azula
Fanka BB :)
Kłaczku tak bez wkupnego .Coś się opuszczasz w obowiązkach.La Luna witaj :-).A ja jestem za tym by w kościele było nawet kilku ludzi ale by byli to ludzie wierzący.Niestety wszyscy jesteśmy ludźmi z różnymi ułomnościami.W krajach muzułmańskich to bez wyjątku wszyscy byśmy co piątek walili głowa o glebę jak nie to chłosta lub więzienie ,a za apostazję kara śmierci.Gdzieś czytałam artykuł,że mimo wszelkich wad katolicyzmu to właśnie ateiści powinni ten kościół wspierać najmocniej.A np europejscy muzułmanie wyjeżdżają do Syrii by tam mordować chrześcijan oczywiście finansują to takie kraje jak muzułmańskie Emiraty Arabskie itp.Chrześcijaństwo naprawdę nie jest złe i po wiekach wraca do swoich korzeni.A na religii dzieci niczego złego się nie naucza .No chyba ,że ktoś z jakiegoś podręcznika wyrwie zdanie z kontekstu.A chrzest dziecka nie wierzących rodziców jest bezcelowy.Ochrzcić się mogą sami na własne życzenie..Zoyka Amelka to mnie ciągnie wręcz do kościoła jak obok przechodzimy to ja muszę ją przekonywać,że dziś nie..Ollena ,a Patryk jak większość ludzi będzie szukał Boga jak go nie znajdzie wśród bliskich pójdzie do obcych i tam mu własne wyobrażenia przekażą i może to być zupełnie Ci kulturowo obce wręcz niemiłe.