reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

o jak ja nie lubie porankow. Wszystko mi podchodzi do gardla. Och ,by juz byl ten 13 tydzien. Z wielu powodow.

Flo
- super ze dziecie tak dobrze plywa. My tez zaczelismy babyswim jak Maxi mial 4 miesiace. Potem zrobilismy drugi stopien i trzeciego juz nie bylo. Wiec chodzimy sami. Niestety stwierdzam ,ze im Max starszy i bardziej swiadomy to sie bardziej boi. Ale wode uwielbie i mam nadzieje ,ze mu tak zostanie.

Dziekuje za mile przyjecie. Wszystkie piesni odspiewane i odtanczone.
Widze ,ze wy tu psiary wszystkie. Ja milama psy cale zycie do czasu wyniesienia sie do tego dziwnego kraju. Ale nadal rozice w Polsce maja i siostra ,ktora tez tu w Uk jest. nie zazdroszcze dziewczyny glownianych spraw :)

Te z dzieci ktore zdazylam obaczyc u was same slodziaki. W ogole takie roczne ,dwuletnie dzieci to chyba najladniejsze sa.

Zoyka- polecam ,zlobki ,przedszkola czy klubiki. Moj chlop wysamodzielnial ,zaczla uzywac sztuccow, rozgadal sie nieziemnsko. I wiecie co on mowi w dwoch jezykach. W przedszkolu i do taty po angielsku i do mnie po polsku. ALe ja pilnuje i tylkko po polsku do niego mowie. Julcia sliczne i z tego co czytam to az garnie sie do ludzi. TObie potrzeba czasu i chwili wytchnienie. Kto jej dostarczy takich zabaw ,tyle roznorodnych zajec. Tam pracuja pedagodzy ,oni wiedza co robic z malymi dziecmi. Nie rozumiem co ci zatrzymuje.

Sandy -niezle szczescie w tym Netto :)

Ok, ogarniam sie na ploty do sasiadki ,ktora niedawno powila dziecie do tego jest polozna a wmoim obecnym stanie warto dbac o takie znajomosci.

Moje dziecko urode dostalo po mezu gdyz rodzina jego lekko wymieszana z hiszpanami jest.

reklama
Hełoł :-)
Dzien doberek jeszcze z lozeczka. To starsze wlasnie pojechalo z tata do szkoly, a ja z Ksieciuniem sobie lezymy....
Katrina jak ja CI zazdroszczę :-D
Kubula miał jakieś nerwowe spanie, budził się non stop dobrze, ze go wzięliśmy do naszego łóżka bo dziś bym była trupiakiem a tak to jestem tylko pół-zombiakiem :-D

Witam w samo południe! :)

Leia witam! :)

Flo my też antybasenowi bardzo. Ja to jeszcze ja, ale nie wyobrażam sobie mojego D. na basenie. On nawet na plażę jak już pójdzie to w jeansach :-D A zazwyczaj jak jedziemy nad morze, to ja na plaży, a on w miasteczku na piwie w ogródku :)

Majuska
wpadaj do Łodzi, co? Parysek i Fido chętni na ostrzyżynki :) A później jakieś piwko? :)

Zoyka i do której Julka buszowała wczoraj?

A ja ledwo usiadłam przed kompem, słyszę nawoływanie z pokoju Stasia. Lecę, widzę cały regał wywalony, i Stasia, który mówi: "o mama babagan" :)
Mamy diagnozę SI, nic nowego się nie dowiedziałam w sumie. :) Na pewno źle nie jest.

Cześć,

Nie powiem żebym się wyspała. Julka rządziła do 23 ! Nie wiem co się jej stało ale od kilku dni o tej porze właśnie chodzi spać. Nic nie mogliśmy obejrzeć i dla świętego spokoju włączyłam o 22 bajki z nadzieją ze uśnie a ona z zaciekawieniem oglądała do 23.

