reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hello, wygrzebałam się właśnie z pościeli pełnej okruszków bloku czekoladowego :-D
A tak serio - wczoraj po wizycie na grobach "z mojej strony" pojechaliśmy do rodziny Pawła i wróciliśmy 2h temu... :sorry:
Kacper wczoraj nie spał do 17, potem padł na dwie godziny, wstał i ... czarował do północy :baffled: żeby jeszcze potem spał całą noc albo chociaż dał nam pospać dłużej - noł łej, chyba nie mógł się odnaleźć w nie swoim łóżku, budził co chwilę, a o 6 rano uśmiechnięty i zadowolony postanowił zacząć dzień :baffled: milczeniem pominę to, że o 2.30 wszystkich poderwał na równe nogi dźwięk budzika w radio w kuchni, który Kacper "przypadkiem" ustawił...
Umordowały mnie te dwa dni, mieliśmy zbyt duże natężenie rodziny z obydwu stron na m2 - głowę mam lekko kwadratową :eek:Teraz chłopaki śpią, a ja relaksuję się z browarkiem:-)

Tradycyjnej sałatki jarzynowej szczerze nie znoszę:no: za to uwielbiam tą z tuńczyka - z jajkiem, kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym, cebulą czerwoną i majonezem - miodzio :-)

majuska - trzymam kciuki, żeby Karolek niczego nie wywinął, może faktycznie wydoroślał i jakoś się ogarnął :tak: co do stylizacji Paćki - musiała wyglądać bosko:-D masz jakieś fotki czy skupiałaś się na tym, żeby nie zabić Marsa? ;-)
Kalosze uwielbiam :-D mam dwie pary - jedną "elegancką" wyglądającą jak oficerki, drugą zwykłą na psie spacery - fioletową ofkors:-D
kłaczek - trzymajcie się i mocno przytul Karola, dobrze, że jesteście w domu, tam teoretycznie najbezpieczniej :-) zdjęcia w przebraniu widziałam na FB - bosko wyglądał :-)
Flo - serdeczne wyrazy współczucia z powodu zasikania chałupy - i zazdrości z powodu kupna zimowych butów - ta niewątpliwa przyjemność jeszcze przed nami... :baffled: I trzymam kciuki za jutrzejszy świt.
Aaaa... lisa ze szczęką ma babcia Tosia od jamników (uwielbiałam się nim bawić jak byłam mała) ale nie wiem czy odda... :eek:
misia - spanie do 11... ehh... kiedyś to była dla mnie weekendowa norma:-D to musiało być jakoś strasznie dawno temu... :confused2:
Zoyka - naprawdę fajne te czapki niektóre, ja się przekonałam do czapek ze 3 lata temu,nieważne jak wyglądam, ważne, że ciepło w głowę - moją ukochana jest zwykła czapa zrobiona przez babcię - z pasującym do niej kominem :-)

Nie wiem co jeszcze chciałam, zawsze jak wpadam po przerwie to mi mnóstwo rzeczy umyka :eek:

reklama
ups to mało fajnie Kłaczku :-( wytul, wyściskaj Karola może się uspokoi.
Majuska ja jarzynową jutro robię, może bez oldschoolowych dekoracji ale robię :-D
Flo trzeba zrobić dwie wersje kolorystyczne - albo jakiś neutral np turkus ? groszkowy ?
Azula ja wiem że to klasyka ale kieszeń by mnie bolała okropnie. mam mniej markowe gumioki do kolan a teraz poluje na takie w lidlu albo w biedronce do kostki - znajoma takie ma i jej ich zazdroszczę szczerze.
Flo jakie te buty nabyłaś ????

Ostatnia edycja:
Hej !
szlag trafił planowane na dziś spanie do 11:-D

Misia w crocsie są fajne i od biedy przełknąłby cenę:-D, o np. te:
Crocs Crocband Jaunt | Wygodne kozaki damskie | Crocs Official Site
i wersja turkusowa pasowałby Ci np. do apaszki "dziś ubierał mnie tata " Kubuli :-D
chociaż te apaszki to ja wiadziałabym w jakiś takich oczojebnych seledynach i różach, ludzie muszą je zauważać :-D:-D

Flo ale właściwie to po co Ci ta lisia morda, przyznasz się ?? zrobiłas coś z Gjalpona ??:-)

Eeee Andzike zawiodłam sie na Was, myślałam że produkujecie Kacprowi rodzeństwo, a powód Twojej niebytności na BB był taki prozaiczny;-):-D Co do sypiania bachorów i nasza się ostatnio jakoś popsuła, uśpić ją na drzemkę dzienna to gehenna, a i wieczorem lekko nie jest, rano od 6 zwykle buszujemy:sorry:

Kłaczku mam nadzieję, że się uspokoiło ?

