reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Karol nie wiem czemu. Nie jadl nic, czego by dotad nie probowal, z reszta jadlam to samo. Dzis juz ok, wiec chyba to byl jednorazowy (s)exces. ;-) Po wyczynie Rajmunda jeszcze mnie szok nie opuscil, aczkolwiek rozwalil mnie stwierdzeniem, ze kupil te bo byly jedyne w rozmiarze. Ciekawe co by kupil, gdyby byl wybor... Ale butek fajny - skorkowy, miekka podeszwa, szkoda ze na rzepy, ale trudno.
Z "urwana d..." mamy do czynienia, kiedy cos pierdyknie w krzyzach i co prawda mozna sie ruszac, ale juz schylic albo cos podniesc to juz nie. No i boli. Inaczej to sie nazywa syndrom "maz pral nad wanna i tak zostal". ;)

reklama
Ollena Staś i o 10 czasami wstaje :) Ale najwcześniej to jakoś tak 7:30.

Kłaczku toż to taki facet to skarb! A mnie wczoraj szwagierka przyniosła te kozaki z lidla, bo poprosiłam ją by mi kupiła i powiem Wam, że są cudne! Leciutkie, mega ciepłe. Bardzo jestem zadowolona, Stasiek mniej, bo ledwo założyłam mu to kazał sobie zdjąć :)

Angelka , no nie będzie chłopak chodził w listopadzie w śniegowcach przecież, mądrala z niego:-D mamę ucałuj ode mnie i Paryska wymiziaj :-) ..i miłego leczenia tatuśkowymi spacjałami:-D

Katrina a Ty masz już te śniegowce quechua dla Kuby ?

Kłaczku powiem Ci, że sie troszke wystrachałam tym "urwaniem dupy" tfu, tfu, tfu;-)...dobrze, że to "tylko" krzyże;-), zdrówka dla Karola:tak:Tata zuch:-D

Byłam na rozpoznaniu w przedszkolu, jest git, tzn. dopiero w marcu będzie się bachora zapisywać, pani Dyrektor przemiła, ponieważ mieszkamy o jeden dom za daleko, aby móc do tego przedszkola przynależeć rewirowo, zasugerowała, że rodzice jak mogą to przemeldowują dzieciaki do Rzeszowa i wtedy jest spoko, oczywiście, że możemy bachora przemeldować, bo wciąz mam tam swoje M-2, obecnie mieszka w tej gminie w której należy sie nam dofinansowanie do żłoba;-) W Polsce wszystko jest możliwe:-D

Angelka zazdroszcze takiego spania, ja pobudki mam miedzy 6-7 zazwyczaj i dlatego chodze spac z kurami czyli najpozniej 22.30. Inaczej nie nadaje sie do zycia przez caly dzien, bo gdy Wandzia drzemie w poludnie to wtedy szaleje porzadkowo. Na szczescie nigdy nie mialam problemow zeby przy niej ugotowac obiad a teraz biedronka bardzo mi pomaga w kuchni podajac najrozniejsze rzeczy potrzebne do obiadu i co dziwne rozumie doskonale, gdy mowie: podaj ziemniaka, odloz talerzyk itp.
Majuska Ty sie ciesz, ze jest wyjscie z sytuacji w postaci przemeldowania i bedziesz miala przedszkole :-D W Polsce wszystko jest mozliwe :))
W ramach porzadkow na pietrze spotkala mnie mila niespodzianka, bo pojawil sie pan od mycia okien I wypucowal mi wszystkie z zewnatrz; zarowno na gorze jak i na dole chociaz na parterze pomylam zaraz jak sie wprowadzilismy. Pan zainkasowal za 6 okien cztery funty i bylam w szoku ze tak malo a przy okazji poprawil urwana rynne chociaz Robert chcial sam to zrobic. Ma byc znowu za 3 tygodnie :-D

NIe, nie, Majuska. Jakby to byl temat zwiazany z ciaza (cholera, dalej mi sie dziwnie pisze "ciaza" w kontekscie mego organizmu. :-D), to ja bym nie byla taka na luzie. Szczerze mowiac to bym pewnie wcale nie byla. Ciazy nie czuje w ogole, troche mnie cycki pobolewaja tylko, nawet nie muli juz. Luzik. Za to d... czuje swietnie i to jest tak na granicy "pierdyknelo i juz sie nie rusze".

Łeb mnie boli, przywaliło mnie robotą, na zewnątrz mokro i ponuro.

