reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

wieczorna drukarnia ? :-D

Był Karolek, milion tematów w 30 minut poruszyliśmy i pojechał na "stare śmieci" , przyjadą z Kaśką jak się wyśpią, czyli pewnie koło 15 jutro:-D Był oglądać Paćkę śpiącą i się przeraził jej "ogromem":-D...na razie jeszcze nie widział jak zachowuje sie na nieśpiąco:-p Na pierwszy rzut oka wygląda, że trochę faktycznie wydoroślał:tak:

Flo ja uwielbiam też jarzynówkę, muszę ją mieć na każde święta, masz ją zaklepaną na przyszły zlot:-D

Misia ja też się uchichrałam nad tym tlącym sie futerkiem:-D:-D..tak pomyślałam, że w takim zestawie skóra+ lis, jeszcze świetnie sprawdziłyby się jakieś białe kozaczki:-D

Sandy podziwiam za tort, zreszta wogóle ja podziwiam wszystkie piekące, bo szarlotka sypana i sernik na zimno to szczyt moich mozliwości:-p:-D

A Andzike gdzie, wciąż w ramionach Pawła ??:-):-p

reklama
Zoyka nie dodajesz selera, jajek ? robię bazę: warzywa gotowane + ogóry i groszek (chyba że m. chce kukurydzę :-D) a tuż przed podaniem por, jabłko - bo ciemnieje i jaja i dopiero doprawiam. Ziemniaków nie daję.
U mego m. na wigilii jest zawsze. A w domu robię kilka razy w roku. Ostatni raz na wielkanoc.
W tym roku nie zrobiłam flaków (z boczniaków) na 1 listopada. Co roku robię, ale wysłanie m. po boczniaki zakończyłoby się tragedią :-D
Zoyka sos robię prosto nader: mięcho obsmażam zwracając uwagę żeby nie było grudek - wyciągam z gara. Potem cebulę drobno posiekana szklę, nieco czosnku ale nie za dużo + tarta marchew (czasem łodyga selera naciowego pokrojona drobno). Jak to się poddusi to wrzucam mięcho i znów żeby smaki przeszły a potem pomidory - latem bez skóry i odpestkowane świeże, zimą z puszki albo takie ze słoja przeciery. No i się dusi. Potem przyprawy i już. Czasem odkładam część bazy - dorzucam fasole, jakieś chilli i mam kuchnie tex-mex ;-)
nie lubię gotowców.
czasem jak mam więcej czasu to kiszę buraki na barszcz :-D
Majuska pewno Andzike i Pawełek okruszków z bloku szukają w pościeli też :-D
a kozaczki to oczywista oczywistość :-D

Ostatnia edycja:
Misia - selera daję i nie wyobrażam sobie bez ziemniaków. Jajek nie daję. Przetrenowałam z samym groszkiem , z kukurydzą i najlepsza jest groszek+kukurydza+ fasolka czerwona :)

No to robię tak samo właściwie ten boloński tylko naciowego nigdy nie dawałam.

alez piękne czapki.Szkoda ze wyglądam w czapkach jak idiotka http://avaro.pl/firm-pol-1308137373-Kamea.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pamiętam jak chodziłam do koleżanki w odwiedziny świąteczne i u niej zawsze była warzywna w salaterce wygładzona, polana majonezem. Do tego dekoracja - kwiaty z marchewki a środki z groszku, liście pora :-D
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://pozytywnakuchnia.pl/files/2012/01/salatka-z-jarzyn.jpg
tylko zamiast pietruszki sterczał por :-D totalny old school.
kurcze nie lubię ziemniaków w sałatce, może dlatego że w ogóle nie przepadam za ziemniaczkami?
http://www.codogara.pl/8802/dekoracje-wielkanocne/
tu jest cudna dekoracja: jarzynowa z kurczaczkami na wierzchu :-D zrobię taką na wielkanoc.

