reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Ollena kazała tylko obserwować jakby co to natychmiast mamy przyjść.Amelka mnie zaskakuje .On każe sobie załączyć TV ale w sumie to nie skupia się na tym co tam puszczają.A dziś bajka o śwince Pepie zaczęła lecieć ,a Amelka pokazuje na TV i mówi Pepa ,Pepa:-)

Hełoł :-D
.A dziś bajka o śwince Pepie zaczęła lecieć ,a Amelka pokazuje na TV i mówi Pepa ,Pepa:-)
Kubula albo chrumka jak Peppa albo pokrzykuje radośnie: Pipa Pipa :-D
Zoyka idź prywatnie na ten rezonansm, bo jak policzysz koszty dojazdów, wizyt prywatnie żeby dostać skierowanie państwowo to Ci prawie na tp samo wyjdzie. Robiłaś krzywą cukrową po ciąży ?

Misia nie robiłam. Miałam glukometr, mierzyłam cukier po połogu i był OK. Konsultowałam wynik w doktorem.

Julka gile po pachy, humorek dobry,apetytu brak. Podstępem zjadła rosołek. Kazdy gil powoduje oburzenie i reakcję "oooo,eee"

Jesteśmy po wizycie na konsolacji Integracji sensorycznej. Jestem zadowolona z wizyty. Trwała 1,5 godz.

Pani zrobiła wywiad, wypełniłam ankietę i trwała zabawa Julki na rożnych fajnych przedmiotach:piłki, huśtawka, karuzela, tunel, zabawki dźwiękowe, kuleczki ,piórka itd.

Dowiedziałam się (w zasadzie to było to tylko potwierdzenie tego co sama wiedziałam i zaobserwowałam ,że Julka jest nadwrażliwa dźwiękowo czyli czyli istnieje ryzyko zaburzeń integracji sensorycznej w zakresie przetwarzania informacji słuchowych ( Julka nie lubi gdy coś stuka, nie lubi pukania do drzwi i ucieka od razu , przeszkadza jej stukot deszczu o parapet, trzaskających drzwi itd)
oraz ,że sa problemy z regulacją napięcia mięśniowego. Objawiło sie to w momencie gdy Pani zawinęła Julkę w koc (w naleśnika) i Julka kompletnie nie zakumała ze trzeba się odturlac i rozwinąć. Na napięcie mięśniowe zwróciła mi kiedyś uwagę neurolog jak bylismy z Julią.

W każdym razie dostałam zalecenie żeby bawić się z nią w tego naleśnika oraz instrukcję na masaż Shantala. Dostałam artykuły w których sa podane zabawy sensoryczne dla dziecka w wieku Julki i cały opis SI.

Zapytałam o te konsultacje w innych miastach ( po tym co napisała Andzike ) i Pani powiedziała ze tydzień darmowych konsultacji jest przede wszystkim dla dzieci w wieku noworodkowym i niemowlęcym .

Na FB już wstawiałam ale i tutaj się muszę pochwalić moją małą groomer-helperką:-D:-D nie ma to-tamto, tylko od małego szlifujemy się w rodzinnym fachu:-D

DSCF5104.jpg DSCF5106.jpg DSCF5109.jpg DSCF5114.jpg DSCF5115.jpg

siadłam se w słoneczku na tarasie, przyniosłam sprzęt, bo się z Bezy strasznie sypie, przylazła, wyrwała narzędzia i się zaczeło:-D:-D, a na koniec, wogóle nie proszona, poszła to wszystkie trymery wymyć..Pani Porządnicka:-D

aha...cały nasz wiejski GS zna juz Panią Żabę:-D

czujemy się już calkiem nieźle

Załączniki

• DSCF5104.jpg
    DSCF5104.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 72
  • DSCF5106.jpg
    DSCF5106.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 66
  • DSCF5109.jpg
    DSCF5109.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 75
  • DSCF5114.jpg
    DSCF5114.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 60
  • DSCF5115.jpg
    DSCF5115.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 69
Jestem :-) Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:-)
Wyjazd udany, po części oficjalnej i spacerze plażą mieliśmy imprezę z DJ i karaoke - wylaszczyłam się, popiłam, wytańczyłam tak, że ledwo się dziś ruszam, odrzuciłam dwie propozycje firmowego szybkiego romansu :baffled::-D:sorry2: i z radością wróciłam do moich chłopaków. Kacper zniósł moją nieobecność bez większego problemu, trochę w nocy popłakiwał, ale tatuś stanął na wysokości zadania:-)
Zoyka - fajnie, że konsultacja SI zrobiła na Tobie dobre wrażenie. Ciekawe czy jakbym zadzwoniła do jakiegoś innego lekarza z tej listy (bo zadzwoniłam do najbliższego) to też by mi powiedział to samo:baffled:
azula - ale to będziecie mieć szczepionkę na kleszcze?
Majuska - Paćka rewelacyjna, będzie kto miał biznes ciągnąć:-)

Andzike, no to dobrze, że poszalałaś, ale dlaczego te propozycje romansu odrzuciłaś:no:...z jedną chociaż mogłaś przyjąć ;-):-D

Zoyka mieliśmy tez dla Packi masaż Szantala zalecony na wzmożone napięcie mięśniowe, ona to lubiła, i my w sumie też, takie relaksujące wspólne chwile:-)

helołłł

Majuska - po pierwsze - skoro Pani Żaba jest znana, to nawet jak zostania na plotach dłużej niż Wy, to i tak bedzie wiadomo pod jaki adres powinna trafić, po drugie - oj, żeby Pani Porządnicka nie poprawiała jeszcze po mamie...

Andzike - no własnie, no dwa troche duzo na raz, ale jeden malutki.... a tak serio serio - fajnie, że impreza udana, Ty wybawiona, chłopaki przeżyli i sobie poradzili, możesz jeździć na wypady firmowe!!

Zoyka - oj kichałaś kobieto, kichałaś i teraz ja po Tobie powtarzam dalej... ale dziś już jest lepiej, katar nadal mam, ale już mi się tak nie leje z nosa. Kuruj się i współczuję wydeptywania ścieżek po lekarzach.

reklama
Majuska = widziałam Patrycję na FB. Bosko to wygląda. Tylko nie mów ze ona naprawdę goliła Figę :)

Andzike - dzwoń. Super ze imprezka udana. Dobrze ze wyjechałaś .

Majuska - jeszcze nie czytałam o co chodzi z tym masażem Są trzy strony do przeczytania. U Was pomogło ?

Do góry