reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Uuuu.. Znowu na poludniu... Ja mieszkam w Keadby, czyli... Ujscie Humber, port w Hull, to leciutko na poludnie mamy miasto Scunthorpe, tuz obok plynie Trent, a ja tuz nad Trentem, po drugiej stronie rzeki. Najblizsze wieksze miasto to chyba Doncaster by bylo, albo Goole, Grimsby...
Max jest sliczny i jest niemal rowiesnikiem Karola - odrobine starszy tylko.
Tez mam nieciekawa, bolesna historie - takie zycie. Wazne jest to, co nam sie udaje i tego sie trzymajmy. Ty 8 tydzien teraz?

reklama
Leia - MAx cudny ! Radosny i śliczny ? Po Tobie czy po Tatusiu ? :)

Najgorszy pierwszy trymestr. Trza wytrzymać. A gdy ja byłam w Twoim wieku..............to urodziłam Julkę. :)

Witam wieczorową porą.
Leila rozgość się.
A u mnie dziś mega niespodzianka-byłam z Majka w Netto i po zapłaceniu okazało się ,,że jestem 300-setnym klientem ,a że dziś Netto otworzyło w PL-300-ny sklep to 300 setny "zakupowicz" w każdym Netto dostawał prezent-tj. 30 produktów-wielgachna 20 kg torba żywności ,słodkości ,chemii i kosmetyków osobistych.
Chyba wiedzieli ,że to będzie40-tka bo dostałam krem /zmarszczkom:-)
Byłam z młodymi na wywiadówce ,teraz one mają kolacje a ja wieczorną kawę

Hej
Maksio mi dzisiaj postawił dzień na głowie. Po pierwsze w nocy urządził dwie pobudki, więc dziś tylko espresso utrzymywało mnie przy życiu ( a biorąc pod uwagę zepsuty ekspres - bo przecież zaprawdę, nie ma potrzeby wiercić panu mężowi dziury w brzuchu żeby go odwiózł do serwisu, on przecież wie, że ma to zrobić, świetnie wie, od dawna wie - było trudno o wystarczająco duże ilości wystarczająco mocnego espresso). Po drugie - drzemkę dzisiejszą w ciągu dnia odbył w dwóch odcinkach, z godzinną przerwą. W związku z czym jak wstał, to trzeba było czym prędzej wrzucić do samochodu i jechać na basen, bo groziło że nam przepadną zajęcia. Obiad zjadł w samochodzie. Odmówił założenia kurtki. Po powrocie z basenu tkwił przed szafką z pieczywem, wyciągał chleb, bułki, chrupki chlebek, suchary, wszystko po kolei kazał smarować masłem i karmił tym psy.
Jutro, obawiam się, nie popracuję, bo moja mama jutro operuje kota ( nie osobiście, odstawia do weta) więc jej nie będzie.
Andzike - ja rozumiem, że wizja kredytu jest straszna, ale z drugiej strony dobrze pamiętam jak jakieś 10 lat temu było naprawdę krucho z kasą i Adam sprzedał parę rzadkich płyt ze swojej kolekcji. To był jego pomysł, jego decyzja, przetrwaliśmy dzięki temu najtrudniejsze chwile, ale do dziś czasem wspomina te płyty. Część mu się udało odzyskać, ale nie wszystkie i czasem słyszę " no, a tego nagrania mi brakuje, bo wtedy sprzedałem temu a temu..." Może więc znajdzie się jakiś inny sposób na tego Tourana niż sprzedawanie motoru Pawła?
Zoyka - no i co, szukasz dalej jakiegoś żłobka? Rozważasz jakieś inne opcje?
Leia - cześć! Fajnie, że jesteś, świeża krew nam dobrze zrobi bo tu takie kółko wzajemnej adoracji na tym wątku ;-)
Śliczne chłopię ten Twój Max!
Sandy - fajnie Ci się udało z tym Netto. Wieczorna kawa, mówisz? A co, zamierzasz pracować po nocach?

Hełoł :-)
Witaj Leia :-) słodki Twój Max.
Flo nie wiem od czego mam zacząc Ci współczuć ... brak kawy z ekspresu ? operacje kota Mamy ? dzisiaj czy jutra ? Czasem są takie "fajne" dni.
Zoyka - publiczny żłobek to miejsce dla wybranych :-( w ramach polityki prorodzinnej oczywiście. Poszukaj na początek czegoś na część dnia.
Sandy - gratulacje :-)

reklama
Leila - witaj i rozgość się :-) Mnie też dziewczyny przygarnęły do siebie i bardzo mi tu z nimi dobrze :-) Max bardzo przystojny!
Sandy - dobra passa wraca, po problemach z samochodem teraz przytrafiło Ci się coś fajnego:-D gratulacje!
Flo - ja też współczuję ciężkiego dnia, fajnie, że udało Wam się w tym wszystkim wyrwać na basen :tak:
moim zdaniem nie ma konieczności sprzedawania motoru, samochód możemy kupić tańszy, nawet jeśli wzięlibyśmy kredyt to nie byłby on za wielki, ale wydaje mi się, że to dla Pawła sprawa dziwnie pojmowanego męskiego honoru :baffled: wyraziłam swoją opinię, powiedziałam, że nie chcę, żeby motor sprzedawał - nie chcę, żeby za jakiś czas tego żałował:zawstydzona/y:
Misia - mi też możesz trochę współczuć, zresztą wszystkie możecie - dziś po powrocie do domu myślałam, że padnę, Nelka się rozchorowała i malowniczo zasrała cały przedpokój...:no: Nie wiedziałam co mam najpierw robić - otwierać okno, wyrzucić z domu psy, zbierać gó...o z podłogi czy ratować Kacpra, który koniecznie chciał wyjść z wózka i mi pomóc :baffled:

Do góry