reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej, z dna piekieł...
Coś mnie dopadło - sądząc po objawach to jakaś grypa żołądkowa. Ledwie żyję i leżę, nie mam siły się podnieść ( a jak wstałam, bo nikt oprócz mnie nie zakropi psu uszu, to jeszcze skręciłam nogę w kostce.)

Nawet nie miałam wczoraj siły nic kliknąć, więc dziś nadrabiam:

Angelka - buziaki dla Stasia! Sto lat!
Andzike - fajnie Kacperkowi z tymi krótkimi włoskami! dzielny, że tak zniósł tą maszynkę, u nas by chyba nie przeszło... a konieczność postrzyżyn zbliża się wielkimi krokami.
Queenie - witaj i rozgość się.
Ollena - rozmawiałam z moim wetem o Poli, napiszę Ci PW w tej sprawie, coby tu nie śmiecić.
Zoyka - wyrazy współczucia. To prawda, życie jest cholernie nietrwałe.

reklama
Dzieki Flo! Łapy juz biale, normalnego koloru ale pekniecie nadal jest i czuć.. ona tego nie wygryzla wydaje mi sie, tylko pęklo samo:(

Zoyka współczuje, niestety śmierć jest częścią życia. a samo życie jest nadal delikatne, kruche i ulotne.
Flo polecam na skręcenie: bandaż elastyczny, arnikę (wyciąg do kupienia w aptece) no i wszelkie żele i okład z lodu.

Witam sobotnie
Zoyka-przykro mi z powodu Cioci.Odchodzenie bliskich osob jest okropne.FLo-duzo zdrowia.
Klaczku-super,ze Karol juz bez bez goraczki.
Anka-zazdroszcze tych kwiatkow w ogrodku.
MIsia-nas dzis ZOsia biegala chyba pol godziny po mieszkaniu w samej gorze od pidzamy i a czapie zimowej i za zadne skarby swiata nie pozwalala sie ubrac, ja moglam sobie gadac i prosic, nawet posunelam sie do przekupstwa i nie pomoglo, dopiero T wkroczyl do akcji to laskawie pozwolila sie ubrac i nawet zjadla sniadanie przy swoim stoliczku.
W Warszawie dzis super pogoda, piekne slonce bylo i 7 stopni.2 razy zaliczyliczylismy spacer , Zosia sie wybiegala, teraz padla i spi, a ja musże wykombinowac cos dla Niej na drugie danie bo mojego i T nie tknela.

Heloł :-)
P. zabrał dziś Kacpra na jakiś turniej łuczniczy :szok: od paru godzin jestem sama, wysprzątałam mieszkanie, pojechałam do babci na obiad, przygotowałam wszystko na ciasto drożdżowe i sama nie wiem co ze sobą zrobić:-) ale nie narzekam, nie narzekam, cieszę się ciszą, jakże miłą po codziennym domu wariatów:tak:
Zoyka - bardzo, bardzo mi przykro... trzymaj się :zawstydzona/y:
queenie - witaj i zostań z nami na dłużej :-) mi też do 40tki jeszcze trochę brakuje, a mimo to mnie dziewczyny przygarnęły:tak: czytałam, że bywasz na Polach Mokotowskich, ja mieszkam na Ochocie, rzut beretem od Pól :tak: I faktycznie, piękną dziś mamy wiosnę! :-)
Flo - współczuję skręconej kostki i choróbska:-( kumulacja jakaś qrna... :no:
misia - zdjęcia obejrzałam, jestem pod wrażeniem Jego Szparagowości! :-D boski jest Kubula :-)

Wczorajszy dzień w klubiku, tym razem na sportowo, zaczynam dochodzić do wniosku, że moje dziecko nie byłoby nieszcześliwe w żłobku... :sorry:
Zobacz załącznik 608912Zobacz załącznik 608913Zobacz załącznik 608914Zobacz załącznik 608915Zobacz załącznik 608916Zobacz załącznik 608917

Nie "pochwaliłam się" - wczoraj znów wyszłam z roboty o 19... :no: i zapowiada się, że tak będzie przynajmniej do końca lutego, idzie oc....ć... :wściekła/y:

Andzike przykro mi ale z tych fot tak właśnie wygląda, że w żłobie odnalazłby się świetnie :-D A w ogóle mam koncepcje, że z dziećmi jak z kotami: potrzebne im jesteśmy do dania pełnej miski, wyczyszczenia kuwety i podrapania za uszkiem :eek: a tak to świat wzywa :-(
Wydoroślał Kacper - może to ta dorosła fryzura ?

Andzike - Kacperek wygląda ślicznie! Elfik mały! Bardzo mu ładnie w tych krótkich włoskach, a pysio mu się jakoś zmieniło, uroczy facecik!
Chyba rzeczywiście w żłobku czułby się świetnie.

Nie to co moja menda - jak ostatnio wysłałam z tatą do wyszalni, żeby mieć chwilę spokoju to zamiast się bawić przykleiło się do szyby jak glonojad i wołało "mama"...

Majuska - bardzo fajne to akwarium. I ma ogromną zaletę, że suche jest.
Anko - Wanda taka wiosenna na tych zdjęciach!

Ech... czuję się jak wyrżnięta ścierka. Żebym tylko Maksa nie zaraziła, martwię się bo on świeżo po szczepieniu.

Wróciłyśmy z Reala zakupiłam buty zimowe ale jeszcze zima ,a jakby jednak była wiosna to na przyszły rok będą no bo wyprz po 30 zł .Amelia szalała na trampolinie ,a ja z nią :crazy:.Spotkałyśmy nasza pediatrę zaraz poznała Amelkę choć raczej do lekarza nie chadzamy mówi ,że mała chyba nie choruje bo nie przychodzimy.Bardzo fajna lekarka :-)można z nią pogadać i jest taka przystepna .Jak mała zapisywałam do lekarza był wybór między nia ,a inna do która chodzili chłopcy wybrałam ją (tamta no cóż nie za bardzo:no:) ,a tej nie znałam ale dobrze zrobiłam.
Andzike Kacper zadowolony i może już iść w szeroki świat:tak: szkoda ,że u nas nie ma takich klubików
PS Zoyka przytulam:-(

reklama
Flo zdrowia! oby Maksia ominelo bo to cholesrtwo.. i ta kostka :/

Adzike na pewno Kacperos by sie w zlobie odnalazl.. to my matki sie stresujemy najbardziej i nie odnajdujemy sie bardziej jak dzieci...

Do góry