Ostatnia edycja:
pamiętam jak chodziłam do koleżanki w odwiedziny świąteczne i u niej zawsze była warzywna w salaterce wygładzona, polana majonezem. Do tego dekoracja - kwiaty z marchewki a środki z groszku, liście pora :-D
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://pozytywnakuchnia.pl/files/2012/01/salatka-z-jarzyn.jpg
tylko zamiast pietruszki sterczał por :-D totalny old school.

Klasyka:-D :-D

Nie daję pora:sorry2:...seler być musi, wiadomo po co:-p, lubie selera ogólnie, daje jajka i troszke ziemniaczków, to taka tradycja z domu rodzinnego, mają być i koniec, nie daje fasoli , kukurydze tak, szczypiorek i natkę pietruchy, jabłka tez jako ostatnie , jak się zabełta to nie zciemnieją.

Zoyka coś by wybrał z tych czapek, ja uwielbiam takie co mi te boki na uszy zwisają, dziś na cmentarzu pomyślałam, że brak mi czapeczki, bo tak kilka razy zawiało, jestem bardzo czapkowa, ale od kilku lat dopiero:-)

Mąż zaprasza mnie do spania,w ięc chyba pójdę, baj :-)

Misia, Flo - ja osobiście nie miałam tej wątpliwej przyjemności oglądania owego znicza i słuchania bardzo "stosownej" melodyjki, którą wygrywał, bo to było juz w czasie, gdy mieszkam w Irl, ale pamiętam jak czytałam tytuły artykułów w necie - skandal, itp. Tez sobie od razu wyobraziłam jak "wstają..." masakra, ktos ma zdecydowanie czarny humor, żeby takie rzeczy robić.

No ja jarzynową to robię bez selera, cebulka albo por, jajka, ziemniaki, marchewka, groszek, ogórki i jabłko (to ostatnie niekoniecznie). Niby ta sama jarzynowa, a jednak u kazdej inna.

Wielka dyskusja na temat najprostszej sałatki:-).Każdemu smakuje w innym wydaniu ja nie przepadam za kukurydza w owej sałatce daję jajka ,a wersja wzbogacona puszką tuńczyka w oleju tez smaczna ale nie wiem czy to jeszcze wtedy sałatka jarzynowa:eek:Wczoraj poszliśmy jeszcze pod wieczór było już ciemno bo teraz jest ciemno:-(na cmentarz.Amelce wszystkie SIIIII i lalki(figury) bardzo się podobały.Dziś M w pracy ,a do mnie ma przyjechać siostra.

hełoł :-D
mam mega, hiper genialne dziecko :-D
godzina 8:53 me dziecię się OBUDZIŁO i mówi: tata tata ... tam
JA cóż musisz wstać :zawstydzona/y:
Pan Monsz : no nie mogę się wyspać - miałem pospać dłużej :-(
JA: jest prawie 9

oczywiście pytanie brzmi: DLACZEGO JA
:-D
na co mega geniusz Kubula rzekł: tata tam, mama aaa tu ...papapa
i tak pospałam do 11 :tak::tak::tak:
Pan mąż aktualnie :zawstydzona/y: w ramach protestu siedzi piatkę świnkę p. w klo :-D
cleardot.gif

Phi! moje dziecko obudzilo sie o 6:30. Odwrocilo moja glowe w swoja strone, ignorujac zupelnie fakt, ze skreca mi kark. Potem otwarlo mi oczy. Recznie, palcyma. Stwierdziwszy ze juz mam otwarte, zasmialo sie radosnie, przytulilo, powiedzialo "moojaa, mooojaaaa". Na pytanie kogo mama kocha najbardziej na swiecie, odpowiedzialo ze "Kalola", po czym zameldowalo "kapakalasiebie". I kto tu geniusza hoduje? Ponadto informuje, ze dzis ukladajac wieze z klockow, ustawial po 8-9 i dopiero robil wielkie sru... :-D:-D:-D

reklama
Do góry