reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny melduję, że sraczka chyba sobie poszła w pi..u:-) ależ się cieszem:-D

A u nas pięknie jest, ciepluteńko, prawie upał, mam wrażenie, że ta pogoda z Olleną związana jest:-D, jak wyjeżdża do IRL to ją zabiera, a jak z powrotem do PL to ją ze soba przywozi:-D:-D Ollena ile jeszcze u nas będziesz ?? :))))

Zoyka , może ze żłoba korzystać nie chcesz, ok, rozumiem, ale juz niedługo, naprawde czas biegnie szybciutko, przedszkole wyrośnie na horyzoncie, zobaczysz jak odetchniesz, jeszcze tylko troszkę!! a co, poszukujesz jakis nowych horyzontów zawodowych ?

reklama
Karenka twój synek śliczny:-)U na złotej polskiej jesieni cd z tym ,ze Ja z jakąś mega @ Amelka z buntem dwulatka :eek::szok::crazy:,a M mnie lekko wQr:rofl2:Majuska stacje dokujace,tunele ,lotniska ,psie budki itp przerabialiśmy z chłopakami 25 lat temu z Amelką tez przerabiamy.Coraz częściej chce sama jeść z tym ,ze niby fajnie by było ,a z drugiej strony sama by niewiele zjadła wolałaby czatujace psy dokarmiać więc karmie stosując owe tricki z krążownikami itp ,a na sam koniec dopiero daję jej łyżeczkę aby trenowała.Andzike tak to bywa && za szybkie pojednanie:tak:Zoyka odpoczniesz od J i jak wróci Fajnie bedzie;-)

Hej,

Majuska dobrze, zes juz zdrowa! Zostaje do 3 listopada i licze, ze caly czas bedzie cieplo:-) Jest bosko!
Ale powiesz.. w Rzesz ludzie tez tak poubierani? bo mi na fb nie wierza, ze tu ludzie w czapach, szalikach i kurtkach... dzis bylam na placu zabaw, dzieci spocone biegaja, wiekszosc w czapkach welnianych a pot sie leje z czola :eek: Masakra jakas!

Co do herbaty to nie wypije NIE slodkiej. A co do zatrucia i herbaty to moze przy wymiotach trza slodka, nie pamietam. Ale na bank przy jednym z tych.

Osz... nasza Julka dopiero padła. Ziewała od 19, szybko ją wykapałam , nakarmiłam i zadowolona czekałam aż odleci. A ona wymyśliła ,ze jak juz tata jest i mama jest to weźmiemy kołderkę, zrobimy domek i posiedzimy tam we trójkę. Ręce nam mdlały.Chcieliśmy obejrzeć "Lekarzy". Jak tylko Jula zobaczyła,ze podglądamy film i wystawiamy głowę z domku to robiła dym .I takim to sposobem siedzieliśmy w domku z kołdry 1,5 godziny. Była wyraźnie szczęśliwa i zadowolona.

Olena a jak Teść ? Załatwione juz ? Przedłuzyliście pobyt ? Z tego co pamietam to pisałaś ze tylko tydzien Patryk opuści szkoły a do 3 lis to kawał czasu jest.

Zoyka uśmiałam sie z tych Waszych mdlejących rąk i tego tkwienia półtorej godziny pod kołderką:-D:-D nasza też lubi domki, ale robiłam jej korzystając z dwóch stołków barowych, nawet myślałam, żeby jej na Mikołaka lub gwiazdke kupić jakiś taki namiocik-domek. A tak wogóle to robicie dzieciom i Mikołaja i Gwiazdkę? zaznaczam, że my nie mamy babć, ani dziadków praktycznie..więc wszystko na naszych barkach spoczywa, skąd ja tyle kasy wezmę :szok::szok::-D A poza tym za jakieś dwa tygodnie mamy dwa latka, no i nie wiem, czy jest sens jakieś party jej robić, takie z innymi dzieciakami już, czy tylko w naszym rodzinnym gronie, tzn. tata, mama i starsze rodzeństwo ?

