reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Majuska - na Agasiowe nie wygląda... ani chybi Żaba puściła się z listonoszem.
Z przeglądem się by dało, gdyby się nie zgłosiło, ale jak już się zadzwoniło do ubezpieczyciela to pozamiatane. Tak czy inaczej ja mam optymistyczną teorię życiową: że takie pierdoły się dzieją, żeby nie stało się nic poważnego. I tak wyszliśmy z tego nie najgorzej ( kocham volvo!) - poszły blachy, plastiki i lampa, ale bebechy nie tknięte!
Anko - było coś takiego z zieloną herbatą dla psów...może znajdę gdzieś opakowanie, to podrzucę nazwę. Przypomniałam sobie jeszcze, że kiedyś widziałam psa po luminalu... zamiast się uspokoić dostał bzika i skakał w górę na półtora metra - york!

Edit: znalazłam:
http://nutri-science.net/kalmaid-for-small-animals/

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska - możliwe, nam to dali dla pokurcza, a jego się dało uspokoić tylko młotkiem ;)

Edit: a Florence dostawała Hydroxyzynę w syropie

Ostatnia edycja:
Hej!

Długo ostatnio siedze wieczorami i potem rano "worek":-D jadę zaraz tylko na jednego psa, ale kicha:no:

sie u nas liczy.... "siedem, ejt, najn, ten":-D

Hej,

POla dostaje Hydroksyzyne prawie regularnie i jakiegos specjalnego uspokojenia nie zauwazylam ale ona jest w domu spokojnym psem, nie szczeka, nie biega i nie szaleje wiec moze dlatego nie zauwazylam.
A Axel w PL nic nie dostaje w Sylwka ale wskakuje do lozka i to jedyny dzien w roku kiedy mama mu na to pozwala. Boi sie panicznie ale nie odpierdziela mu szajba ;-)

Flo
a to nie jest tak, ze jesli z faceta winy to jego ubezpieczalnia placi? wtedy to chyba nie ma nic do rzeczy Was przeglad.

Czesc,
Dziewczyny dziekuje za porady. Myslalam o czyms w rodzaju relanium zeby krokodyl zasnal i przespal spokojnie chociaz kawalek nocy. Trudno sie siedzi z 55 kg psa na kolanach gdy futrzasty ryj usiluje sie schowac pod moja pacha a do tego biedronka sprawdzajaca stan uzebienia piesia... Teraz jak strzelali to usilowal schowac sie pod sofa a ten mebel ma 2 cm szczeliny od podlogi:baffled: ladowal sie mi do lozka i kladl na mnie sliniac mi sie do ucha. Jest bardzo biedny i zal mi go bo jak wytlumaczyc psiakowi, ze te petardy do domu nie wleca i nie wybuchna :baffled: Majuska ma racje, ze jemu raczej sie nic nie poprawilo i nadal jest pukniety na umysle :-D tylko na niego mlotek to zbyt male narzedzie, raczej gazrurka bedzie pasowac :)))
Wczoraj huknelam sie w kopytko i zastanawiam sie od jakis 12 godzin czy zlamalam palec czy tylko stluklam bo spuchl i mi sie nie miesci w stopie i boli dosc porzadnie. Oczywiscie domowy geniusz mowi zebym poczekala co sie bedzie dzialo, ale wczoraj wieczorem tez tak mowil z czekaniem do rana :-D
Zoyka u nas tez lalki kroluja i jest bujanie, usypianie, karmienie i usilne podawanie smoczka. Wanda bawi sie tak od dosc dawna i zdecydowalam sie na kupowanie jej zabawek tego typu skoro inne leza i zbieraja kurz z roztoczami. Do tego na topie sa takie drewniane puzzle i uklada je namietnie, ma akurat ze zwierzetami ale poszukuje tez innych wzorow. Jezdzik ciagle jest super zabawka, koszyk na zakupy sluzy do przewozenia pluszakow :) Biedrona nie bardzo lubi rysowac i budowac z klockow, woli tanczyc i spiewac.
Zapraszam na pozna kawe :-D

Ostatnia edycja:
Hallo Kobitki!
Majuska piękny kocio :) To pers, myślałam, że jakiś brytyjczyk długowłosy :)
Ja od rana dym w szkole Kaca skręcałam:crazy: Mój młody chodzi na 8 w czwartek bo ma rano WF. No i ok, tylko że ostatnio jak moje dziecko przyszło do domu w zeszły czwartek grzało się pod kołdrą zmarznięte, bo się okazało że pani jak szli na sport rozmawiała długo z koleżanką. I się dowiedziałam, że jak przychodzą do szkoły pani każe im zdjąć kurtki, czapki itp, wziąć worek z wf i picie i idą na sale gimnastyczną. Tylko żeby dojść na tą sale muszą wyjść na dwór, i przejść całe boisko (kibel też mają na dworze) innej drogi nie ma bo to stara szkoła.
Dzisiaj poszła i prosiłam panią żeby ubierała dzieci,a ona oburzona, że nawet 5 minut na dworze nie są:baffled: no to jej, że później tacy zgrzani wracają a dziś tylko -1, a ona dalej oburzona, że tam nie ma (w tej szatni) miejsca na kurtki! W końcu z łachą kazała się im ubrać.
Chyba mam rację co? Czy jestem nadgorliwą mamą?

Axa oczywiscie, ze masz racje! a kobieta ma tupet ze jeszcze ma czelnosc sie klocic! Pinda! ciekawe czy cos wskurasz czy dzis tak zrobi a pozniej bedzie to samo... zawsze mozesz isc wyzej!

Ania no Ty masz bydle i trza go uspic na Sylwka;)

Bylam w Lidlu, kupialm te portki x2 dla dzieci, Mia przymierzc nie chciala bo sie bala, ale jak juz ubralam jej na sile to biegala do domu i sie cieszyla, wyglada jak balwanek Buuli ;-))

reklama
Do góry