reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Ollena spia :-) 1-1,5 godziny dziennie swietego spokoju, czas na zrobienie obiadu i ogarniecie balaganu by potem balagan powstal na nowo.
Misia zapomnialam! ta koncepcja z kotem jest doskonala.... miska, kuweta i czasami drapanie za uchem w ramach pieszczot :-D

O dokladnie Ania.. uwielbiama ta cisze. Nie ma, braklo. Nawet jak wczoraj wstala o 6.30 to nie bylo mowy o spaniu w dzien.. w lozeczk darcie, krzyki, walenie w sciane. Oj przykro mi z tego powodu:-( o 5 musialabym ja budzic zeby poszla spac.. nie jestem gotowa na takie poswiecenie.

Jak pisałam Amelka tez smokuje nocą .Rano wymownie mówi "oddać" i oddaje smoczka który sobie wisi i czeka na spanie.Przy wózku też jeszcze smoczka mam używamy czasem w sytuacjach gdy potrzeba ciszy np dziś mi zasnęła w sklepie zaczęła marudzić dałam smoka i padła.(Tak Ollena śpi około 1,5-2 godziny).Kiedyś dziecko smoczka odrzuci ale mnie widok takiego podrostka ze smokiem się nie podoba dlatego unikam go za dnia .Chłopakom zabrałam smoka jak mieli po 6 miesięcy.Amelia dopiero około 5 zaczęła używać ale jak miała koło roku zabierałam w dzień i dawałam tylko do spania.

Ja nie zabieram, bo kim ja jestem zeby jej zabierac cos ulubionego jakby mi ktos jaska chcial odebrac to bym rozerwala.. tak samo jak Patryk. Od zawsze mial jasia i do usypiania go mietolil i doil usta (nigdy nie chcial smoczka).. do dzis chodzi wszedzie z jaskiem i jak zasypia to doi usta i w nocy robi to samo chwilami. Takze nie ma sensu:)
Aha, nie ma bata zeby Mia usnela na spacerze, w samochodzie tez musialaby byc mega wymeczona. Ona wie, ze od spania jest lozeczko i cisza, ale juz pozamiatane. Obawiam sie, ze latem w trakcie upalow bedzie padala w ciagu dnia.

Oj, Andzike... Mleko trza bylo podgrzac. Ja dawalam wszystko prosto ze spizarni, czyli zimne - maka, jaja, (olej w kuchni stoi, to cieplejszy, cukier tez), ale mleko podgrzewalam do takiego ze czuc bylo ze cieplejsze od rak. Drozdze nie lubia zimnego, dobrze jest w ogole laczyc je z cieplejszymi skladnikami.

Raczej nie robię nic z drożdżami w kuchni (chyba, że mam jazdę na maseczkę na twarz), więc nie przyszło mi do głowy, że nie dogadają się z zimnym mlekiem:-D
Wyszło całkiem niezłe, chociaż niewyrośnięte, ale tyłka nie urywa. Spróbuję jutro jeszcze raz, może tym razem wszystko zrobię dobrze i ogarnie mnie zachwyt:tak:
Ollena - Kacper śpi ok. 1,5-2h w ciągu dnia.

Andzike, nie zeby dupe urywalo, ale jednym mnie kupilo - nie papram sie z ciastem. Lubie to, ze wciepam w miske, wymieszam i pieke.

reklama
Ja wczpraj robilam rogaliki, dzis juz ich nie ma. Robilam z dzemem, jesliby bylyby z nutella sama musialabym zjesc;)
Teraz mysle nad jakims ciastem czekoladowym ktore oczywiscie sama bede musiala zjesc;-)

Do góry