reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ollena, fakt, Kacper zasnął jakieś 20min. temu, ale dla mnie to ok - zdecydowanie wolę dłużej pospać rano, jestem sową i aktywna się robię na wieczór, nie chodzę wcześnie spać :-) za to rano jestem gotowa zabić, jak mnie ktoś za wcześnie obudzi.
Poza tym jest jeszcze jedna kwestia - ja mam naprawdę niedosyt Kacpra, w tygodniu jestem w domu o 16.30 (pomijam ostatnie przeprowadzkowe szaleństwa), więc cieszę się, że on chodzi spać 20.30 - 21.00 bo inaczej bardzo mało czasu spędzalibyśmy razem :-(
Flo - uświadomiliśmy sobie, że w okolicy mamy przynajmniej cztery przedszkola w odległości max. 5 min. na piechotę. Chcielibyśmy, żeby Kacper chodził do integracyjnego, więc dziś w ramach spaceru sprawdzaliśmy czy któreś z nich takie jest :-) okazało się, że a i owszem - a do tego to najbliżej nas :tak: Ale nie musicie się spieszyć z poszukiwaniami - rekrutacja do przedszkola dla naszych dzieci zacznie się w lutym 2015r. więc mamy jeszcze sporo czasu na podjęcie decyzji :-D

Zakupy połowicznie udane - Paweł w 15minut kupił sobie kurtkę (wybrana przeze mnie) i buty (no ja bym takich nie wybrała, ale w końcu to nie ja w nich będę chodzić), więc stwierdziłam, że skoro tak świetnie nam idzie, to kupimy też buty dla Kacpra.. Tia... w Bartku dzikie tłumy, nie było szans, żeby ktoś coś doradził, w Ecco najtańsze buty kosztowały 279zł :szok: (no sorry...), a w 5-10-15 babka kompletnie potrafiła wytłumaczyć czym się różnią buty za 100 zł od tych za 200zł...:confused2: odpuściliśmy, trzeba będzie podjechać w tygodniu do Bartka, w weekendy to mordęga nie zakupy:no:

I chciałam powiedzieć, że ja też tęsknię. I jak zawsze na zlot jestem chętna :tak:

reklama
Hełoł :-)
Kubula zasnął w czasie jazdy autkiem, obudził się o 19:30 ? i nader radośnie bryka :eek: ciekawe czy damy radę zasnąć przed 24 :-D
Flo rób te batoniki - ja zrobiłam dziś trzeci raz - wg mego m. najlepsza wersja - dorzuciłam gorzką czekoladę. Mam jeszcze przepis wg Bosackiej z mlekiem skondensowanym - następnym razem przetrenuje.
Ja też się czasem zastanawiam skąd dzieci to wszystko wiedzą. Obserwują ? Naśladują ? są bardziej uważne niż my myślimy ?
Moje dziecko uprawia regularny taniec - dwa kroki do przodu, jeden do tyłu :eek::eek::eek:

Uwielbiam tę część dnia... albo nocy - jak kto woli. Dzieciaki juz śpią, a my możemy spokojnie coś pooglądać, poczytać, popisać.

Nie wiem czy Wam pisałam, ale w sobotę został otwarty polski sklep w naszej wsi - się cieszę, bo wreszcie będę mogła na bieżąco kupować to, co potrzebuję czy chcę, nie jadąc po to parędziesiąt kilometrów.

Katrina ja też bym lubiła gdyby Kubula już spał ale on śpiewa aktualnie :no:
chyba go przykleję do podłoża tylko nie wiem czy u nas czy u niego.
Nie pisałaś albo mi umknęło - ale to fajnie. Jest aż tak duża polska społeczność że się to opłacało ?

Hej,

Ale u nas była burza. To niespotykane o tej porze roku. Były pioruny, błyskawice i ulewa.

Kupiłam sobie krem Dermiki Hialiq 3D. Od kilku dni swędzi i piecze mnie skóra wokól oczu. Pod oczami mam tak ściągniętą skórę jakbym przegięła z solarium i do tego mi spuchło. Dzisiaj doszłam do wniosku z eto od tego kremu. A tak się z niego cieszyłam.

Andzike a jeśli Julka kończy 2,5 roku w sierpniu 2014 i mogłaby isc do przedszkola od września 2014 ,to kiedy załatwia się przedszkole ?

BURZA :szok:
Zoyka ten krem to na twarz czy pod oczy ? Skoro tylko wokół oczu Cię piecze i swędzi to może omijaj okolice oczu ? To jest dość silny krem może za silny na okolice oczu ?
A co do przedszkola musisz chyba spytać w swoim urzędzie miasta - no i Julka musi sygnalizować potrzeby fizjologiczne.
coś mi się przypomniało ale nie wiem czy to jeszcze "działa" jeśli dziecko na dzień 1 września ma 2,5 roku to może być przyjęte ale jak wyżej - nie może już być w pampersie.

Ostatnia edycja:
Misia do twarzy. Zawsze stosuję jeden i nie bawię się w osobne pod oczy. Jest za mocny chyba , bo to wyglada jakbym sobie spaliła tym kremem. Kiedyś tak się załatwiłam domową mikrodermabrazją.

Zoyka - miałam Ci już wcześniej napisać, ale mi umknęło - jestem alergikiem, ale wziewnym, z tym, ze mam cerę wrażliwą (poza tym, że naczynkowa i mieszana) i niestety ale ja Dermiki nie mogę uzywać, bo mnie uczula. Kupiłam kiedyś najpierw chyba żel pod oczy i tak jak Ciebie piekło mnie i oczy łzawiły, potem spróbowałam krem i tez było niedobrze. Chyba Dermika jest jednak niekoniecznie nie-alergiczna.

Misiu - ja piszę o naszym Town, że to wioska, ale mieszka tu coś ok. 5 tys. osób, z czego Polaków jest tak bym obstawiała 120-150 osób. Myślę, że opłaci się. Sklep otworzył facet, który ma już chyba ze 2 sklepy - z czego jeden to ten, do którego najczęściej sie jeździło na zakupy. Jak mu biznes nie wypali, to zabierze towar do pozostałych sklepów i lokal zamknie.
Na samym naszym osiedlu mieszka 6 polskich rodzin plus jedna czeska plus jedna rodzina litewska ( w sumie to 31 osób). Litwinów i Czechów tez liczę, bo lubią nasze jedzenie.

Hełoł słonecznie :-D
Zoyka ja mam z dermiką podobne doświadczenia jak Katrina - tylko że ja miałam całą twarz opuchniętą no i plamy seksi :baffled: Spróbuj nie stosować go wokół oczu to raz a jak dalej będziesz miała podrażnioną twarz to niestety ale kremik wydaj. Skóra wokół oczu ma nieco inne wymagania, jest delikatniejsza także stosowanie tego samego kremu co na resztę nie jest najlepszym pomysłem.
Andzike a TY gdzie rypiesz że na kawę nie zwołałaś:-p
a Kubula ok godziny 24:30 zaczął uprawiać czytelnictwo ... powiedziałam, że zaraz zastosuje groźby karalne wobec niego jak nie zamknie oczu :wściekła/y:Ok. PIERWSZEJ łaskawie zasnął.

reklama
Do góry