reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Czesc,
Majuska a Packa jest gryziona czy tez potrafi uzyc swoich zabkow zeby sie bronic?
Zoyka idz z mama do lekarza, przyda sie na pewno Twoje wsparcie.
Andzike i do spania koniecznie majteczki z golfem zeby sie odizolowac od ssaka :-D

Wyspalam sie niemozliwie, albowiem Wandula przespala cala noc nawet bez jednego pisniecia i jeszcze chrapie a wczoraj tez zasnela bez dzikich rykow i histerii. Chcialabym zeby zawsze tak bylo...
Zamowilam do domu skrzynke na listy wieszana na scianie, bo listy wrzucane przez drzwi wywoluja atak szalu Tabriska, ktory chce zezrec listonosza a nie mogac goscia siegnac msci sie na korespondencji szatkujac ja na drobne elementy. To nieco utrudnia czytanie :baffled: poza tym istnieje ryzyko, ze kiedys jednak mu sie uda i trafi zebem jakies palce grzebiace we wrzutniku zamontowanym na dole drzwi a to juz jest malo zabawne, gdy zrobi komus krzywde.
Zapraszam na kawe!

reklama
Dzieki dziewczyny za kciuki Polowe ;)

Mia zrobila 3 razy siku na nocnik! kropla w morzu ale wie o co chodzi bo pokazuje i siada :-))))

Cześć,

W nocy lało a od rana była paskudna mgła. Teraz jest lepiej.

Majuska a Packa bardzo pogryziona ? Ona potrafi się odgryźć ?

Olena no to super. Teraz powinno juz gładko pójść nocnikowanie.

Co do Mamy. Teraz tylko musi odebrać wyniki. USG brzucha ma wyznaczone na 25 listopada dopiero. Mam nadzieję ,ze dzisiaj odbierze wyniki. Rozwolnienie dalej ma.

Aniu to może nareszcie się unormalni i Wandzia będzie spała ciurkiem do rana. Trzymam kciuki.

Zoyka nie licze na to, zreszta nie odpieluszam jej, poprostu bawimy sie w te nocnik. Odpieluszanie calkowite zostawiam na lato:)

Olena i dobrze robisz. Wg mnie to jedyna słuszna metoda. Przez zabawę a nic na siłę. Samo przyjdzie.

Ostatnio koleżanka dawała mi rady o nocnikowaniu. Opowiadała jak to jej mama uczyła robienia od razu do kibelka jej chłopaków. Siedzieli w WC godzinami, czytała im książeczki, opowiadała bajki - żeby tylko załatwili się tam. Czy to jest normalne ? Nie.

Zgadzam sie, ze nienormalne.
Moja babcia caly czas mi powtarza, ze musze juz zaczac bbo jesli zaniedbam jak moja kuzynka (tez zaczela ok 1,5roku) to Mia bedzie miala problem jak Kalinka (2,5 roku) i nadal bedzie robila w pampersa w tym wieku... toz to zaniedbanie bo my robilysmy na nocnik w wieku 9miesiecy!

Ja mojej mamie tez tłumaczę ,że co z tego ,ze ja jak ponoć 6 miesięcy miałam koope robiłam na nocni .Ja jej na to cyt"bo uciec nie mogłam;-)".I tłumacze ,a jak zmusić dziecko do chodzenia w wieku 6 miesięcy czy 10 czy 13 jak ono jeszcze nie gotowe lub mówić bo inne dziecko już potrafi.No czas na naukę czystości to od 1,5 roku do 3 lat i każde dziecko samo ma własny czas.U nas ani razu jeszcze w nocniku nic nie było poza tym razem jak musiałam do badania mocz mieć to ją wtedy zaspana i siedząca na nocniku nosiłam(jakby nie to to by zwiała).Sama chętnie siada ale niestety na sucho:-(

reklama
Zdaje sie ze sezon klesk nas dopadl... Wczoraj padla mikrofala, dzis zauwazylam, ze Karol cos mi sie na rece pcha, nie chce isc sam. Doznamal oswiecenia, sprawdzilam mu butki - ciasne. Wyrosl z butow w 2 miesiace. :no: Myslalam, ze dochodzi w nich do kozakow, ale mowy nie ma - sa za krotkie, pewnie go cisna. Kolejny "drobny" wydatek, bo mlodemu buty staram sie kupowac skorzane, dobrej jakosci. A potrzebny nam teraz trzewiczek taki przejsciowy.
Tak, marudze ale nie prosze o wspomozenie. :-D

Do góry