reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Katrina - ja zakatarzonemu dziecku skrapiałam łóżeczko i okolice Olbas oil albo olejkiem citronellowym, wydaje mi się że to trochę pomagało udrożnić nosek.
Biedny Kubuś.

reklama
Flo - ja wieszam na ramie naszego łóżka pieluchę, która skrapiam Olbas Oil, to nawet mi udrażnia nos, ale on ma taki gęsty katarek i on mu trochę zalega tak głęboko w nosku. Zobaczymy jaka dzis będzie nocka.

hełoł :-)
współczuje Ci Katrina - ustaw nogi łóżeczka wyżej może będzie się Kubie lepiej spało ?
nie lubię jak Kubula ma katar :-( i wtedy śpi na mnie :baffled:
po awarii netu działa mi nader penisowo - strony się albo nie ładują w ogóle albo ładują i ładują i ładują ....

Moje maleństwo coraz starsze:-) 100_2003.jpg100_2022.jpg100_1976.jpg

Załączniki

• 100_2003.jpg
    100_2003.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 66
  • 100_2022.jpg
    100_2022.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 58
  • 100_1976.jpg
    100_1976.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 52
Hełoł :-)
Azula ucałuj tego swojego Łobuziaka.
Katrina przyłaczam się do Flo - jak nocka ??
Kubula sie obudził z katarem :-( lecę po maść majerankową i olejek :-( echh jak nie urok to ...
A teraz zamknął bramkę do siebie, biedna Bazylia siedziała w foteliku :-D zaczął jej czytać książeczkę :-D

misia nie nogi lozeczka wyzej przy katarze tylko wyzej pod glowe zeby katar splywal w dol a nie np do uszu. Wiec ze 2 poduszki pod glowe.

Katrina jak noc? Wiesz Mia tez nienawidzi jak jej cos robie kolo nosa ale to dla jej dobra, trzymam glowe i wciskam 2 krople do nosa, sw spokoj. Do tego smaruje Vickiem, wycisniety czosnek kolo poduszki, mac majerankowa i da sie zyc, ale krople naprawde robia dobra robote. Te dla dzieci np trzeba psikac kilka razy na noc a te dla doroslych raz wieczorem i do rana spokoj:)

Cześć Laseczki!!!!!

Tak to ja mogę - żyć nie umierać!! Od chyba października pomieszkuje u nas koleżanka, która po nowym roku wraca do Pl. I z ta właśnie koleżanką poszłyśmy wczoraj do innej koleżanki. Położyłam mężowi dzieci spać (znaczy się razem je położyliśmy, żeby mógł spokojnej oglądnąć kolejną porażkę naszej re prezentacyji), a my sobie wolne zrobiłyśmy. Po drodze zahaczyłyśmy o Lidla, co by nabyć winko i tak się "rozerwałam nieco".
Gdy wróciłyśmy do domku (dokładnie 23.02) dzieci wraz z tatusiem spały grzecznie. Dostałam SMS-a z zaproszeniem na górę, oczywiście z zaproszenia skorzystałam (nie jednokrotnie hihi) i spałam do rana!!!!!!!!!!!! Kuba ładnie przespał noc - co mnie bardzo cieszy.

Flo, Misia, Ollena - Kuba dziś ładnie spał, więc nie mogę narzekać, choć katarek jeszcze trochę ma.

Misiu - Kubula śpi w łóżeczku turystycznym i akurat od strony główki są kółka, więc gdybym cos podłożyła, to pewnie zjechałyby. Poza tym mały tak się kręci w trakcie spania, że główkę ma raz od tej strony, raz tam, gdzie powinien mieć nóżki, a czasem zupełnie na ukos, zatem nie bardzo jest sens podnoszenia, bo za chwilę okazuje się, że zamiast mieć podniesioną wyżej główkę, to jest nóżkami do góry.
Pomijam już fakt, że śpi na klęcząco z dupką do góry.

Ollena - Vick nie mogę używać, bo Alinka i Kubuś mają po nim uczulenie.

Miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

katrina Ty sex maszyno!!!!!!! chyle czola! :-))) Zazdroszcze wieczorku, ja wlasnie dzwonilam do przyjaciolki, juz nie moge sie doczekac naszych wyjsc! :-))
Czyli Kupa szaleje podczas spania, moze mu przyczep poduszke do glowy co by ciagle mial wyzej i z poduszka wedrowal po tym lozku ;-))

reklama
Katrina - no to super! Miło, że Kubuś wyczuł sytuację i grzecznie spał ;-)

U nas noc nienajlepsza, Maksio obudził się i popłakiwał. Nie był całkiem rozbudzony, ale coś go męczyło - podejrzewam zęby. No i nie spałam, bo odkopywał kołderkę jak go próbowałam przykryć, więc czekałam aż uśnie na dobre.
W ogóle dziś jest z jednej strony hiperaktywny ( skoki po parapecie z zawijaniem się w firankę) a z drugiej na nie. wszystko źle. Nie chciał dać sobie zmienić pieluchy, nie chciał dać zapiąć bodziaka, nie chciał założyć bluzy z wilkiem, którą wczoraj kochał namiętnie i nie chciał zdjąć. Przy próbach założenia skarpetek był szybszy w zdejmowaniu niż ja w zakładaniu i z wściekłością ciskał skarpetkami. Ten sam los spotkał czapkę.
Naprawdę w trzy osoby mieliśmy trudności z zapakowaniem go w ubranko. Ale potem się uspokoił, z godnością zasiadł w wózku i pojechał z babcią na spacer. A ja idę lepić samosy.

Do góry