Ollena ja nie wiem jak ludzie chodza poubierani, nie zwróciłam uwagi, wczoraj do piętnastej widziałam na oczy tylko pana w kufajce, który zakładał sąsiadom gaz:-D, ja wogóle jestem osobą, która nie interesuje się modą i ubiorami, nie wiem czy to dobrze , czy źle, w ubieraniu kieruję się głowna zasadą: wygoda, lubie markowe ciuchy, ale proste i sportowe. Mój stary widziałby mnie cały czas w spódnicach i na obcasie..jest psychiczny po prostu:rofl2:
Jadę zaraz do ŁAńcuta, mam cztery kundle, w tym dwa szpice miniaturowe, które bardzo lubie, więc lajcik, wpadnę wieczorem:-)

Aha ...i przywołuje do porządku wszystkie dziewczeta, które nie mają weny, nie piszą bo coś tam i bo coś tam...PROSZĘ PISAĆ !!!! bo ja lubię jak się coś dzieje:-D:-D

Majuska melduje się:tak:Zaspałam i tak naprawdę zapomniałam o tym pobieraniu krwi .Wstałam7:45:eek:i sobie przypomniałam bez stanika ja ,Amelka w śpiochach w sztruksowym kombinezonie bez butów i pędem do przychodni.Pielęgniarka co tam była najchętniej by nas odesłała bo ona nie wie o co chodzi.Mówię,że Marysia kazała przyjść.W końcu kazała nam iść do przychodni dziecięcej gdzie była Marysia:tak:Wbiła się do żyły i co i nic krew nie leci:szok:w końcu po dość długim czasie coś poleciało.Amelka znów ani me ani be .Bardzo ja za to zainteresował watka do tamowania krwi i za nic jej oddać nie chciała.Obym nie zapomniał jutro odebrac wyników.Mocz był OK Marysia już go dała w kartotekę.Co do ubiorów to wszystko zależy jak dzieci biegają i świeci słońce to naprawdę jest gorąco ale jak słońce zajdzie i dziecko np siedzi w wózku to wcale już tak ciepło nie jest.Ogólnie ubieram Amelke na cebulkę body z krótkim rękawem bluzka z długim sweterek i kurtka czapka 100_1845.jpg100_1839.jpg100_1832.jpgO tak ostatnio chodziła ubrana ,a dziś wygląda na to ,że koło południa to i krótki rękawek nie będzie zły.A na Mikołaja planuje bańki mydlane + słodycze kupić.A na Boże Narodzenie pisak wodny + może coś jeszcze może klocki Lego na razie bawi się tymi Primo ,a myślę jakiś traktorek i krówkę kupić.Misia wykład jakich masa pozytywne myślenie zawsze pomaga perspektywa z jakiej patrzymy na świat ważna jest i czy szklanke widzimy do połowy pełną czy pustą.Od tego bierze się i nasz nastrój który pomaga w życiu ale to raczej wszystko po prostu z pogodnymi uśmiechniętymi ludźmi milej się żyje i robi interesy:-).Usłyszałam kiedyś wykład o wybaczaniu i staram się dążyć do ideału nie wybaczać 10 lat ,10 miesięcy ,10 dni ,10 minut ale 10 sekund .Czasem to trudne i chyba bardzo trudne ale staram się jak wybaczę to i życie napawa mnie optymizmem nie planuje zemsty itp ,a ciesze się .Nie wszyscy będziemy stać na samym szczycie bo szczyt jest jeden ale każdy w życiu ma coś do zrobienia i dlatego więcej szacunku dla salowej bo najlepszy chirurg w brudzie spapra robotę:tak:Zoyka Ty na Mikołaja namiocik zakup;-):-)

Załączniki

• 100_1845.jpg
    100_1845.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 58
  • 100_1839.jpg
    100_1839.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 56
  • 100_1832.jpg
    100_1832.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny melduję, że sraczka chyba sobie poszła w pi..u:-)

Hmm... Dziwne. Za moich czasow bywala w d... :-p
Ciesze sie ze Ci przeszlo! :-)

Imieniny, urodziny, mikolajki, Gwiazdka - obowiazkowo! Ale ze Mikolaj w kupie z Gwiazdka, wiec na mikolajki jakies slodycze, drobiazg i po bolu.

Karol mnie rozbawil. Mowi "sikaba", wiec pytam czemu w majtki, przeciez do nocnika trzeba sikac... Wstal z trampoliny, siadl na nocniku (w spodniach) i mowi "sikaba".

Ostatnia edycja:
Do góry