reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej,

Ale mam kaszel. Jak kaszlnę to prawie płuca wypluwam... Julia w dobrym humorze choć z noska leci ciecz i pokasłuje. W nocy bolała ja gardło bo jak sie obudziła to po przełknięciu śliny płakała. Noc przespała ładnie. Nastawiłam gar rosołu .

Katrina - czyżbym kichnęła tak mocno,ze doleciało do Ciebie ? :) Czosneczek dobry jest. Tez jadłam.

Anko_D - WRÓĆ !!!

Rzadko czytam FAkt. Ale... wpadło mi w oko o Wiśniewskim Michale. I taks ię zastanawiam.Jak moze roztrwonić 30 milionów ? Samolot, apartament w Tajlandii . Po co mu to ? Kupił ale zapomniał ze trzeba utrzymać....

Wierzycie,ze moj M rano jadł 2 kromki na śniadanie i do 21 nic poza kawą ? I tak trzy ostatnie dni ? Tłumaczy,ze tak jest nakręcony ze głodu nie czuje .

Idę na 12 do swojego rodzinnego wyprosić skierowanie na Rezonas .

Wczoraj zmierzyłam sobie ciśnienie u Mamy i mialam 160/96 i tak trzy razy. Mierzyłam kilka dni temu jak mnei bolała głowa i mialam 137/95. Sypię się .... zawsze miałam niedociśnienie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Azula, lubie. Najbardziej mnie cieszy wlasnie hodowanie roslinki od zaszczepka - ukorzenianie, czekanie na wzrost, nowe listki, pierwszy kwiat w przypadku kwitnacych... Czasem to wymaga cierpliwosci, ale daje satysfakcje. Co do cierpliwosci... Od 08.08 ukorzeniam kilka hibiskusow - 3 do tej pory nie wykazuja zadnych ruchow. Nie umieraja, ale i nie wypuszczaja korzeni. Nie powiem, lekko wkurzaja.
Ollena, nie wiem. Poplataly mi sie juz telefony, nie wiem ktory numer jest Anki, ktory Roberta, ktory w ogole aktualny a ktory juz nie. Sadzilam, ze Anka normalnie wroci na BB po powrocie z Pl, ale moze ma kolejna faze "BBwstretu" i musi odczekac. Sama jestem ciekawa co u niej.

Kłaczku jak Ci się rośliny lądowe kiedyś "przejedzą" proponuję podwodny świat roślin.Jest fascynujący.Miałam piękne akwarium roślinne mam nadzieje ,że jeszcze kiedyś uda mi się mieć.Rośliny domowe niestety zaczynają mi przeszkadzać u Amelki zasłoniły już 3/4 okna i ciągle rosną:szok:

Azula, obawiam sie, ze akwaria mam bardziej przejedzone niz doniczki.:-D Jestem dzieckiem akwarystow - ojciec hodowal rybki ciekawsze, typu pirania, paletka, slepiec jaskiniowy, sumek szklisty itp., mama brzanki, pyszczaki z Malawi i zyworodki, ale te ostatnie miala konkursowe. Jej mieczyki mialy po 20cm dlugosci, a superczerwony wagtail, to juz bylo mistrzostwo Polski. Doslownie. Plus zolwie. Dwa pokoje w domu obstawione akwariami, z czego u taty pojemniki po 500-600litrow bo te rybki potrzebowaly miejsca.
Ollena... Ja mysle, ze jak Anka bedzie chciala, to sie odezwie. Skoro jest na fb, to znaczy ze zyje i zle sie nie dzieje, net ma.

Hej,

I już po wizycie. Mam nadciśnienie. Dostałam tabletki. Skierowania na rezonans nie dostałam bo lekarz rodzinny nie może wystawić. Podpowiedziała mi pani doktor,ze może da neurolog. Dostałam wiec skierowanie do Neurologa. Od razu poszłam się zarejestrować ale neurolog nie zarejestruje jak się nie ma wyniku badania dna oka. I dlatego poszłam zarejestrować się do okulisty żeby mieć badanie dna oka. Oczekiwanie :3 miesiące w Przychodni specjalistycznej. Udało mi się wynaleźć mniej popularnego okulistę i zarejstrowalam się na 31.10. Można też iść prywatnie już w poniedziałek.

P. u Neurologa pocieszyła mnie ze nawet jak Neurolog da mi skierowanie na rezonans to termin na 2017 !

Po ch...j płacę 261 zł zdrowotnego ?

Lekarz rodzinny pocieszył mnie i powiedziała ze moje nadmierne pocenie prawdopodobnie swiadczy o cukrzycy- skierowanie ma badania (całą lista). I ze jak mialam cukrzycę ciążowa to w przyszłości Julia tez moze mieć.

reklama
A myśmy z Amelka musiały iść do przychodni bo" złapała "kleszcza .Pielęgniarka wyciągnęła dziada z pod włosków na główce Amelki popsikała i kazała obserwować.No i mamy mieć szczepienie w przyszłym tygodniu.

Do góry