,że trzeba zdjąć i ,że buty nie uciekają.Po kąpaniu zażyczyła sobie ich znowu i poszła spać z gumiokami w objęciach:crazy:

Azula - ciesz się, że w objęciach a nie na nogach ;)
Majuska - ale tak z niczego? Wskakuj do łóżka, prześpij wqrva, jutro będzie piękny, optymistyczny i ze wszech miar pozytywny poniedziałek!

Witam się po kolejnym miłym dniu, przed kolejnym cieżkim dniem (i tu chyba nawet diler od Flo nie pomoże:no:)

Majuska - bardzo mi się podoba Szira w Twojej stylizacji, ale wiesz, ona ma loczki, więc musiałabym jej tą grzywkę codziennie wyciągać na prostownicy:-D więc chyba nie przejdzie ;-)
Co do karnego jeżyka to niegłupi pomysł, chyba też będę musiala coś takiego wprowadzić:sorry: nagrałam ostatnio film z "nietoperka" Kacpra (rzucanie się na podłogę i walenie w nia rękami i nogami:szok:) bo mama nie wierzyła mi, że on się potrafi tak zachowywać - u niej to zawsze super grzeczne dziecko:no: co ciekawe, Kacper głównie strzela fochy jak jesteśmy obydwoje z P. - jak jest sam, z którymś z nas to faktycznie jest grzeczny :tak:
misia - no to Kubuś nieźle dał Ci do wiwatu:sorry: i ani Wandzia też, może pełnia sie zbliża?

Spotkałam się dziś z przyjaciółkami - dziewięciomiesięczny Jasiek nadal nie wzbudza wielkiego zainteresowania Kacpra...;-)

wiecie co mnie najbardziej irytuje ?????
te spojrzenia kiedy dziecko ryczy !! no qrwa mac przecież nie stosuję wobec niego przemocy - mimo że mam ochotę łeb od kadłuba oderwać !! - ale nie !! nic z tych rzeczy.
Jestem złom i wyrodnom matkom :-p i jak dziec mi robi rzut to stopę podkładam pod łeb i niech leżakuje... tylko ile można tak stać i czekać??
Dziś np jakaś pani coś mruczała do kasjera nt. biednego obdzieranego ze skóry dziecka (pani nabyła dwie limonki i wódeczkę). A pan na kasie rzekł: że też go gardło nie boli. To mu powiedziałam, że jeszcze trochę darcia przed nim i się nie pomyliłam ok. 300 metrów darcia do domu + darcie w chałupie. Ziemniaczki się w tym czasie ugotowały.
Mam nadzieję, że mu przejdzie ten etap :-D wcześniej niż później bo zwariuje :-D

reklama
Hejeczka,
Wanda odkupila swoje wczorajsze winy spiac cala noc grzecznie bez przelazenia do mojego lozka. Wyspalam sie porzadnie :-D
Moje dziecko sie nie rzuca, nie macha raczkami... staje pionowo szytwna wypinajac brzuch i otwiera syrene serwujac mi wrzasko-piski :baffled: Dosc tolerancyjni Anglicy z usmiechem mijaja nas na ulicach zagadujac do koszmara. W domu trafia mnie nagly szlag i omijam szerokim lukiem albo wysylam na dywanik. Wrzask bywa nieuzasadniony, majacy konkretne podloze lub jest to wymuszacz i najgorzej ze wtedy nie mozna sie dogadac, bo dziecko gluchnie kompletnie.
Flo daj namiary na dillera prosze.... powinnam cos brac zawsze pod wieczor zeby dotrwac w zamiarze pokojowego zakonczenia dnia bez mordu i duszenia :-D
Pije kawe we wzglednym spokoju, bajki leca w TV :-D

Do góry