reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Uuuu... majuska, faktycznie masz przes...y weekend :sorry: na szczęscie jutro już poniedziałek :-)
Czekamy aż Kacper wstanie i idziemy na jakiś spacer - piękna jesień za oknem.

Zoyka - na początku ja gotowałam i zostawiałam mamie do odgrzania, z czasem mama stwierdziła, że woli robić to sama:zawstydzona/y: Mama jest z tych co uwielbiają zakupy, nawet w warzywniakach, zawsze wypatrzy coś świeżego, wyjątkowego, coś na promocji :-D często jest tak, że wracam z pracy i jeszcze na mnie czeka ciepły obiad - nie powinnam narzekać, nawet pomimo jej grzebania w szafkach, układania na półkach, przekładania rzeczy "bo tak jest lepiej" itp. A jednak narzekam... :zawstydzona/y:
misia - tak szczerze, to ja bym chciała, żeby moja mama miała SWOJE życie, bo mam wrażenie, że ona żyje głównie naszym i nawet w weekendy domaga się szczegółowych relacji co / gdzie/ kiedy... :zawstydzona/y:

Wrzuciłam maciupeńkie pato na GZ :-D

reklama
Majuska wspolczuje i zdrowia zycze!
Biszkopty jak najbardziej bo cukier stawia na nogi, tak samo trza pic slodka herbate! dawniej byla opinia, ze gorzka ale trza slodzic przy takich akcjach!

Ja nie wypije gorzkiej. :-D:-D

Melduje ze mlodego wysle na Ksiezyc, albo do Abudabi. Dzis w nocy, nie dosc ze mnie spanie wyszlo kolo 3, to jak juz zaczelo mnie zbierac i "juz byl w ogrodku, juz wital sie z gaska", obudzil sie syneczek i... siegnal po swoja ksiazke, ktora czytalismy wieczorem. I "czytal" ambitnie z godzinke. Opowiadal sobie obrazki, pokazywal mi rozne rzeczy. Nowa ksiazeczka okazala sie bardzo wciagajaca.

Majuska ale w takich przypadkach trzeba sie wrecz zmuszac do slodkiej herbaty, nie ma ze boli!
A biszkoptow zjedz nawet cala paczke!

U nas tak cieplo, ze w krotkich rekawkach smigalismy, szok!

Kuurcze! Kupilam malemu nocnik. No, mial juz nocnik, ale okazuje sie ze duze dziecko na zwykly sie nie wysika bo mu armatka wystaje do przodu w pozycji tak nisko kucajacej. Kupilam wysoki, taki tron... Ok. Nocnik gra jak sie nasika - mlody skumal ze gra, ale przeciez on nie bedzie do tego sikal! sciaga sedes, wyjmuje wkladke-pojemnik i palcem naciska styki. Gra? Gra!:crazy:

Majuska ale w takich przypadkach trzeba sie wrecz zmuszac do slodkiej herbaty, nie ma ze boli!
A biszkoptow zjedz nawet cala paczke!
Ollena cukier nie krzepi zwłaszcza jak masz sraczkę - to świetna pożywka dla bakterii które dzięki niemu są cudnie odżywione i zamiast zdychać rośną w siłę :-) wytłumaczyłam Ci Ollena dlaczego cukier jest BEEE ?

Ostatnia edycja:
Majuśka bidulo . Na pewno cukier nie jest wskazany przy biegunce. Sucharki, kleiki, banany - coś co wiąże wodę. I dużo płynów np herbatkę gorzką.

U nas mokra i deszczowa niedziela. Jula padła o 17 u sąsiadki i przeniesiona do domu jeszcze śpi. Czeka nas balanga do północy. Wczoraj też fikała radośnie do 22.

Dzisiaj na obiadek była chinszczyzna. Dawno nie jadłam tak pysznego makaronu z kaczką. Otworzyli nową knajpę u nas. Macie jakies dobre przepisy na chińszczyznę bez gotowych przypraw typu Knor przyprawy do dań chińskich ?

ten Enrique to stara sprawa. Swego czasu też płakałam ze śmiechu jak to słyszałam.

klaczku spryciarz z Karola :)

reklama
Do góry