Andzike jej, współczuję sprzątania Nelkowego g...a. Nelka teraz siedzi całymi dniami w domu sama jak Mama jest z KAcprem u siebie. :(

Flo - rewelacja tym pływaniem Maksia. Niesamowite co piszesz o jego umiejętnościach. J mnie męczy o basen ,ale jak pomyślę jak będę się prezentować w stroju kąpielowym... odchodzi mi ochota i do tego potem suszenie loków Julii.

Azula - Twoj M jest jaki jest, jednak juz tyle lat razem i nauczyłaś się go i z nim.

Widziałam z profilu Anki ze logowala się kilka dni temu na BB. Przykro ze nie napisała kilku zdań.Od sierpnia cisza. Szkoda.

Wybieram się po południu z Julką na imprezę Halloween:szok:

Sąsiadka przyniosła mi zmielone mięsko z okoni z boczkiem dla Julki na kotleciki. Ostatnio nie chciałam okoni bo brzydzę się to patroszyć no to sąsiadka sama wypatroszyła, zmieliła i tylko kazała usmażyć. No to usmażę. ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Misiu - ja ostatnio cos soe tak z synusiem pokladam. 2 dni temu wrocilam z pracy I tak od 11-13 pospalismy, Wczoraj po poludniu od 15.30 - 18. A dzis rano nie jechalam do pracy, odprawilam tylko Alinke I wrocilam pod kolderke. Ale u nas juz sie zaczynaja takie skoki cisnienia I zmiany pogody I Kuba tez to odczuwa.

Zoyka, a za co się przebieracie ??:-D

Angelka chętnie bym wpadła, na prawdę ja bardzo lubię podróżować i odwiedzać znajomych :-D zupełnie nie rozumiem dlaczego tak rzadko teraz to robię:-(...no i Wasze psiaki postrzyc, rarytas :-D ciekawe kto by posprzątał ten cały włochaty babagan:-D

Maję dziś wystrzygłam , bo miałam wolne przedpołudnie, stała "jak na ścięcie":-D

DSCF5378.jpg Flo kurna myślałam, że już nic tam nie będzie w tle, a tu jednak kosz na kłaki się załapał:rofl2:

Jezooo..ide zaraz do gabinetu, a potem mam jakieś strasznie włochate shihtzu:confused2:

Edit : ...aaaaa..bo myślałam, ale zapomniałam napisać, Flo, jak tam kocurzysko Pani Matki ??

Załączniki

• DSCF5378.jpg
    DSCF5378.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Andzike, przyjmij wyrazy wspolczucia... U nas ostatnio ktorys ogon nie trafia do kuwety i miewam zasrane okolice kuwet. Szczescia mego nie opisze.

Wrocilismy od lekarza. Mlody nie siura na slodko, wiec nici z bimbrowni. Wszystko wskazuje na to, ze hektolitry plynow jakie przez siebie przepuszcza, to tylko taki behawiorek. Kurde, a ja co godzine przewijam dupsko z pelniutkiego pampera... Malo dziwne, bo jak zrobilam mu rozpiske, to wyszlo ze on pije 10-12 kubkow na dobe. Kubeczek ma 250ml.

Majuska, on juz tak bardzo nie zre jak zarl - przycial sie. Owszem, nadal wcina ten 400g serek, ale jada 3 posilki podstawowe i 1, czasem 2 przekaski. I nie jest to juz wiadro czegos, na przekaske wchodzi normalny jogurcik 150-200g. Sniadanko to jedna duza kromka, albo klapsznitka z chleba tostowego np. Przestal tak duzo jesc. No i wyciaga go bardzo, robi sie taki chlopczyk. Widze jak urosl - dawno nie bylismy na placu zabaw, a wczoraj poszlismy i na drabinke, na ktora ostatnio jeszcze nie dawal rady wejsc bo pierwszy szczebel jest za wysoko, teraz juz sie wspina.

reklama
Majuska - malowanie i przebieranie miało być na miejscu ale tatuś ma wazny komp do naprawy bo piekarnia stoi...

klaczku cieszę się ze z Karolem jest OK. Martwiłam się o tą cukrzycę.

Do góry