reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej!
U nas wirusolandia:sorry2: wczoraj cały wieczór "w pałę" , Paćka nie mogła zasnąć, dusiła się katarem i kaszlem, wykorzystałam wszystko co mi do głowy przyszło i w końcu dąłam krople do nosa bo juz szlag nas wszytkich trafiał, od 5 dusiła się u nas w łóżku, no i siedzimy razem, ja nieprzytomna z bolącym gardłem, a Paćka z lejącym katarem i kaszlem koszmarnym:sorry2:

reklama
Majuska - póki piątek to idźcie obie do lekarza. Nie ze wszystkim poradzisz sobie sama. Paćka na 100 % podłapała od Ciebie.

Cześć tak w ogóle.

U nas piękna słoneczna pogoda.

Wczoraj byłyśmy z Jul;ką na muzykowaniu . Jak zwykle za krótko trwało. Potem poszliśmy na zakupy do Intermarche. Szkoła Yamaha jest ustyuowana przy największym centrum Handlowym, i dlatego co czwartek będę z tego faktu korzystała :)

Znacie ten sklep : http://dodomku.pl/ ?

chyba się skuszę na zakupy, bo ceny całkiem dobre.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Majuska wspolczuje! i dobrze zrbilas z tymi kroplami, ja uwazam, ze lepsza taka kropla dla dziecka jak duszenie sie cala noc. Dolacz do tego poduszke prawie na siedzaco, rozngieciony czosnek blisko glowy, Vick i bedzie good.

Majuska zdrowiejcie:tak:.Zoyka jak Ty piszesz,ze u was leje to u nas słonko jak z kolei u was słonko to u nas dziś nie pada ale jest szaro.Jakoś przeważnie odwrotnie.No oby taki typ pogody utrzymał się do wiosny.Zima dla mnie mogłaby być od 24 grudnia do 6 stycznia aby dzieci pobawiły się w śniegu .No toć jak wszystkie jesteśmy zwolenniczkami masła ,a ja dodatkowo tustego (swojskiego smalczyku) to możemy mieć luki w pamięci no nie ;-):-)

Uu... jakie tu pustki... :baffled:

No i siedzę w domu, Paweł jakies 100km od Warszawy, szanse, że dojadę na imprezę świąteczną (na co miałam nadzieję jeszcze godzinę temu...) całkiem się rozwiały:-(
Majuska - zdrówka dla Paćki!

Ja też kocham masło, margaryny nie znoszę.

Czesc, ja dzis bez weny tworczej ale widze ze pustki dopadly BB wiec pewnie nie tylko mnie dopadl kryzys literacki :-D
Majuska zdrowiejcie szybko, na katar tradycyjnie masc majerankowa i wysoko poduszki
Zoyka korzystaj z tych zajec, to super pomysl a i sklepy blisko :-p
Andzikie nie ma tego zlego co by na dobre... Mars wroci i razem do lozka hopsiup :-D
Moja nieco mlodsza kolezanka okazala sie byc w ciazy i ciesze sie razem z nia, co prawda USG za dwa dni potwierdzi prawidlowosc ciazy, ale tak fajnie wysadzilo jej brzuszek w ciagu tygodnia :))) a tydzien temu jak sie widzialysmy to jeszcze sladu nie bylo. Trzymam za nia kciuki zeby wszystko poszlo ok, to 13 tydzien :-D

Hejka, mam wrażenie, że Paćka troche lepsza, ale zobaczymy. Aniu zastosowałam cały asortyment pomysłów na katar, maśc majerankowa, sól morska do nosa, wapno, wysoko poduchy, piżama Oilbasem skropiona, ale dusiła się, wyjątkowo zjadliwe wirusiska żłobkowe są:no:

Ollena pytałam o te wymazy, może byc wymaz w transporcie tak do 24 godzin i raczej w chłodzie, takiej lodówkowej temperaturze, musiałabys sobie kupić taki zestawik do wymazu, pewnie są w aptece, (ewentualnie ktoś Ci może wysłać z Polski) i pobrac Poli z łapy. A tak wogóle to moja wetka pytała czy miała zastosowany mocny lek na pasożyty , u nas daje psom Advocate, dopiero jak to nie da efektu to wymazy, no i zmiana karmy, ale to to chyba wiesz....

Flo co do robali, jeżeli odrobaczasz regularnie i dobra tabletka to podwajanie dawki po 2 tygodniach jest już "sztuką dla sztuki" wg 2 wetów, których pytałam ( nie były to konowały;-) )

Andzike poddaj sie prądowi, skoro nie dojedziesz na imprę to najwyraźniej nie było to konieczne dla Twojego dobrego samopoczucia;-):-)

reklama
wpadam zameldować że żyję
czekam na męża, który wraca z roboty
mój synek wczoraj okropnie mi przeszkadzał w pracy - miałam coś tam do podmalowania - więc dostał płótno i pędzel i w rezultacie namalował pierwszy w życiu obraz. I od razu był to rzut na głęboką wodę, bo farby olejne. O ile właściwie zrozumiałam twórcę obraz przedstawia ślimaka.

Majuska - zdrowiejcie, biedactwa.
Z tymi tabletkami to racja, ale mnie się ostatnio obsunęło z regularnością, po prostu zapomniałam i dlatego myślałam o ewentualnej powtórce. Jednak wyszło na to że powtarzać nie trza.
Andzike - wieczór w domu z własnym mężczyzną też może mieć zalety. Sushi zrobione? ;)

Masło, zdecydowanie masło. Margaryna nie ma wstępu do mojego domu.
Maks jest fanem masła. Bierze z szafki chleb albo bułę i stoi pod lodówką wykonując gest smarowania. A potem zlizuje masło, a chlebem karmi psy.

Do góry