reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej kociary!

Ja tez kocham koty wszelakie, rasowe tez szczegolnie MaineCoony i Ragdolle, przepiekne sa!

Andzike to pobalowalas :-) Ja dawniej kladlam sie o 4 a wstawalam o 5 ale teraz kladac sie o 23 juz mam bola, ze o 6 rano oka nie otworze... starosc i lenistwo i milosc do spania no i kwestia niemoznosci polozenia sie w dzien;)

Majuska
slyszalas u nuzycy u psow? moja mama cos tam wyczytala i mysli, ze moze Pola to ma.
Łapy wszystkie zajete, morda czerwona i pod ogonem to samo, zalamana jestem. Patyczki do wymazow juz do nas jada, zrobie jeden z lapy a drugi z okolic doopnych.

Andzike
powiedz mi w jakich sklepach kupujesz kozaki na zime? jesli w ogole kupujesz? zmierzylam setki par, 2 miesiace juz łaże za butami i nie ma na mnie zadnej dobre pary. Jak biore rozmiar 38 (nosze 39) to idealne ale oczywiscie male w stopie a jak biore swoj rozmiar to w kostce i lydce plywam, wygladam jak kot w butach. Pani w Clarksie wczoraj lapala sie za glowe bo zmierzylam WSZYSTKIE pary, nawet te wizualnie okropne.

reklama
Hello
No nie zeby to byl powod do chwalenia sie, ale jeszcze przed wylotem z Pl zdazylo sie kilka razy pojsc z kolezankami na tzw. balety w tygodniu, a po powrocie do domu (rano rzecz jasna), tylko prysznic, przebrac sie, zjesc sniadanko I do pracy. I caly dzien bylo Ok, dopiero wieczorem padalam.

Cześć Dziewczyny,

Jakoś tak te dni mi szybko mijają. Niby nie pracuję a czasu brak na poczytanie książki. A mam do przeczytania trzy.

Majuska - kot boski ! A jaki wielki.

Wczoraj byłyśmy na naszym muzykowaniu. Wyszłam wykończona. Prawie jak po aerobiku. Julka zupełnie odleciała. Jakoś nei bardzo ja interesowało co mówi P. Monika. co pokazuje i że inne dzieci są zainteresowane instrumentami i ślicznie wykonują to, co pokazuje PAni. Dzieci siedziały w kółeczku i z zainteresowaniem robiły ślimaki marrakeszanami, bawiły sie tamburynem i innymi instrumentami w rytm muzyki z nocy i dni. Julia tańczyła i biegała w koło nas jak szalona. Zainteresowała ja dopiero zabawa z ruchem czyli ciuchcia, naśladowanie zwierzątek i zabawa z wielkąąąą kolorową plandeką. Mam się martwić ,ze nie jest posłuszna czy olać ze bawi się po swojemu i cieszyć z tego ? Chyba olewam . Jest indywidualistką i już. Ma potrzebę tańca i ruchu.

Olena za ile kupiłaś w Ir swojego Nikona ?

Katrina ale to sie chwali!
Jakbym dzieci nie miala to by latalo, moglabym isc do pracy po imprezie a po pracy spac (tak robilam) ale teraz odpada.

Zoyka chyba 450 albo 499 nie wiem, bo Mars kupowal ale teraz sa tansze.

Maine Coon'y, ragdolle, ale i norweskie lesne, a syberyjskie... A Neva Masquerade? Przeciez cudenko! Generalnie podobaja mi sie koty dlugowlose, o dosc mocnej budowie, a zupelnie nie trawie "szczurowatych" orientow i kotow bezwlosych. Brrr... Nie podobaja mi sie tez splaskaciale persy i exotiki.
Moja ulubiona hodowla to Grey Shadow.