Ollena - mnie tam ganz egal czy mi działa na podświadomość, nadświadomość czy co inne - ważne że działa. Uwielbiam espresso - gęste jak smoła, czarne.
A wieczorem rytualnie robię sobie (mężem) czajniczek earl greya i usypiając bachora delektuję się herbatą. Bez teiny nie ma życia.
I żadnego cukru, a fe!
Anko - Biedrona szalona! Szkodnik mały. No ale oni wszyscy tacy są. A, miałam Ci napisać - w którejś Agacie Christie jest piękne wyjaśnienie dlaczego psy nie cierpią listonoszy: otóż dlatego, że taki listonosz to natręt co ciągle wraca i się kręci przy drzwiach, ale nigdy nie jest wpuszczany do środka. Stąd dla psa prosty wniosek - nie jest to ktoś mile widziany. Pozdrów serdecznie Tabriska.
Kłaczku - no no, to się Rajmund wykazał ! Współczuję urwanej d... i egzorcyzmów. A co do ciąży - oby tak dalej - luzik!
Angelka - ojoj, przykre przeziębienie. Ale perspektywa leczenia miła. A tego że Staś sypia do 10 to nie będę komentować. Nasz rekord to okolice 8.
Zoyka - fajne te zajęcia. Maksiowi by się podobało, zaczyna być bardzo wrażliwy na muzykę, każe włączać płyty, jak mu się coś nie podoba to każe zmieniać. Muszę mu poszukać podobnych zajęć.
Majuska - w tym kraju to rządzi ten na O. Całe szczęście, że możecie bachora wymeldować od siebie :-). Muszę się dowiedzieć jak to u mnie wygląda, bo bachor mój jest zameldowany tam gdzie ja, czyli mniej więcej w centrum miasta. Ale takich full płatnych przedszkoli to też dotyczy rejonizacja?

Hejka

Melduję się ledwo żywa. Kuba ma katar, który momentami nie pozwala mu spokojnie oddychać w czasie spania (zwłaszcza jak się ma paszczę zatkaną zatyczka typu smoczek). 1,5 godziny nad ranem wyjete z życiorysu.... Kubulas teraz odsypia, a ja... niestety nie mogę, bo mam jeszcze jedno dziecko, które nie chce dać się zaciągnąć do spania.

Majuska - Magda nie kupiła mi butków, bo akurat nie było rozmiaru, może to i lepiej, bo ja kupiłam dla Kuby ocieplane buciki tutaj i do wózka spokojnie nam wystarczą, a na przyszły rok zobaczymy może kupimy w Decathlonie, a może w Lidlu. Za to strój już do mnie leci.

Klaczku wspolczuje bolu krzyza... musi byc uciazliwe przy dziecku :(

Ania nie ubolewaj nad pobudkami, no co Ty! Ja budzik nastawiam na 6.30 zeby Mia nie spala dluzej, bo wtedy spac nie chce w dzien albo chce np ok 12 a to u niej nie wchodzi w gre bo wtedy szaleje do pozna. Chodzi spac o 19 i niech wstaje o tej 6, jest ok byleby wieczory byly w ciszy;)
Ja tam nie zazdroszcze pozno wstajacych dzieci bo wiem, ze wiaze sie to z wieczorami pelnymi dzieci ;)

Katrina wspolczuje kataru Kuby, ale ja w skrajnych sytuacjach kropie na noc moimi kroplami, odrobine oczywiscie a odtyka nos na cala noc.

Flo expresso jest mega! tzn ohydne ale stawia na nogi expresowo. Pamietam w NY po imprezach po przespaniu 1h rano w pracy (cofee shop) pilam expresso, dolewalam tylko mleka waniliowego, zatykalam nos i szybko jak lekarswo ;))

Mars pojechal kupic auto.

Wlasnie byla kupa na nocnik!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć,

My dzisiaj zaspalismy. Tzn Jarek zaspał. Wstałam o 9 ,poszłam do pokoju a J pyta czy spac nei mogę. No to mówię zobacz która godzina bo o tej godzinie już spać nie mogę.

Okazałos ię ze o 10 miał być w Koszalinie. No to na szybko tez się zabrałam do koleżanki. Wróciliśmy niedawno ale za to z kuchnią, wózkiem spacerówką, odkurzaczem i torbą puzzli. A to wszystko dla Julki :)

Miejsca brakuje . Chyba pozbędę się łóżeczka Julkowego. Tylko co z nim ? Na tablicy wystawić razem z materacem ?

Angelka - zajęcia trwają niestety tylko 45 min i kosztują 110 zł/mies. Zdrówka :)

reklama
Ollena - Kuba ma po mnie awersję do robienia mu czegokolwiek przy nosie. Jedyne co mi pozwala zrobic, to posmarowac mascia majerankowa pod noskiem przed spaniem.

Do góry