Chyba i ja wezmę na klatę dziś ta jarzynówkę, bo mnie smaki naszły okrutne:-) ale najpierw czeka nas wyprawa do GSu na zakupy, ciekawe w czym dziś bachor wystąpi:-D Przygotuję zawczasu aparat , bo wczoraj faktycznie w tym wqrwie nie miałam głowy, żeby go odkopać :-D

Wiem,ze te Huntery to bolą na same patrzenie po cenach.Ale nawet jakby nie wiem jak modne i tanie były to może podczas lokalnych podtopów bym je ubierała.Niestety kaloszki mi obrzydły w dzieciństwie w Bieszczadach ja oraz całe otoczenie w różnego typu gumowym obuwiu chadzało.Amelka ma na ten czas kaloszki w groszki ja jakieś seledynowe z czasów słusznie minionych oraz jakieś w brązie (mama mi skądś przyniosła).A co do przedszkoli to wygląda na to by tam pusto było bo jak ktoś spełni kryterium to jak zapłaci za przedszkole nie przeżyje i dziecka tam nie pośle ,a ten bogaty czyli mający tyle by związać koniec z końcem nie załapie się i problem państwowych przedszkoli przestanie istnieć bo z braku podopiecznych pozamykają je.No i nikt nie będzie narzekał na niesprawiedliwość :tak::angry:.Ja znów dziś sama tzn z córeczką .A ja tez w którejś z szaf znalazłam lisie zwłoki z pradawnych czasów bawi się pisiem Amelia.A Kłaczku ,Katrina ja tez nie lubię jak mocno wieje jakoś mnie to lękiem napawa:confused2:

Andzike, ja sie balam ze dach nam odleci wczoraj! Pomijajac juz doniczki z fuksjami. Ech... Dzis nadal dmucha, ale chyba juz nie tak, poza tym za dnia nawet wichura wydaje sie spokojniejsza.
Nie zrobilam Karolowi fotki jak juz byl przebrany do chodzenia - pod kamizelka mial czarna bluze z kapturem, walniete po oczami szerokie, czarne krechy (palcem umaczanym w sadzy z kominka :-D) i wtedy wygladal czadersko.
Krotkie gumiaczki to i ja zaczynam widziec w swoim wyposazeniu i powoli dojrzewam do zakupu. Jednak na slote nie ma to jak szczelny but.

Hełoł :-)
Kłaczku współczuje tego wiatru - tez nie lubię.
Majuska takie do kolanek mam właśnie :-pale a propos gumiaczków: zakupiłam swoje (ale nie huntery). Laska ode mnie z pracy stwierdziła że ogłupiałam że tyle kasy za nie dałam. Ona to sobie kupi w jakimś :świecie gumioka" - no dobra może ja rozrzutna jestem. Kupiła za ok 40-60 zł, po miesiacu słyszę że jej pękły - no bywa a że było deszczowo więc na spacer z burkiem bez gumioków ani rusz. Kupiła kolejne - wyjechała na wakacje - wróciła już bez - tym razem spód jej odpadł. Kupiła takie jak ja :-D
jak już to takie:
Georgie II
Kłączku coś dla Ciebie w stylu motocyklowym:
Kalosze GIOSEPPO - Fredolic 20620 Black | DAMSKIE \ Kozaki i inne \ Botki DAMSKIE \ Kozaki i inne \ Kalosze Gioseppo - sklep eobuwie.pl
ja chce coś w tym stylu:
Kalosze Tretorn - Saker Sommar 47-1660 | DAMSKIE \ Kozaki i inne \ Kalosze Tretorn - sklep eobuwie.pl
ale raczej wole dać 29 zł bo mniej więcej tyle dała moja znajoma za swoje.
tak myślałam o tych apaszkach :-D turkusowy napis na amarantowym tle :eek:

Hello niedzielnie :-)
Moje spanie do 11 też trafił szlag, ale dobry bachor dał pospać do 9.30 :-)
majuska - podziałaliśmy w czwartek:laugh2: wczoraj musiałam strzelić lekkiego focha, że Paweł stwierdził, że może zostaniemy u jego rodziny do niedzieli :eek: wszystko pięknie, ja bardzo lubię tam jeździć, ale jak go nie ma cały tydzień to wolałabym, żeby w weekend spędził czas z nami, a nie w garażu z bratem :wściekła/y: więc kategorycznie zaprotestowałam i wróciliśmy wczoraj :-D
misia - za oficerskie gumiaczki dałam coś koło 100zł, za to fioletowe spacerowe mam od jakichś... 25lat :-D:-D:-D i nadal są dobre na wielkość i poza jakimiś otarciami eksploatacyjnymi wyglądaja bardzo porządnie :-)
Zapomniałam wcześniej napisać, ale zapomniałam - narobiłaś mi mega smaka na murzynka, noszę się z zamiarem - ale póki co tylko z zamiarem.
kłaczek - dobrze, że już po wichurze... Ja to w sumie lubię się trochę "pobać" jak jestem bezpieczna w domu ;-)

Jakoś tak chłodnawo się zrobiło... :confused2: ale nic tam, lecimy na spacer.
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Cześć,

My już po drugiej kawie. Koleżanka pojechała do domu. Sałatka prawie zjedzona. Julka zdecydownie jest nieobyta z towarzystwem u nas w domu. Była nieznośna wczoraj. Próbowała byc w pierwszym planie i przebijac sie przez nasze rozmowy. Przez to byłam wykończona.

Misia , klaczku jestem w szoku ,ze są takie świetne kalosze !

Wczoraj była pogoda i nas okropna. Lało i wiało. Dzisiaj zdecydowanie lepiej.

Patrycja w różowym pudrowym płaszczyku i kaloszach musiała wyglądać obłędnie. A czapkę z wilkiem kwiatem miała ?:-D

reklama
Andzike, ja nie lubie wichury bo jest duza szansa, ze mi cos zdemoluje w ogrodzie. Burza sobie moze grzmiec i blyskac, ale wichurom mowimy stanowczo NIE.
Zoyka, niektore kalosze sa wrecz smieszne. Z wlosami? Przezroczyste?? Troche to dziwaczne. Ale takie wzorzyste, w jakies kwiatki, albo trawy to mi sie podobaja. Tylko ja nie wcisne nic z cholewa, wiec kombinuje cos krotkiego.

Do góry