Ostatnia edycja:
Axa , bardzo możliwe że taki mezalians popełniono:-D..uroda urodą, ale mnie powalił jego charakter po prostu:tak:

Ollena no ba, oczywiście , że słyszałam o nużeńcu, dlatego też parę stron wcześniej napisałam CI, że moja wetka mówiła , żeby dać psu najpierw advocate na pasożyty ( działa m.in. na nużeńca ), a jak nie przjedzie to pobierać zeskrobiny, ewentualnie wymazy
Advocate dla psów - INTERAKTYWNY KATALOG WITAMIN i LEKÓW

mam jeszcze w Łańcucie takiego rewelacyjnego Maine Coona - Andy się nazywa, rudo-beżowego, cudo i charakter rewelacja, mogę sobie z nim robić co zechcę, czekam kiedy przyjdzie to mu fotę pstrykne i Wam pokażę, a to moja dzisiejsza klientka:-D

DSCF5790.jpg

Załączniki

• DSCF5790.jpg
    DSCF5790.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 40
Majuska a co Ty z nią robiłaś ? Ludzie przynoszą świnki do fryzjera ? Naprawdę ? :szok:

J mi opowiadał, że klientka mu opowiadała ze kupili dzieciom świnkę. Obudzili sie i były dwie świnki. Po jakimś czasie zrobiły się cztery . Tylko te małe jak je się brało na ręce piszczały wiec poszli do weta na usg. Okazało się ze jedna nie mają wszystkich narządów i teraz ta klientka musi iść je uśpić i przezywała to bardzo.

Odbiło mi. Robię właśnie pierogi z serem na słodko ( drugi raz w życiu i się boję aby nie spaprać bo wtedy nie będzie obiadu)wyobrażacie sobie ,ze mój Jarek nie tknie ruskich ? Dla mnie to szok. A On wzdraga się na myśl o ruskich z ziemniakami is erem. Mars !

kostka_delicja_00.jpg
Apetyczne !

Wczoraj na FB jedna z moich znajomych napisała,ze jeśli ktoś z jej znajomych popiera takie coś jak gender to nie się wypisze z jej znajomych. Odpowiedziała,ze ja popieram. Wywaliła mnie. Żadna strata dla mnie, ale z drugiej strony ona :nauczycielka jez. polskiego, katoliczka ... i taka nietolerancja. Ona nawet nie rozumiem filozofii gender jeżeli napisała takie głupoty. Nie dziwie się w sumie. JAk ostatnio byłam w kościele ksiądz tez gadał z ambony o gender i różowych paradach. Kościołowi zależy na takich niekumatych . Sorry, ze znowu o kościele ale po jej wyczynie po prostu się nad tym chwilę zatrzymałam i zamyśliłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka..ja nie wiem co to ten gender.:szok:..czy jestem debilem nieukiem ???:confused: wytłumacz mi to w kilku słowach

Swinka była w środe w gabinecie, była tak brudna , śmierdząca i kłaki z niej garściami wychodziły ( ma jakis nadmierny łojotok czy cós takiego ), że zaproponowałam Pani swoje usługi, pani bardzo chetnie się umówiła i była dziś z tą świnką, wyszła zachwycona i zadeklarowała, że będa do mnie przychodzić.

aaa..zapomniałam Ci napisac wcześniej, może Julke jednak na jakieś zajęcia taneczne zapisać...no i plisssss...nie przejmuj sie tym , że dziecko robi to na co ma ochotę:-D

A ja wiem co to gender i uwazam, ze jak wiele innych "pomyslow ludzkosci", jest to chwilami przeginka. Bo poki uczymy dzieci, ze kobieta i mezczyzna moga wykonywac te same prace rownie dobrze (chcialabym zobaczyc typowa kobiete przy kilofie, swoja droga), jest ok. Kiedy moj synek bawi sie lalka - jest ok. Ale moj synek jest chlopcem i ma o tym wiedziec. Nie chcialabym zeby wyrosl z niego jakis Szpak, Madox albo inne metro-cudo.

reklama
Nie wiem co to te gender ??? i nie wiem czy popieram czy nie PS .A już wiem to znaczy domyślam się ,że chodzi o wychowywanie dziecka na "homo nie wiadomo"jak to małżeństwo co nawet nie chce podać płci dziecka ? Dla mnie to dziwne dziewczynka to nie chłopiec i mimo wszystko mamy trochę inne role do spełnienia.Amelka bawi się samochodami ale i moi synowie mieli wózek i lale .

Ostatnia edycja:
Do góry