reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Flo podpisuje sie rekami i nogami pod tym co napisalas. Wspomnialam wyzej, ze Wanda kocha srubokret a lalki sa super zabawka.
Jako dziecko lazilam po drzewach, mialam czolgi i autka, klocki oraz nie mialam ani jednej lalki bo ich nie cierpialam. Wyroslam ze swiadomoscia ze jestem dziewczynka i kobieta a dobor zabawek mojej swiadomosci plciowej nie zaburzyl.
,

reklama
Flo dzięki, rozjaśniłaś mi w głowie, jakoś się nigdy wcześniej nie napatoczyłam na tego "gendera":-D..okazuje się, że u nas to jak najbardziej "jest w użyciu" , Paćka ma kilka resoraków, bawi się kombinerkami, bawi się w stacje dokujące, nawet ostatnio widziałam gdzies takie zestawiki do "jechania na szmacie" ( oczywiście różowe) i moja pierwsza myśl była - w życiu bym jej tego nie kupiła.

Aniu no własnie podaj kilka dni wczesniej już, bo ten lek ma takie działanie, on nie osłabia i nie ogłupia , tyle, że trzeba koniecznie ze trzy dni wcześniej podac, jak podasz w Sylwestra lub dzień przed to doopa, będziesz mieć jazdę:tak: My tak na prawde nie mamy kompletnie doświadczenia z tym, bo tyle co sie u nas pokazało, jak widać zjebiste opóźnienie jest w Polsce :-D

Ollena a ten wet co do niego chodzicie w IRL, to nie stosował leków przeciw pasożytom?? A Pola ma jakieś zmiany wokół oczu ?

Dziewczyny ja mam podobnie z telefonem, wczoraj zostawiłam go na całe popołudnie w kurtce w wiatrołapie, o 23 znalazłam a tam 10 nieodebranych:no:...mogli to byc klienci do styrzyżenia, ludzie w sprawie adopcji psów, no i dziś oddzwaniałam:sorry2:

Flo pamiętaj :-D
Flo powiedz w określonych kręgach to co powyżej napisałaś a nabiją Cię na pal, pal wbiją w stos a ów podpalą :-D
Majuska ja sama z siebie porzucam telefon ale nie wiem co gorsze: moje porzucenia czy dobranie się do niego przez Kubula. Namiętnie go wyłącza, wycisza, przestawia.

Ostatnia edycja:
Majuska on wie ze my ja regularnie odrobaczamy wiec nie pytal nawet o to. Pola nic wokol oczu nie ma, ma coraz wiecej na tylku i na pysku tez, takie czerwone placki.

Flo, napisalas dokladnie to jak POWINIEN wygladac ten ruch i z takim ja bym sie identyfikowala. Piszesz o "Jasiu" i "Marysi", ale daleko nie szukac - komentarze zdjec dzieci tutaj czy na FB - dziewczynki zwykle sa okreslane jako sliczne, "male ksiezniczki", "slodkie" itp. *******ety, chlopcy bywaja "przystojniakami", ale czesto po prostu jest cos o tym ze urosl, ze lobuziak... Komentarze dot. chlopcow czesciej odnosza sie do ich charakteru widocznego w mince, w spojrzeniu... Tak jakby napisanie o chlopcu ze jest slodkim niemowlaczkiem, stanowilo faux pas.
A to wydlubala kolezanka na "grubszych mamuskach" - ja sie polalam.
Co zmieniła ciąża? - KWEJK.pl

reklama
Klaczku ale do chlopca tez pisze sie, ze slodki i sliczny, tyle ze malo ktory chlopiec ma urode taka delikatna i dzidziusiowa. Moj Patryk mial i zaluje, ze juz nie ma bo zawsze mu mowili, ze sliczny, slodki, piekny itp nigdy nie uslyszalam, ze przystojniak! aa przepraszam, teraz slysze!
Prezent w deche!

Co do zabawek macie racje, bo wczoraj byslimy ogladac cos dla Mii i wszystko bylo, od kuchni po miotly, Patryk oczywiscie zazyczyl sobie kuchnie :-))

Mam przyjacilea od dziecinstwa ktory wychowywal sie z 2 siostrami, matka i walnietym ojcem. Blad rodzicow byl taki, ze ubierali B. w ubrania po siostrach, czyli brzyszczace rozowe getry, bluzki i rozne takie. Wszyscy nazywali go baba, tz chlopaki, bo z dziewczynami bawil sie swietnie, lalkami barbie i innymi babskimi rzeczami.
Dzis jest super facetem, z ktorym mozna pogadac o wszystkim, ktory zawsze podniesie mnie na duchu, wytlumaczy jak krowie na rowie kazdy byl blad i kazdy moj ból rozlozy na czynniki pierwsze tak zebym poczula sie lepiej. Rzadko sie widzimy ale dzwonimy a jak juz sie zobaczymy to nie mozemy sie nagadac. Taki typ czy duzo zrobilo 'babskie' wychowanie?

Mars uwaza, ze chlopaki nie placza, nie jecza, nawet jak ich boli. Mia moze wszystko, Patryk nie. Ja mu tlumacze, ze tak nie wolno a on ze naczytalam sie ksiazek i gadam glupoty.
Druga sprawa, ze powiedzialam mu nie raz ze widac, ze byl tepiony przez straszych braci i teraz ma kompleksy z tego powodu.

Do góry